Wegovy FlexTouch Novo Nordisk

  Dette legemidlet er underlagt særlig overvåking for å oppdage ny sikkerhetsinformasjon så raskt som mulig. Du kan bidra ved å melde enhver mistenkt bivirkning. Se avsnitt 4 for informasjon om hvordan du melder bivirkninger.
Les nøye gjennom dette pakningsvedlegget før du begynner å bruke dette legemidlet. Det inneholder informasjon som er viktig for deg.
  • Ta vare på dette pakningsvedlegget. Du kan få behov for å lese det igjen.
  • Spør lege, apotek eller sykepleier hvis du har flere spørsmål eller trenger mer informasjon.
  • Dette legemidlet er skrevet ut kun til deg. Ikke gi det videre til andre. Det kan skade dem, selv om de har symptomer på sykdom som ligner på dine.
  • Kontakt lege, apotek eller sykepleier dersom du opplever bivirkninger, inkludert mulige bivirkninger som ikke er nevnt i dette pakningsvedlegget. Se avsnitt 4.
I dette pakningsvedlegget finner du informasjon om:
  1. Hva Wegovy er og hva det brukes mot
  2. Hva du må vite før du bruker Wegovy
  3. Hvordan du bruker Wegovy
  4. Mulige bivirkninger
  5. Hvordan du oppbevarer Wegovy
  6. Innholdet i pakningen og ytterligere informasjon

1. Hva Wegovy er og hva det brukes motHva Wegovy er

Wegovy er et legemiddel som brukes for vekttap og vedlikehold av vekt. Wegovy inneholder virkestoffet semaglutid. Semaglutid ligner et naturlig hormon kalt glukagonlignende peptid-1 (GLP-1), som frigjøres fra tarmen etter et måltid. Wegovy virker på områder (reseptorer) i hjernen som kontrollerer appetitt, får deg til å føle deg mettere og mindre sulten og gjør deg mindre sugen på mat. Dette vil hjelpe deg med å spise mindre mat og redusere kroppsvekten din.
Hva Wegovy brukes mot
Wegovy brukes sammen med diett og fysisk aktivitet for å oppnå vekttap og få hjelp til å holde vekten under kontroll. Wegovy brukes av voksne som har
  • BMI på 30 kg/m² eller mer (fedme) eller
  • BMI på minst 27 kg/m², men mindre enn 30 kg/m² (overvekt), og som har vektrelaterte helseproblemer (slik som diabetes, høyt blodtrykk, unormale nivåer av fett i blodet, pusteproblemer under søvn, kalt “obstruktiv søvnapné”, eller tidligere har hatt hjerteinfarkt, hjerneslag eller problemer med blodårene).
BMI (Body Mass Index - kroppsmasseindeks) er et mål for vekt i forhold til høyde.
Wegovy brukes sammen med diett og fysisk aktivitet for vektkontroll hos ungdom i alderen 12 år og eldre, som har
  • fedme og
  • kroppsvekt >60 kg.
Som ungdomspasient skal du kun fortsette å bruke Wegovy dersom du har et vekttap på minst 5 % av din BMI etter 12 uker med dosen 2,4 mg eller den høyeste dosen du tolererer (se avsnitt 3). Rådfør deg med lege før du fortsetter.

2. Hva du må vite før du bruker Wegovy

Bruk ikke Wegovy
  • dersom du er allergisk overfor semaglutid eller noen av de andre innholdsstoffene i dette legemidlet (listet opp i avsnitt 6).
Advarsler og forsiktighetsregler
Snakk med lege, apotek eller sykepleier før du bruker Wegovy.
Bruk av Wegovy anbefales ikke hvis du:
  • bruker andre produkter for vekttap,
  • har diabetes type 1,
  • har alvorlig svekket nyrefunksjon,
  • har alvorlig svekket leverfunksjon,
  • har alvorlig hjertesvikt,
  • har diabetisk øyesykdom (retinopati).
Det er liten erfaring med Wegovy hos pasienter:
  • som er 75 år og eldre,
  • som har leverproblemer,
  • som har et alvorlig mage- eller tarmproblem som fører til forsinket tømming av magesekken (kalt gastroparese) eller har en inflammatorisk tarmsykdom.
Rådfør deg med lege dersom et av punktene over gjelder for deg.
  • Dehydrering
    Under behandling med Wegovy kan du bli kvalm, kaste opp eller få diaré. Disse bivirkningene kan forårsake dehydrering (væskemangel). Det er viktig at du drikker tilstrekkelig med væske for å hindre dehydrering. Dette er spesielt viktig hvis du har nyreproblemer. Snakk med lege dersom du har spørsmål eller bekymringer.
  • Betennelse i bukspyttkjertelen
    Dersom du har kraftige og vedvarende smerter i mageområdet (se avsnitt 4) må du oppsøke lege umiddelbart da dette kan være et tegn på betennelse i bukspyttkjertelen (akutt pankreatitt).
  • Personer med diabetes type 2
    Wegovy skal ikke brukes som erstatning for insulin. Wegovy skal ikke brukes i kombinasjon med andre legemidler som inneholder GLP-1-reseptoragonister (som liraglutid, dulaglutid, eksenatid eller lixisenatid).
  • Lavt blodsukker (hypoglykemi)
    Å ta et sulfonylureapreparat eller et insulinpreparat sammen med Wegovy kan øke risikoen for å få lavt blodsukkernivå (hypoglykemi). Se avsnitt 4 for varselsymptomer på lavt blodsukkernivå. Legen din kan be deg om å kontrollere blodsukkernivået. Dette vil hjelpe legen med å bestemme om dosen med sulfonylureapreparatet eller insulinet må endres for å redusere risikoen for lavt blodsukker.
  • Diabetisk øyesykdom (retinopati)
    Dersom du har en diabetisk øyesykdom og bruker insulin, kan dette legemidlet føre til forverring av synet ditt, noe som kan kreve behandling. Rask forbedring av blodsukkerkontrollen kan føre til en midlertidig forverring av diabetisk øyesykdom. Snakk med legen dersom du har diabetisk øyesykdom og opplever problemer med øynene mens du tar dette legemidlet.
Barn og ungdom
Sikkerhet og effekt av Wegovy er ikke undersøkt hos barn under 12 år, og Wegovy er ikke anbefalt for denne aldersgruppen.
Andre legemidler og Wegovy
Snakk med lege, apotek eller sykepleier dersom du bruker, nylig har brukt eller planlegger å bruke andre legemidler.
Det er spesielt viktig å gi beskjed til lege, apotek eller sykepleier dersom du bruker legemidler som inneholder følgende:
  • Warfarin eller andre tilsvarende legemidler som tas gjennom munnen for å redusere blodkoagulasjonen (orale antikoagulasjonsmidler). Når du starter behandling med for eksempel warfarin eller lignende legemidler, kan det være nødvendig med hyppige blodprøver for å bestemme blodets evne til å koagulere (levre seg).
Graviditet og amming
Dette legemidlet skal ikke brukes under graviditet, da det ikke er kjent om det kan påvirke ditt ufødte barn. Derfor anbefales det å bruke prevensjon mens du bruker dette legemidlet. Hvis du ønsker å bli gravid, bør du slutte å bruke dette legemidlet minst to måneder på forhånd. Hvis du blir gravid eller er gravid, tror at du kan være gravid eller planlegger å få barn mens du bruker dette legemidlet, snakk med legen med én gang, da behandlingen må avbrytes.
Ikke bruk dette legemidlet dersom du ammer, da det ikke er kjent om det går over i morsmelk.
Kjøring og bruk av maskiner
Det er lite sannsynlig at Wegovy påvirker evnen til å kjøre bil og bruke maskiner. Noen pasienter kan føle seg svimle når de tar Wegovy, hovedsakelig i løpet av de første 4 månedene av behandlingen (se avsnitt 4). Dersom du føler deg svimmel, må du være ekstra forsiktig når du kjører eller bruker maskiner. Snakk med lege, apotek eller sykepleier dersom du trenger mer informasjon.
Personer med diabetes type 2
Dersom du bruker dette legemidlet i kombinasjon med et sulfonylureapreparat eller insulin, kan det forekomme lavt blodsukker (hypoglykemi) som kan redusere konsentrasjonsevnen. Unngå kjøring eller bruk av maskiner hvis du får tegn på lavt blodsukker. Se avsnitt 2, “Advarsler og forsiktighetsregler” for informasjon om økt risiko for lavt blodsukker og avsnitt 4 for varselsymptomer på lavt blodsukker. Snakk med lege for ytterligere informasjon.
Wegovy inneholder natrium
Dette legemidlet inneholder mindre enn 1 mmol natrium (23 mg) i hver dose, og er så godt som “natriumfritt”.

3. Hvordan du bruker Wegovy
Bruk alltid dette legemidlet nøyaktig slik legen har fortalt deg. Kontakt lege, apotek eller sykepleier hvis du er usikker.
Hvor mye skal du bruke
Voksne
Anbefalt dose er 2,4 mg én gang per uke.
Behandlingen vil starte med en lav dose som gradvis økes i løpet av 16 uker med behandling.
  • Når du begynner å bruke Wegovy, er startdosen 0,25 mg én gang per uke.
  • Legen vil instruere deg om å gradvis øke dosen din hver 4. uke til du når den anbefalte dosen på 2,4 mg én gang per uke.
  • Når du har nådd den anbefalte dosen på 2,4 mg, skal du ikke øke denne dosen ytterligere.
  • Dersom du føler deg mye plaget med kvalme eller med oppkast, snakk med legen din om å utsette doseopptrappingen eller redusere dosen til den foregående dosen inntil symptomene har bedret seg.
Vanligvis vil du få beskjed om å følge tabellen nedenfor.

Doseopptrapping

Ukentlig dose

Uke 1-4

0,25 mg

Uke 5-8

0,5 mg

Uke 9-12

1 mg

Uke 13-16

1,7 mg

Fra uke 17

2,4 mg

Legen vil regelmessig vurdere behandlingen din.
Ungdom (over 12 år)
For ungdom benyttes samme doseopptrappingsplan som for voksne (se over). Dosen skal økes opptil 2,4 mg (vedlikeholdsdose) eller til maksimalt tolererte dose er oppnådd. Ukentlige doser høyere enn 2,4 mg anbefales ikke.
Hvordan skal Wegovy gis
Wegovy gis som en injeksjon under huden (subkutan injeksjon). Du skal ikke injisere legemidlet i en blodåre eller muskel.
  • De beste stedene å injisere er foran på overarmen, i lårene eller i magen.
  • Før du bruker pennen for første gang vil legen, apoteket eller sykepleieren vise deg hvordan den skal brukes.
På den andre siden av dette pakningsvedlegget er det en detaljert bruksanvisning om hvordan pennen skal brukes.
Personer med diabetes type 2
Informer legen hvis du har diabetes type 2. Det kan hende legen justerer dosen av diabeteslegemidlene dine for å forhindre at du får lavt blodsukker.
Når skal Wegovy brukes
  • Du skal bruke dette legemidlet én gang per uke, på samme dag hver uke hvis det er mulig.
  • Du kan selv ta injeksjonen når som helst på dagen - uavhengig av måltider.
Om nødvendig kan du endre dagen for din ukentlige injeksjon av dette legemidlet så lenge det er minst 3 dager siden din siste injeksjon av legemidlet. Etter at en ny doseringsdag er valgt, skal du fortsette med én dose per uke.
Dersom du tar for mye av Wegovy
Kontakt lege øyeblikkelig. Du kan få bivirkninger slik som kvalme, oppkast eller diaré, og disse bivirkningene kan forårsake dehydrering (væskemangel).
Dersom du har glemt å ta Wegovy
Hvis du glemmer å injisere en dose, og:
  • det er 5 dager eller mindre siden du skulle ha brukt Wegovy, skal du ta dosen så snart du husker det. Deretter injiserer du neste dose som vanlig på den planlagte dagen.
  • det er mer enn 5 dager siden du skulle ha brukt Wegovy, hopper du over den glemte dosen. Deretter injiserer du neste dose som vanlig på den planlagte dagen.
Du skal ikke ta dobbel dose som erstatning for en glemt dose.
Dersom du avbryter behandling med Wegovy
Du må ikke avbryte behandlingen med dette legemidlet uten å snakke med legen.
Spør lege, apotek eller sykepleier dersom du har noen spørsmål om bruken av dette legemidlet.

4. Mulige bivirkninger
Som alle legemidler kan dette legemidlet forårsake bivirkninger, men ikke alle får det.
Alvorlige bivirkninger
Vanlige (kan berøre opptil 1 av 10 brukere)
  • Komplikasjoner av diabetisk øyesykdom (diabetisk retinopati). Dersom du har diabetes, bør du informere legen hvis du opplever problemer med øynene, slik som synsforstyrrelser, under behandling med dette legemidlet.
Mindre vanlige (kan berøre opptil 1 av 100 brukere)
  • Betennelse i bukspyttkjertelen (akutt pankreatitt). Tegn på betennelse i bukspyttkjertelen kan være sterke og langvarige smerter i magen. Smertene kan bevege seg til ryggen. Du skal oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever slike symptomer.
Sjeldne (kan berøre opptil 1 av 1000 brukere)
  • Alvorlige allergiske reaksjoner (anafylaktiske reaksjoner, angioødem). Du skal umiddelbart søke medisinsk hjelp, og informere legen din med det samme, hvis du får symptomer som pustevansker, hevelse, ørhet, hurtige hjerteslag, svette og besvimelse eller rask hevelse under huden i områder som ansikt, svelg, armer og ben. Det kan være livstruende hvis hevelse i svelget blokkerer luftveiene.
Ikke kjent (frekvensen kan ikke anslås utifra tilgjengelige data)
  • Tarmobstruksjon. En alvorlig form for forstoppelse med tilleggssymptomer slik som magesmerte, oppblåsthet, oppkast etc.
Andre bivirkninger
Svært vanlige (kan berøre flere enn 1 av 10 brukere)
  • hodepine
  • kvalme
  • oppkast
  • diaré
  • forstoppelse
  • magesmerte
  • svakhets- eller tretthetsfølelse (fatigue)
disse sees hovedsakelig under doseopptrappingen, og går vanligvis over etter hvert.
Vanlige (kan berøre opptil 1 av 10 brukere)
  • svimmelhet
  • urolig mage eller fordøyelsesproblemer
  • raping
  • luft i magen (flatulens)
  • oppblåst mage
  • betennelse i magesekken (gastritt) - symptomene inkluderer magesmerte, kvalme eller oppkast
  • sure oppstøt eller halsbrann - også kalt “gastroøsofageal reflukssykdom”
  • gallestein
  • hårtap
  • reaksjoner på injeksjonsstedet
  • endring i hvordan mat eller drikke smaker
  • lavt blodsukker (hypoglykemi) hos pasienter med diabetes type 2.
Varselsymptomer på lavt blodsukker kan komme plutselig. De kan omfatte: kaldsvetting, kald og blek hud, hodepine, hurtige hjerteslag, kvalme eller usedvanlig stor sultfølelse, synsforstyrrelser, søvnighet eller svakhet, nervøsitet, angst eller forvirring, konsentrasjonsproblemer eller skjelving.
Legen vil fortelle deg hvordan du behandler lavt blodsukker, og hva du gjør hvis du merker disse varselsymptomene.
Det er mer sannsynlig at du får lavt blodsukker dersom du også tar et sulfonylureapreparat eller insulin. Det kan være at legen vil redusere dosen av disse legemidlene før du begynner å bruke Wegovy.
Mindre vanlige (kan berøre opptil 1 av 100 brukere)
  • lavt blodtrykk
  • svimmelhet eller ørhet når du står eller setter deg opp på grunn av blodtrykksfall
  • hurtige hjerteslag
  • økning av bukspyttkjertelenzymer (slik som lipase og amylase) vist i blodprøver
  • en forsinkelse i magetømmingen.
Melding av bivirkninger
Kontakt lege, apotek eller sykepleier dersom du opplever bivirkninger. Dette gjelder også bivirkninger som ikke er nevnt i pakningsvedlegget. Du kan også melde fra om bivirkninger direkte via meldeskjema som finnes på nettsiden til Direktoratet for medisinske produkter: www.dmp.no/pasientmelding. Ved å melde fra om bivirkninger bidrar du med informasjon om sikkerheten ved bruk av dette legemidlet.

5. Hvordan du oppbevarer Wegovy

Oppbevares utilgjengelig for barn.
Bruk ikke dette legemidlet etter utløpsdatoen som er angitt på etiketten til pennen og på esken etter “EXP”. Utløpsdatoen er den siste dagen i den angitte måneden.
Før åpning
Oppbevares i kjøleskap (2-8ºC). Skal ikke fryses. Holdes borte fra kjøleelementet.
Under bruk
  • Du kan bruke pennen i 6 uker hvis pennen er oppbevart ved høyst 30ºC eller i kjøleskap (2-8ºC) og oppbevart borte fra kjøleelementet. Wegovy skal ikke fryses, og skal ikke brukes dersom det har vært frosset.
  • Når pennen ikke brukes, skal pennehetten sitte på for å beskytte mot lys.
Bruk ikke dette legemidlet hvis du oppdager at oppløsningen ikke er klar og fargeløs.
Legemidler skal ikke kastes i avløpsvann eller sammen med husholdningsavfall. Spør på apoteket hvordan du skal kaste legemidler som du ikke lenger bruker. Disse tiltakene bidrar til å beskytte miljøet.

6. Innholdet i pakningen og ytterligere informasjon

Sammensetning av Wegovy
  • Virkestoff er semaglutid.
Wegovy 0,25 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning
Hver ferdigfylte penn inneholder 1 mg semaglutid i 1,5 ml (0,68 mg/ml).
Wegovy 0,5 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning
Hver ferdigfylte penn inneholder 2 mg semaglutid i 1,5 ml (1,34 mg/ml).
Wegovy 1 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning
Hver ferdigfylte penn inneholder 4 mg semaglutid i 3 ml (1,34 mg/ml).
Wegovy 1,7 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning
Hver ferdigfylte penn inneholder 6,8 mg semaglutid i 3 ml (2,27 mg/ml).
Wegovy 2,4 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning
Hver ferdigfylte penn inneholder 9,6 mg semaglutid i 3 ml (3,2 mg/ml).
  • Andre innholdsstoffer er dinatriumfosfatdihydrat, propylenglykol, fenol, saltsyre/natriumhydroksid (for pH-justering), vann til injeksjonsvæsker. Se også avsnitt 2, “Wegovy inneholder natrium” for informasjon om natrium.
Hvordan Wegovy ser ut og innholdet i pakningen
Wegovy er en klar og fargeløs injeksjonsvæske, oppløsning i en ferdigfylt penn.
Hver ferdigfylte penn inneholder 4 doser.
Wegovy 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg og 1,7 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning er tilgjengelig i følgende pakningsstørrelse:
1 ferdigfylt penn og 4 NovoFine Plus engangsnåler.
Wegovy 2,4 mg FlexTouch injeksjonsvæske, oppløsning er tilgjengelig i følgende pakningsstørrelser:
1 ferdigfylt penn og 4 NovoFine Plus engangsnåler.
3 ferdigfylte penner og 12 NovoFine Plus engangsnåler.
Ikke alle pakningsstørrelser vil nødvendigvis bli markedsført.
Innehaver av markedsføringstillatelsen
Novo Nordisk A/S
Novo Allé
DK-2880 Bagsværd
Danmark
Tilvirker
Novo Nordisk A/S
Novo Allé
DK-2880 Bagsværd
Danmark
Novo Nordisk Production SAS
45, Avenue d’Orléans
28000 Chartres
Frankrike
Dette pakningsvedlegget ble sist oppdatert 21.03.2024
Andre informasjonskilder
Detaljert informasjon om dette legemidlet er tilgjengelig på nettstedet til Det europeiske legemiddelkontoret (the European Medicines Agency): http://www.ema.europa.eu, og på nettstedet til www.felleskatalogen.no

Bruksanvisning for Wegovy

Før du begynner å bruke Wegovy FlexTouch penn én gang per uke, må du alltid lese disse instruksjonene nøye, og snakke med lege, sykepleier eller apotek om hvordan du skal injisere Wegovy riktig.
Pennen Wegovy er en penn med dosevelger som inneholder fire av dine foreskrevne doser med Wegovy. Dette tilsvarer 4 ukers bruk med dosering én gang per uke.
Bruk tabellen på innsiden av lokket på esken for å holde oversikt over hvor mange injeksjoner du har brukt og hvor mange doser som er igjen i pennen.
Wegovy leveres i fem ulike penner. Hver penn inneholder én av følgende foreskrevne doser med semaglutid:

Start alltid med å kontrollere etiketten på pennen for å forsikre deg om at den inneholder din foreskrevne dose med Wegovy.
Pennen er utformet til bruk sammen med 30G, 31G og 32G engangsnåler med lengde opptil 8 mm.
Pakningen inneholder:
  • Wegovy penn
  • 4 NovoFine Plus nåler
  • Pakningsvedlegg

1 Klargjøre pennen med en ny nål

Kontroller navnet og dosen på pennen for å forsikre deg om at den inneholder din foreskrevne dose med Wegovy.
Dra av pennehetten.
(Se figur A).

Kontroller at oppløsningen i pennen er klar og fargeløs.
Se gjennom pennevinduet. Hvis Wegovy ser uklar eller farget ut, skal pennen ikke brukes.
(Se figur B).

Bruk alltid en ny nål til hver injeksjon.
Ta en nål når du er klar til å ta injeksjonen. Kontroller papirforseglingen og den ytre nålehetten for skader som kan påvirke steriliteten. Bruk en ny nål dersom du ser noen skader.
Riv av papirforseglingen.
(Se figur C).

Skyv nålen rett på pennen. Vri til den er godt festet.
(Se figur D).

Nålen er dekket av to hetter. Du må fjerne begge hettene.
Dersom du glemmer å fjerne begge hettene, vil du ikke få injisert noe Wegovy.
Dra av den ytre nålehetten og behold den til senere. Du vil trenge den etter injeksjonen for å fjerne nålen fra pennen på en sikker måte.
Dra av den indre nålehetten og kast den. En dråpe Wegovy kan komme til syne på nålespissen. Du må likevel kontrollere gjennomstrømningen med Wegovy hvis du bruker en ny penn for første gang. Se «Kontrollere gjennomstrømningen med enhver ny penn».
Bruk aldri en nål som er bøyd eller ødelagt. For mer informasjon om håndtering av nåler, se «Om nålene dine» lenger ned i bruksanvisningen.
(Se figur E).

Kontrollere gjennomstrømningen med enhver ny penn

Dersom Wegovy pennen allerede er i bruk, gå til «2 Stille inn dose».
Kontroller kun gjennomstrømningen av Wegovy før din første injeksjon med enhver ny penn.
Vri dosevelgeren til du ser symbolet for gjennomstrømningskontroll ().
(Se figur F).

Forsikre deg om at symbolet for gjennomstrømningskontroll kommer på linje med dosepekeren.
(Se figur G).

Kontrollere gjennomstrømningen

Hold pennen med nålen pekende oppover.
Press og hold inne doseknappen inntil dosetelleren går tilbake til . skal komme på linje med dosepekeren.
En dråpe Wegovy skal komme til syne på nålespissen. Denne dråpen angir at pennen er klar til bruk.
Hvis ingen dråpe kommer til syne, kontrolleres gjennomstrømningen en gang til. Dette skal kun gjøres to ganger.
Hvis det fremdeles ikke er noen dråpe, skift nål og kontroller gjennomstrømningen en gang til.
Pennen skal ikke brukes dersom en dråpe Wegovy fortsatt ikke kommer til syne.
(Se figur H).

2 Stille inn dose

Vri dosevelgeren inntil dosetelleren stopper, og den viser din foreskrevne dose.
(Se figur I).

Den stiplede linjen () i dosetelleren vil føre deg til din dose.
Dosevelgeren klikker forskjellig når den vris forover, bakover eller forbi dosen din. Du hører et klikk hver gang du vrir dosevelgeren. Ikke still inn dosen ved å telle antall klikk du hører.
(Se figur J).

Når din foreskrevne dose kommer på linje med dosepekeren, har du valgt dosen din. På dette bildet vises dosen som eksempel.
Dersom dosetelleren stopper før du når din foreskrevne dose, se avsnittet «Har du nok Wegovy?» lenger ned i bruksanvisningen.
(Se figur K).

Velge injeksjonssted
Velg overarm, lår eller mage (hold 5 cm avstand fra navlen).
Du kan injisere på samme område av kroppen hver uke, men sørg for at det ikke er på samme sted som du brukte sist.

3 Injisere dosen

Stikk nålen inn i huden.
Forsikre deg om at du kan se dosetelleren. Ikke dekk den med fingrene. Dette kan avbryte injeksjonen.
(Se figur L).

Press og hold inne doseknappen inntil dosetelleren viser .
(Se figur M).
Fortsett å trykke inn doseknappen mens nålen er i huden, og tell sakte til 6. skal komme på linje med dosepekeren. Du kan høre eller merke et klikk når dosetelleren går tilbake til .
(Se figur N).

Fjern nålen fra huden. Hvis nålen blir fjernet tidligere, kan det komme en strøm av Wegovy fra nålespissen, og hele dosen vil ikke bli levert.
Hvis det er blod på injeksjonsstedet, skal du trykke lett på stedet for å stoppe blødningen.
Det kan hende du kan se en dråpe Wegovy på nålespissen etter injeksjonen. Dette er normalt og har ingen innvirkning på dosen din.
(Se figur O).

4 Etter injeksjonen

Før nålespissen inn i den ytre nålehetten på et flatt underlag uten å berøre nålen eller den ytre nålehetten.
Når nålen er tildekket, trykkes forsiktig den ytre nålehetten ordentlig på.
(Se figur P).

Skru av nålen, og kast den på forsvarlig måte som instruert av lege, sykepleier, apotek eller lokale myndigheter.
Du må aldri prøve å sette den indre nålehetten tilbake på nålen.
Du kan stikke deg på nålen.
Fjern alltid nålen umiddelbart etter hver injeksjon for å forhindre tette nåler, urenheter, infeksjon og unøyaktig dosering. Oppbevar aldri pennen med påsatt nål.
(Se figur Q).

Sett pennehetten på pennen igjen etter hver bruk for å beskytte Wegovy mot lys.
(Se figur R).

Når pennen er tom, kastes den uten påsatt nål som instruert av lege, sykepleier, apotek eller lokale myndigheter.

 

Pennehetten og den tomme kartongen kan kastes i husholdningsavfallet.

 

Om nålene dine

Hvordan identifisere en tett eller ødelagt nål
  • Hvis ikke vises i dosetelleren etter å ha trykket inn doseknappen kontinuerlig, kan du ha brukt en tett eller ødelagt nål.
  • I et slikt tilfelle har du ikke fått noe Wegovy – selv om dosetelleren har flyttet seg fra den opprinnelige dosen du har stilt inn.
Hvordan håndtere en tett nål
  • Bytt nål som beskrevet i «1 Klargjøre pennen med en ny nål» og gå til «2 Stille inn dose».

 

Hvordan ta vare på pennen

Behandle pennen med forsiktighet. Uforsiktig håndtering eller feilbruk kan forårsake unøyaktig dosering. Hvis dette skjer, kan det hende du ikke får den tiltenkte effekten av Wegovy.
  • Se baksiden av dette pakningsvedlegget for å lese om oppbevaringsbetingelsene for pennen.
  • Ikke injiser Wegovy som har vært eksponert for direkte sollys.
  • Ikke utsett Wegovy for frost og injiser aldri Wegovy som har vært frosset. Kast pennen.
  • Ikke mist pennen i bakken eller slå den mot hardt underlag.
  • Ikke prøv å etterfylle pennen. Når den er tom, skal den kastes.
  • Ikke prøv å reparere pennen eller å ta den fra hverandre.
  • Ikke utsett pennen for støv, smuss eller væske.
  • Du må ikke vaske, bløtlegge eller smøre pennen. Hvis nødvendig, rengjør den med et mildt rengjøringsmiddel på en fuktet klut.

Har du nok Wegovy?

Hvis dosetelleren stopper før du når din foreskrevne dose, er det ikke nok Wegovy igjen til en full dose. Kast pennen og bruk en ny penn med Wegovy.

Viktig informasjon

  • Injiser kun én dose Wegovy én gang per uke. Hvis du ikke bruker Wegovy som foreskrevet, vil du kanskje ikke få den tiltenkte effekten av dette legemidlet.
  • Hvis du bruker mer enn én type injeksjonslegemiddel, er det spesielt viktig at du kontrollerer navnet og dosen på penneetiketten før bruk.
  • Ikke bruk denne pennen uten hjelp hvis du er svaksynt og ikke kan følge denne bruksanvisningen. Få hjelp fra en person med godt syn som har fått opplæring i bruk av Wegovy penn.
  • Oppbevar alltid penn og nåler utilgjengelig for andre, spesielt barn.
  • Du må aldri dele pennen eller nålene med andre personer.
  • Nåler er til engangsbruk. Nålene skal aldri brukes på nytt fordi dette kan føre til tette nåler, urenheter, infeksjon og unøyaktig dosering.
  • Omsorgspersoner må være ytterst forsiktige ved håndtering av brukte nåler, dette for å forhindre utilsiktede nålestikkskader og infeksjon.