Slinda Exeltis

Les nøye gjennom dette pakningsvedlegget før du begynner å bruke dette legemidlet. Det inneholder informasjon som er viktig for deg.
  • Ta vare på dette pakningsvedlegget. Du kan få behov for å lese det igjen.
  • Hvis du har ytterligere spørsmål, kontakt lege eller apotek.
  • Dette legemidlet er skrevet ut kun til deg. Ikke gi det videre til andre. Det kan skade dem, selv om de har symptomer som ligner dine.
  • Kontakt lege eller apotek dersom du opplever bivirkninger, inkludert mulige bivirkninger som ikke er nevnt i dette pakningsvedlegget. Se avsnitt 4.
I dette pakningsvedlegget finner du informasjon om:
  1. Hva Slinda er og hva det brukes mot
  2. Hva du må vite før du bruker Slinda
  3. Hvordan du bruker Slinda
  4. Mulige bivirkninger
  5. Hvordan du oppbevarer Slinda
  6. Innholdet i pakningen og ytterligere informasjon

1. Hva Slinda er og hva det brukes mot

Slinda er en p-pille (prevensjonspille) og brukes for å forhindre graviditet. Hvert blisterbrett med Slinda inneholder 24 hvite tabletter, også kalt aktive tabletter, og 4 grønne tabletter, også kalt inaktive tabletter (placebotabletter). De inaktive tablettene inneholder ikke virkestoff. Tabletter med samme farge er plassert etter hverandre på brettet.
Hver av de 24 hvite, aktive tablettene inneholder en liten mengde av en type kvinnelig kjønnshormon, gestagenet drospirenon. Slinda kalles derfor en minipille eller ren gestagenpille. I motsetning til kombinasjons-p-pillen inneholder ikke gestagenpillen et østrogen i tillegg til gestagenet. Slinda kan derfor brukes av kvinner som ikke tåler østrogener.
Slinda sørger for høy prevensjonseffekt. Prevensjonseffekten til Slinda er basert på hemming av eggløsningen, endringer i slimet i livmorhalsen og effekt på livmorslimhinnen (endometriet) som blir tynnere.
Det kan imidlertid forekomme uregelmessige blødninger fra skjeden ved bruk av Slinda. Det kan også være at du ikke vil få blødninger i det hele tatt.
Vær oppmerksom på at legen kan ha foreskrevet legemidlet til en annen bruk og/eller med en annen dosering enn angitt i pakningsvedlegget. Følg alltid legens forskrivning som er angitt på apoteketiketten.

2. Hva du må vite før du bruker Slinda
Bruk ikke Slinda:
  • dersom du er allergisk overfor drospirenon eller noen av de andre innholdsstoffene i dette legemidlet (listet opp i avsnitt 6).
  • dersom du har blodpropp i en blodåre f.eks. i beina (dyp venetrombose) eller i lungene (lungeemboli).
  • dersom du har eller har hatt leversykdom og leverfunksjonen fortsatt ikke er normal.
  • dersom nyrene dine ikke fungerer som de skal (nyresvikt).
  • dersom du har eller det er mistanke om at du har kreft som er følsom for kjønnshormoner, slik som visse typer brystkreft.
  • dersom du har uforklarlige blødninger fra skjeden.
Dersom noen av disse tilstandene oppstår når du bruker Slinda, skal du umiddelbart slutte å bruke dette legemidlet og kontakte lege.
Advarsler og forsiktighetsregler
I likhet med annen hormonell prevensjon, beskytter ikke Slinda mot hiv-infeksjon (aids) eller andre seksuelt overførbare sykdommer.
Rådfør deg med lege før du bruker Slinda dersom noen av følgende tilstander gjelder for deg:
  • dersom du noen gang har hatt trombose (dannelse av blodpropp i en blodåre)
  • dersom du har leverkreft, gulsott (gulfarging av huden) eller en leversykdom og leverfunksjonen din ikke er normal
  • dersom du noen gang har hatt brystkreft
  • dersom du har eller har hatt kloasme (gulbrune pigmentflekker på huden, hovedsakelig i ansiktet). Du må i så fall unngå sollys og ultrafiolette stråler under behandling med Slinda.
  • dersom du har diabetes
  • dersom du har høyt blodtrykk
  • dersom nyrene dine ikke fungerer som de skal, for da legen din vil ta blodprøver for å kontrollere kaliumnivået i løpet av den første syklusen.
Dersom du opplever forverring eller første opptreden av en av disse tilstandene, skal du kontakte lege. Legen vil da bestemme om du bør slutte å bruke Slinda og kan råde deg til å bruke en ikke-hormonell prevensjonsmetode.
Brystkreft
Sjekk brystene dine regelmessig, og kontakt legen din så snart som mulig hvis du kjenner en klump i brystene dine.
Brystkreft er blitt oppdaget noe oftere hos kvinner som bruker kombinasjons-p-piller enn hos kvinner på samme alder som ikke bruker kombinasjons-p-piller. Hvis kvinnene slutter med kombinasjons-p- piller, reduseres risikoen gradvis, slik at 10 år etter at man har sluttet er risikoen den samme som for kvinner som aldri har brukt kombinasjons-p-piller.
Brystkreft forekommer i sjeldne tilfeller hos kvinner under 40 år. Den brystkreften man har funnet hos kvinner som tar kombinasjons-p-pillen, ser ut til å ha lavere sannsynlighet for spredning enn den man har funnet hos kvinner som ikke tar kombinasjons-p-pillen. Det er ukjent om forskjellene i brystkreftrisiko skyldes kombinasjons-p-pillen. Det kan hende at kvinnene ble undersøkt oftere, slik at brystkreften ble oppdaget tidligere.
Risikoen for å få brystkreft hos brukere av preparater som kun inneholder gestagen som Slinda, antas å være lik den man ser hos kvinner som bruker kombinasjons-p-pillen, men bevismaterialet er svakere.
Trombose (dannelse av blodpropp i en blodåre)
Oppsøk lege umiddelbart hvis du oppdager mulige tegn på en trombose (blodpropp) (se også «Regelmessige legeundersøkelser»).
Trombose er dannelse av en blodpropp som kan blokkere et blodkar. En trombose forekommer noen ganger i de dype venene i beina (dyp venetrombose). Hvis denne proppen løsner fra venen hvor den er dannet, kan den nå frem til og blokkere arteriene i lungene og forårsake en såkalt lungeemboli. Som følge av dette kan det oppstå en livsfarlig situasjon.
Det kan foreligge en noe økt risiko for trombose ved bruk av et preparat som kun inneholder gestagen. Risikoen for trombose er høyere hvis et familiemedlem (søsken eller forelder) har hatt trombose i relativt ung alder, ved økende alder, overvekt, vedvarende immobilisering, omfattende kirurgi eller alvorlig traume.
Det er ingen åpenbar risiko for hjerteinfarkt eller slag (blodpropp i hjernen) ved bruk av et preparat som kun inneholder gestagen. Risikoen er knyttet til økende alder, forhøyet blodtrykk og røyking.
Hos kvinner med høyt blodtrykk kan risikoen for slag være noe høyere ved bruk av et preparat som kun inneholder gestagen.
Psykiatriske lidelser
Noen kvinner som bruker hormonelle prevensjonsmidler, inkludert Slinda, har rapportert om depresjon eller nedstemthet. Depresjon kan være alvorlig og kan noen ganger føre til selvmordstanker. Dersom du opplever humørforandringer og symptomer på depresjon, må du kontakte legen din så raskt som mulig for å få medisinske råd.
Medisinsk undersøkelse
Før du begynner å bruke Slinda for første gang eller hvis du begynner å bruke Slinda igjen etter en stund uten å ha brukt det, vil legen din stille deg noen spørsmål om helsen din og vil gjøre en fullstendig medisinsk undersøkelse, inkludert måling av blodtrykk. Legen din vil fortelle deg hvor ofte du må ha kontrolltimer.
Barn og ungdom
Slinda brukes etter menarke (første menstruasjonsblødning for en kvinne).
Andre legemidler og Slinda
Rådfør deg med lege eller apotek dersom du bruker, nylig har brukt eller planlegger å bruke andre legemidler. De kan fortelle deg om det er nødvendig å bruke tilleggsprevensjon (f.eks. kondom), og i så fall hvor lenge, samt om du må endre bruken av andre medisiner.
Noen legemidler:
  • kan påvirke nivået av Slinda i blodet
  • kan gjøre legemidlet mindre effektivt når det gjelder å forhindre graviditet
  • kan forårsake uventede blødninger.
Disse inkluderer legemidler som brukes til behandling av:
  • epilepsi (f.eks. primidon, fenytoin, barbiturater, karbamazepin, okskarbazepin, felbamat, topiramat)
  • tuberkulose (f.eks. rifampicin)
  • hiv-infeksjoner (f. eks. ritonavir, nelfinavir, nevirapin, efavirenz)
  • hepatitt C-infeksjoner (f.eks. boceprevir, telaprevir)
  • andre infeksjoner (griseofulvin)
  • høyt blodtrykk i blodkarene i lungene (bosentan)
  • nedstemthet (johannesurt(plantebasert legemiddel))
  • visse bakterieinfeksjoner (f.eks. klaritromycin, erytromycin)
  • soppinfeksjoner (f.eks. flukonazol, itrakonazol, ketokonazol, vorikonazol)
  • høyt blodtrykk (hypertensjon), angina eller enkelte hjerterytmeforstyrrelser (f.eks. diltiazem)
Hvis du i en kort periode behandles med legemidler som kan føre til at effekten av Slinda reduseres, bør du bruke en ekstra barrieremetode. Siden effekten av andre legemidler på Slinda kan vare i opptil 28 dager etter at du har sluttet å ta legemidlet, er det nødvendig å bruke ekstra barrieremetode like lenge. Legen kan fortelle deg om du må ta i bruk ytterligere prevensjonsmidler, og i så fall hvor lenge. Hvis du fortsetter å bruke medisiner eller plantebaserte legemidler etter at du har tatt alle de hvite tablettene på et brett, skal du kaste de grønne inaktive tablettene (placebotablettene) og starte på neste brett med en gang.
Hvis du i en lengre periode behandles med legemidler som kan føre til at effekten av Slinda reduseres, kan det være at legen din vil anbefale deg å bruke en ikke-hormonell prevensjonsmetode.
Slinda kan også påvirke hvordan andre legemidler virker, f.eks.:
  • ciklosporin brukt til å forebygge frastøting av transplanterte organer (effekten kan øke)
  • lamotrigin brukt til behandling av epilepsi (effekten kan bli redusert)
  • visse diuretika (aldosteronantagonister, kaliumsparende diuretika). Det kan være at legen din vil anbefale at du tar en blodprøve for å kontrollere kaliumnivået under den første behandlingssyklusen med Slinda.
Inntak av Slinda sammen med mat og drikke
Unngå grapefrukt og grapefruktjuice mens du bruker Slinda.
Graviditet og amming
Graviditet
Bruk ikke Slinda dersom du er gravid eller tror at du kan være gravid.
Bruk av Slinda før eller under graviditet har ikke vist seg å øke risikoen for misdannelser hos barnet. Det kan imidlertid ikke utelukkes at det kan forekomme bivirkninger.
Amming
Slinda kan brukes under amming.
Det forventes ikke at Slinda vil ha effekt på nyfødte/spedbarn som ammes. Svært små mengder drospirenon skilles imidlertid ut i brystmelken.
Kjøring og bruk av maskiner
Du må bare kjøre bil eller utføre risikofylt arbeid når det er trygt for deg. Legemidler kan påvirke din evne til å kjøre bil eller utføre risikofylt arbeid. Les informasjonen i pakningsvedlegget nøye. Er du i tvil, må du snakke med lege eller apotek.
Det har ikke blitt observert effekter på evnen til å kjøre bil og bruke maskiner hos brukere av perorale hormonelle prevensjonsmidler, men ingen studier er gjennomført med Slinda.
Slinda inneholder laktose
Dersom legen din har fortalt deg at du har intoleranse overfor noen sukkertyper, bør du kontakte legen din før du tar dette legemidlet.
Regelmessige legeundersøkelser
Når du bruker Slinda, vil legen din be deg komme tilbake for regelmessige undersøkelser. Hvor ofte og hva disse undersøkelsene omfatter, vil vanligvis avhenge av din personlige situasjon.

Kontakt legen din så snart som mulig dersom:
  • du får kraftig smerte eller hevelse i ett av beina, uforklarlig smerte i brystet, åndenød, uvanlig hoste, spesielt dersom du hoster opp blod (mulige tegn på en blodpropp).
  • du får plutselige, kraftige magesmerter eller ser ut som du har gulsott (du kan merke en gulfarging av huden og det hvite i øynene eller mørk urin, noe som kan være tegn på leverproblemer).
  • du kjenner en klump i brystet (mulig tegn på brystkreft).
  • du får plutselige eller kraftige smerter i nedre del av buken eller mageområdet (kan eventuelt tyde på en ektopisk graviditet, som er graviditet utenfor livmoren).
  • du kommer til å bli sengeliggende eller skal ha en operasjon (snakk med legen din minst fire uker i forveien).
  • du har uvanlig, kraftig menstruasjonsblødning.
  • du mistenker at du kan være gravid.

3. Hvordan du bruker Slinda

Bruk alltid dette legemidlet nøyaktig slik legen din har fortalt deg. Kontakt lege eller apotek hvis du er usikker.
Hvert blisterbrett med Slinda inneholder 24 hvite, aktive tabletter og 4 grønne inaktive tabletter (placebotabletter). Tabletter med samme farge er plassert etter hverandre på brettet.
Ta én tablett av Slinda daglig, om nødvendig med litt vann. Tablettene kan tas med eller uten mat (se avsnittet «Inntak av Slinda sammen med mat og drikke»). Du må ta tablettene hver dag til omtrent samme tid slik at det alltid går 24 timer mellom hver tablett.
Du må ikke forveksle tablettene: På grunn av den ulike sammensetningen av tablettene må du starte med den første hvite tabletten øverst til venstre på brettet og deretter ta én tablett hver dag. Følg nummereringen og pilenes retning på brettet for riktig rekkefølge.
Den første tabletten skal tas på den første menstruasjonsdagen. Deretter tas én tablett per dag. Ta én hvit, aktiv tablett per dag de første 24 dagene og deretter én grønn inaktiv tablett (placebotablett) de siste 4 dagene. Du skal starte på et nytt brett med en gang uten opphold i det daglige tablettinntaket. Det er derfor ikke noe opphold mellom to brett.
Du kan få noen blødninger mens du bruker Slinda eller det kan være du ikke blør i det hele tatt, men du skal uansett fortsette å ta tablettene som vanlig uten opphold.
Dersom du bruker Slinda på denne måten, er du beskyttet mot graviditet også de 4 dagene du tar inaktive tabletter (placebotabletter).
Klargjøring av brettet
For at du skal ha oversikt over når du skal ta tablettene, leveres Slinda med 7 ukers klistermerker med ukedagene trykket på dem. Velg det ukeklistermerket som starter med den ukedagen du begynner å ta tablettene (hvis du for eksempel starter på en torsdag, skal du bruke ukeklistermerket som starter med «TOR»), og fest den på blisterbrettet der det står «Plasser ukeklistermerket her» slik at den første dagen er plassert rett over tabletten merket med «Start». Det står nå en ukedag rett over hver tablett, og du kan se om du har tatt tablettene eller ikke. Pilene og nummereringen viser i hvilken rekkefølge du skal ta tablettene.
Hvordan begynne med ditt første brett med Slinda
  • Hvis du ikke har brukt prevensjonsmidler med hormoner i løpet av forrige måned
    Ta den første tabletten på menstruasjonens første dag. Da er du umiddelbart beskyttet mot graviditet og trenger ikke bruke ytterligere prevensjon, som for eksempel kondom.
  • Hvis du bytter fra en kombinasjons-p-pille, vaginalring eller plaster
    Du bør begynne å bruke Slinda dagen etter at du har tatt den siste aktive tabletten (den siste tabletten som inneholder virkestoff) i den forrige p-pillepakningen eller den dagen du tar ut vaginalringen eller fjerner plasteret (det betyr at du ikke skal ta noen tablettfri, ringfri eller plasterfri pause). Dersom du følger disse instruksjonene, er det ikke nødvendig å bruke tilleggsprevensjon.
    Du kan også begynne å bruke Slinda senest dagen etter den vanlige tablettfrie, ringfrie eller plasterfrie pausen eller perioden med inaktive tabletter (placebotabletter) med ditt forrige prevensjonsmiddel. I dette tilfellet må du passe på å bruke ekstra barrieremetode de første 7 dagene du bruker Slinda.
  • Hvis du bytter fra en annen pille som bare inneholder gestagen (minipille)
    Du kan når som helst bytte fra en annen minipille og begynne å bruke Slinda neste dag. Tilleggsprevensjon er ikke nødvendig.
  • Hvis du bytter fra en annen progestogenmetode (injeksjon, implantat eller hormonspiral med gestagen)
    Du kan begynne å bruke Slinda når du skulle hatt den neste injeksjonen eller den dagen implantatet eller spiralen blir tatt ut. Tilleggsprevensjon er ikke nødvendig.
  • Etter fødsel
    Du kan begynne å bruke Slinda når som helst mellom 21 og 28 dager etter fødsel. Hvis du begynner senere enn dag 28, men før du har fått menstruasjonen, må du være sikker på at du ikke er gravid og du må bruke tilleggsprevensjon (f.eks. kondom) til du har fullført de første 7 dagene med inntak av tabletter.
Informasjon for ammende kvinner finner du i avsnitt 2 («Graviditet og amming»).
  • Etter spontanabort eller abort
    Følg legens råd.
Rådfør deg med legen din dersom du fortsatt ikke er sikker på når du kan starte.
Dersom du tar for mye av Slinda
Kontakt lege, sykehus eller Giftinformasjonen (tlf. 22 59 13 00) hvis du har fått i deg for mye legemiddel eller hvis barn har fått i seg legemiddel ved et uhell. For andre spørsmål om legemidlet, kontakt lege eller apotek.
Det har ikke vært rapportert om alvorlige skadelige effekter ved å ta for mange Slinda-tabletter på én gang. Symptomene som kan oppstå er kvalme, oppkast og svak vaginalblødning.
Ved en overdose må du imidlertid rådføre deg med lege fordi det bør tas blodprøver.
Dersom du har glemt å ta Slinda
Du skal ta tablettene hver dag til omtrent samme tid slik at det alltid går 24 timer mellom hver tablett. Hvis du er mindre enn 24 timer for sen med å ta en enkelt tablett, skal du ta den glemte tabletten så snart du kommer på det og ta den neste tabletten til vanlig tid, selv om det betyr at du må ta to tabletter samtidig. Hvis du er mer enn 24 timer for sen med å ta en hvit aktiv tablett, skal du ta den glemte tabletten så snart du kommer på det, selv om det betyr at du må ta to tabletter samtidig, og bruke tilleggsprevensjon (som for eksempel kondom) de neste 7 dagene. Fortsett deretter å ta tablettene til vanlig tid. Jo flere glemte tabletter på rad, jo større er risikoen for at prevensjonseffekten er redusert.
Dersom du har glemt en tablett i den første uken etter at du startet på tablettene, og du hadde samleie i uken før du glemte tabletten, må du være klar over at det er en risiko for at du kan være gravid. Kontakt i så fall legen din.
Dersom du har glemt en tablett på dagene 15-24 (tredje eller fjerde rad), skal du ta den glemte tabletten så snart du kommer på det, selv om det betyr at du må ta to tabletter samtidig. Fortsett å ta de hvite, aktive tablettene til vanlig tid. I stedet for å ta de grønne inaktive tablettene (placebotablettene) på dette brettet, skal du kaste dem og begynne rett på neste brett (startdagen vil være forskjellig). Ved å hoppe over de inaktive tablettene (placebotablettene) opprettholdes prevensjonseffekten.
De siste 4 grønne tablettene på rad 4 på brettet er inaktive tabletter (placebotabletter). Dersom du glemmer en av disse tablettene, har det ingen effekt på påliteligheten til Slinda. Bare kast den glemte inaktive tabletten (placebotabletten).
Tiltak ved oppkast eller kraftig diaré:
Hvis du kaster opp eller har kraftig diaré, er det mulig at virkestoffet i tabletten ikke tas fullstendig opp av kroppen. Situasjonen er nesten den samme som om du har glemt å ta en tablett. I slike tilfeller kan det være nødvendig å bruke tilleggsprevensjon. Spør legen om råd.
Dersom du kaster opp eller får kraftig diaré innen 3-4 timer etter at du har tatt en hvit, aktiv tablett av Slinda, må du ta en ny hvit tablett fra et annet brett så snart som mulig. Om mulig bør du ta den innen 24 timer fra vanlig tidspunkt for p-pillen din. Det er ikke nødvendig å bruke tilleggsprevensjon.
Dersom det ikke er mulig, eller dersom det har gått mer enn 24 timer, bør du følge rådene i avsnittet «Dersom du har glemt å ta Slinda».
Dersom du avbryter behandling med Slinda
Du kan slutte å bruke Slinda når du vil. Fra den dagen du slutter er du ikke lenger beskyttet mot graviditet.
Spør lege, apotek eller sykepleier dersom du har noen spørsmål om bruken av dette legemidlet.

4. Mulige bivirkninger
Som alle legemidler kan dette legemidlet forårsake bivirkninger, men ikke alle får det.
Alvorlige bivirkninger forbundet med bruk av Slinda er beskrevet under «Brystkreft» og «Trombose» i avsnitt 2 «Hva du må vite før du bruker Slinda». Les disse avsnittene som tilleggsinformasjon, og rådfør deg umiddelbart med lege ved behov.
Blødninger fra skjeden kan forekomme med ujevne mellomrom ved bruk av Slinda. Dette kan være bare en lett farget utflod som ikke engang krever bruk av bind, eller kraftigere blødning som ser mer ut som en svak menstruasjonsblødning, og som krever bruk av bind. Det kan også hende at du ikke får noen blødning i det hele tatt. De uregelmessige blødningene betyr ikke at prevensjonseffekten til Slinda er redusert. Vanligvis trenger du ikke ta noen forholdsregler, bare fortsett å ta Slinda. Du bør imidlertid rådføre deg med lege dersom blødningen er kraftig eller forlenget.
Dersom blødning forekommer svært hyppig og uregelmessig, bør en annen prevensjonsmetode vurderes. Dersom du ikke får noen blødning under behandlingen, kan det være at du må ta en graviditetstest hvis du ikke har brukt tablettene som beskrevet i instruksjonene i avsnitt 3 «Hvordan du bruker Slinda».
Følgende bivirkninger er forbundet med bruk av Slinda:
Vanlige: kan forekomme hos opptil 1 av 10 personer
  • hodepine
  • kvalme, magesmerter
  • endret sexlyst, humørforandringer
  • akne (kviser)
  • brystubehag, smertefulle menstruasjoner, blødning og uregelmessig menstruasjon
  • vektøkning
Mindre vanlige: kan forekomme hos opptil 1 av 100 personer
  • anemi (redusert antall røde blodceller), tretthet (fatigue), væskeansamling
  • svimmelhet
  • oppkast, diaré, forstoppelse
  • underlivsinfeksjoner
  • økt mengde av følgende substanser, påvist ved blodprøve: kalium, leverenzymer (ALAT, ASAT, GGT), bilirubin, kreatinfosfokinase, triglycerider
  • endret appetitt
  • leiomyom i livmoren (godartet svulst i livmoren)
  • nedstemthet, depresjon, angst
  • uteblitt menstruasjon, endret menstruasjonsblødning, bekkensmerte, cyster på eggstokkene, utflod fra skjeden og tørrhet
  • hårtap, økt svetting, kløe, utslett, seboré (fet hud), dermatitt (betennelse i huden)
  • økt blodtrykk, hetetokter
  • overfølsomhet
Sjeldne: kan forekomme hos opptil 1 av 1000 personer:
  • intoleranse mot kontaktlinser
  • vekttap
  • store mengder urin
  • brystcyste, sekret fra brystene, unormalt livmorhalsutstryk, genital kløe
Melding av bivirkninger
Kontakt lege, apotek eller sykepleier dersom du opplever bivirkninger, inkludert mulige bivirkninger som ikke er nevnt i dette pakningsvedlegget. Du kan også melde fra om bivirkninger direkte via meldeskjema som finnes på nettsiden til Statens legemiddelverk: www.legemiddelverket.no/pasientmelding. Ved å melde fra om bivirkninger bidrar du med informasjon om sikkerheten ved bruk av dette legemidlet.

5. Hvordan du oppbevarer Slinda

Oppbevares utilgjengelig for barn.
Bruk ikke dette legemidlet etter utløpsdatoen som er angitt på esken og blisterbrettet etter EXP. Utløpsdatoen henviser til den siste dagen i den måneden.
Oppbevares ved høyst 25ºC.
Legemidler skal ikke kastes i avløpsvann eller sammen med husholdningsavfall. Spør på apoteket hvordan du skal kaste legemidler som du ikke lenger bruker. Disse tiltakene bidrar til å beskytte miljøet.

6. Innholdet i pakningen og ytterligere informasjon

Sammensetning av Slinda
  • Hvite, aktive filmdrasjerte tabletter:
    Virkestoff er drospirenon.
    Hver hvit, aktiv filmdrasjert tablett inneholder 4 mg drospirenon.
Andre innholdsstoffer er:
Tablettkjerne: mikrokrystallinsk cellulose, laktose, kolloidal silika (E551), magnesiumstearat (E470b)
Tablettdrasjering: poly(vinylalkohol), titandioksid (E171), makrogol, talkum (E553b)
  • Grønne, inaktive filmdrasjerte tabletter (placebotabletter):
    De grønne, inaktive filmdrasjerte tablettene (placebotablettene) inneholder ingen virkestoffer.
Tablettkjerne: laktosemonohydrat, maisstivelse, povidon, kolloidal silika (E551), magnesiumstearat (E470b)
Tablettdrasjering: hypromellose (E464), triacetin, polysorbat 80 (E433), titandioksid (E171), indigokarmin aluminiumslakk (E132), gult jernoksid (E172)
Hvordan Slinda ser ut og innholdet i pakningen
Hvert brett med Slinda inneholder 24 aktive, filmdrasjerte tabletter og 4 filmdrasjerte inaktive tabletter (placebotabletter).
De aktive tablettene er runde, hvite tabletter merket med bokstavene «E» og «D» på hver sin side og har en diameter på 5 mm.
De inaktive tablettene (placebotablettene) er runde, grønne tabletter merket med bokstaven «E» og tallet «4» på hver sin side og har en diameter på 5 mm.
I tillegg til ytteresken leveres blisterbrettene i en blisterpakning.
Slinda fås som kalenderpakninger med 1, 3, 6 og 13 blisterbrett, hvor hvert brett inneholder 28 tabletter.
Ikke alle pakningsstørrelser vil nødvendigvis bli markedsført.
Innehaver av markedsføringstillatelsen
Exeltis Healthcare S.L.
Avenida Miralcampo 7
Polígono Industrial Miralcampo
19200 Azuqueca de Henares, Guadalajara
Spania
Tilvirker
Laboratorios León Farma, S.A.
C/ La Vallina s/n, Pol. Ind. Navatejera
24008 Navatejera, León.
Spania
Lokal representant
Exeltis Sverige AB
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm
Sverige
Dette legemidlet er godkjent i EØS-landene med følgende navn:
Danmark: Slinda
Finland: Slinda 4 mg kalvopäällysteiset tabletit
Island: Slinda
Norge: Slinda
Sverige: Slinda
Dette pakningsvedlegget ble sist oppdatert 06.04.2022
Detaljert informasjon om dette legemidlet er tilgjengelig på nettstedet til www.felleskatalogen.no