Kundeservice

Personvern på vitusapotek.no

Personvern på vitusapotek.no

Norsk Medisinaldepot AS (NMD)

Personvernerklæring

Gyldig fra 30.04.2018


Selskapet er Norsk Medisinaldepot AS (NMD) som eier av Vitusapotek. Vitusapotek er åpne om de personopplysningene vi samler inn om deg, og om hvordan disse personopplysningene brukes og deles. Bruk av Vitusapotek sine tjenester på vitusapotek.no skjer i henhold til bestemmelsene i denne personvernerklæringen.

Denne personvernerklæringen er ment å hjelpe deg som bruker av Vitusapotek sine tjenester til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker. Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere av Vitusapotek sine tjenester på vitusapotek.no som erklæringen dekker.

        1. Ansvar

NMD er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger, herunder Vitusapotek sin behandling av personopplysninger og vitusapotek.no.

Har du som kunde spørsmål om personvern kan disse sendes her.

        2. Informasjonen vi samler inn

Vi samler inn dine personopplysninger for å levere, støtte, tilpasse og utvikle tjenestene våre, og for å gjøre tjenestene mer relevante og nyttige for deg. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson.
 

                2.1. Besøk på vitusapotek.no

Ved å besøke vårt nettsted vitusapotek.no loggføres dine bruksdata, for eksempel når du viser eller klikker på innhold eller gjennomfører et søk. For ytterligere beskrivelser av hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilken informasjon som samles inn på vitusapotek.no, kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler («cookies») her.
 

                2.2. Kundeprofil

Ved å registrere deg på vitusapotek.no og opprette egen brukerkonto, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • Mobilnummer
  • E-postadresse
  • Mottaker av nyhetsbrev dersom samtykket til dette 
  • Medlemskap Volvat og/eller Revmatikerforbundet dersom du registrerer dette
  • Ditt Vitusapotek dersom du registrerer dette
  • Detaljer og historikk om dine kjøp på vitusapotek.no
     

Dersom du samtykker til å bli VI+ kundeklubbmedlem, samler vi i tillegg følgende opplysninger:

  • Fødselsdato
  • Kjønn
  • VI + kundeklubb interesseområder innenfor områdene aktiv, familie, medisin og/eller velvære som er krysset av i kundeprofilen
     

                2.3. Nyhetsbrev

Ved samtykke til å motta nyhetsbrev fra Vitusapotek, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • E-postadresse
  • Kjønn
  • Fødselsdato
  • VI+-kundeklubb interesseområder
  • Geografisk område
     

                2.4. Handel i nettbutikken

Ved handel i vår nettbutikk, behandler vi kun personopplysninger som oppgis til oss som er nødvendige for at vi skal kunne behandle din ordre og gjennomføre våre forpliktelser overfor deg.
 

                      2.4.1 Innlogget som eksisterende kunde på vitusapotek.no

Dersom du har opprettet kundeprofil på vitusapotek.no og handler i vår nettbutikk som eksisterende kunde, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • E-postadresse
  • Mobilnummer
  • Kjønn 
  • Fødselsdato
  • Ordrehistorikk
  • Ordredetaljer (bestilt produkt og pris)
  • Utleveringsapotek dersom tjenesten «Klikk & Hent» velges
     

                      2.4.2 Anonym bruker uten egen kundeprofil på vitusapotek.no

Ved å handle i vår nettbutikk på vitusapotek.no som anonym bruker uten å logge inn med egen kundeprofil, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • E-postadresse
  • Mobilnummer 
  • Fødselsnummer ved kjøp av aldersbegrensede produkter
  • Ordredetaljer (bestilt produkt og pris)
  • Utleveringsapotek dersom tjenesten «Klikk & Hent» velges
     

                 2.5. Kjøp av reseptbelagte medisiner

Ved kjøp av reseptbelagte medisiner på vitusapotek.no, må du logge inn med sikker BankID for å få tilgang til dine aktive resepter. Denne tilgangen får du via reseptformidleren, som er en kryptert nasjonal løsning for overføring av reseptinformasjon gitt av Direktoratet for e-helse. Ordrehistorikk for reseptbelagte medisiner lagres i egen løsning som er godkjent av Direktoratet for e-helse.

Når du bestiller reseptbelagte medisiner på vitusapotek.no, registreres følgene informasjon: 

  • Navn
  • Adresse
  • E-postadresse
  • Fødselsnummer
  • Ordredetaljer (bestilt produkt og pris)
  • Utleveringsapotek dersom tjenesten «Klikk & Hent» velges
  • Mobilnummer
     

                 2.6. E-reseptbestilling og e-reseptskjema

Ved å benytte e-reseptbestilling via e-reseptskjemaet på vitusapotek.no eller i vår app, hvor du som kunde kan bestille klargjøring av dine medisiner for henting i apotek uten innlogging, registreres følgende informasjon:

  • Navn
  • Fødselsnummer
  • Mobilnummer
  • Utleveringsapotek
  • Bestillingsinformasjon 
  • Eventuell tilleggsinformasjon som du oppgir i fritekstfeltet i e-reseptskjemaet
     

                2.7. Hudpleie

Ved bestilling av hudpleie på vitusapotek.no for behandling i en av Vitusapotek sine hudpleiesalonger, registreres følgende informasjon:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Mobilnummer
  • Adresse
  • Kjønn og fødselsdag: registreres kun dersom du ønsker å huke av for dette
  • Valgt Vitusapotek for hudpleie
  • Informasjon om din bestilling

Denne bookingtjenesten er levert av CBIT AS.
 

                2.8. Spørreundersøkelser

For å utvikle våre tjenester kan vi sende deg spørreundersøkelser. Til dette bruker vi din e-postadresse som du har registrert på vår nettside, og svarene du gir registreres anonymt hos oss til internt bruk. Kun brukere som har samtykket til å kunne bli kontaktet på e-post vil kunne motta spørreundersøkelser.

For å videreutvikle og kartlegge våre kundeklubbtilbud og VI+ fordeler, kan vi også invitere deg til frivillig fokusgrupper og direkte samtaler. Du kan, gjennom nyhetsbrevet, få tilbud om å teste ut nye produkter og egne merkevarer, og motta en kompensasjon for ditt bidrag. Dette er frivillig, du som kunde kan selv velge å delta eller ikke, og svarene du gir vil derfor ikke alltid anonymiseres dersom du velger å være med.

         3. Hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vitusapotek behandler dine personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig brukeropplevelse av våre tjenester, samt for å behandle din ordre.
 

                3.1. Besøk på vitusapotek.no

Opplysningene som samles inn i forbindelse med ditt besøk på vitusapotek.no benyttes for å tilpasse og forbedre innholdet på hjemmesiden vår, i tillegg til at vi kan vise deg annonser for våre produkter, tjenester og arrangementer i andre kanaler og nettsteder utenfor vår hjemmeside. Les mer om bruk av informasjonskapsler («cookies») på vitusapotek.no her.
 

                       3.1.1. Henvendelser via personvern@nmd.no og telefon

Henvendelser via personvern@nmd.no lagres i egen mappe i e-post systemet til Norsk Medisinaldepot (NMD) der utvalgte representanter har tilgang til å håndtere henvendelsene. Henvendelsene slettes fra e-post kontoen så snart de er behandlet, og eventuelle bestillinger som følger henvendelsene registreres i NMD sine saksbehandlingsverktøy for å kunne dokumenteres i ettertid.

Vi ber deg om å ikke sende sensitive personopplysninger per e-post.

Telefonsamtaler til vårt sentralbord ((+47 23 68 14 90) lagres i gjeldene telefonlister som kun hentes ut ved behov.
 

                3.2. VI + Kundeklubb

Vitusapotek behandler dine kundeprofilopplysninger for å tilpasse våre tjenester og gi deg den beste kundeopplevelsen som mulig, samt for å kunne behandle dine ordrer som innlogget bruker på vitusapotek.no.

Opplysninger om ditt VI+ kundeklubbmedlemskap benyttes til å kunne sende tilpasset informasjon til deg som kundeklubbmedlem, både på e-post og SMS. Dette innebærer opplysninger rundt dine interesseområder innen kategoriene Aktiv, Familie, Medisin og Velvære. I tillegg kan vi også innkalle deg til frivillig fokusgrupper og direkte samtaler for å videreutvikle og kartlegge våre kundeklubbtilbud og VI+ fordeler. Du kan, gjennom nyhetsbrevet, få tilbud om å teste ut nye produkter og egne merkevarer, og motta en kompensasjon for ditt bidrag. Dette er frivillig, du som kunde kan selv velge å delta eller ikke og vil derfor ikke anonymiseres derom du velger å være med.

Les også våre gjeldende medlemsvilkår for mer informasjon.

Når våre medlemmer handler i nettbutikken overføres informasjon om varegruppe, antall produkter og totalt beløp til vår medlemsbase.

Informasjonen kan brukes som grunnlag for utsendelse av relevante tilbud og annen informasjon som kan være av interesse for deg. Hensikten er å gi deg mer relevant informasjon i tillegg til de interesseområdene du allerede har krysset av for da du meldte deg inn som Vitusapotek medlem. Slik utsendelse kan skje ved adressert post, SMS, elektronisk post eller tilsvarende måte, avhengig av hvilken kommunikasjonsform du har samtykket til.

Hvis du er innlogget og avbryter handelen på vitusapotek.no sender vi deg en påminnelse via e-post etter 45-60 min slik at du kan klikke deg direkte inn i handlekurven din. Dette for å gi deg en oversikt over produktene du vurderte å kjøpe. Produktoversikten kan du benytte som huskeliste ved neste handel hos oss. Ønsker du å melde deg av denne tjenesten finner du en link for dette nederst i e-posten.
 

                3.3. Nyhetsbrev

Personopplysningene som samles inn i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev behandles:

  • For å sende ut våre nyhetsbrev til deg og dermed holde deg oppdatert om arrangementer, eller lignende markedsføringsrelatert kommunikasjon, samt for å sende deg tilbud.
  • For å kontakte deg i forbindelse med endringer i denne personvernerklæringen eller våre brukervilkår. 
  • Hvis du deltar i kampanjer eller konkurranser arrangert av Vitusapotek via våre nyhetsbrev, vil opplysningene du oppgir kun benyttes for å gjennomføre kampanjen eller konkurransen.
  • Vi benytter din e-postadresse for å bekrefte identiteten din.

Du kan når som helst stanse mottak av våre nyhetsbrev ved å logge deg inn på Min Side og avregistrere deg som nyhetsbrevkunde, eller ved å benytte avmeldingsfunksjonen nederst i nyhetsbrevet.
 

                3.4. Handel i nettbutikken

Vi behandler kun de personopplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne behandle din ordre på en sikker og trygg måte, samt gjennomføre våre forpliktelser overfor deg ved handel på vitusapotek.no. Ditt telefonnummer benyttes kun til å gi deg beskjed dersom det skulle være noe med bestillingen din, samt når ordren din er klar til henting, dersom du velger vår Klikk & Hent-løsning som leveringsalternativ. På din e-postadresse vil du motta din ordrebekreftelse, samt informasjon om når varene dine sendes fra oss ved hjemlevering.

Ved handel av aldersbegrensede varer, er det viktig for oss at vi sikrer riktig bruk av slike preparater og legemidler, og du må derfor oppgi ditt fødselsnummer. Fødselsnummeret ditt lagres ikke, men brukes kun til å verifisere alder.
 

                3.5. Kjøp av reseptbelagte medisiner

Informasjon om din reseptordre behandles for å kunne ekspedere, klargjøre og sende dine medisiner til deg som ønsket. Ved kjøp av reseptbelagte medisiner, behandler Vitusapotek kun de personopplysninger som er nødvendig for at vi kan sikre en trygg behandling og eventuelt forsendelse av dine resepter og andre varer på vitusapotek.no. Informasjonen som overføres til oss ansees som sensitive personopplysninger. Vi behandler denne informasjonen i henhold til Normen for informasjonssikkerhet i apotek. Informasjon om reseptordrer og hvilke medisiner du bestiller blir kun lagret i egen løsning som er godkjent av Direktoratet for e-helse, og behandlet i apotekenes eget system, FarmaPro. Ditt telefonnummer benyttes kun til å gi deg beskjed dersom det skulle være noe med bestillingen din, samt når ordren din er klar til henting, dersom du velger vår Klikk & Hent-løsning som leveringsalternativ. På din e-postadresse vil du motta din ordrebekreftelse, samt informasjon om når varene dine sendes fra oss ved hjemlevering.
 

               3.6. E-reseptbestilling og e-reseptskjema

På vitusapotek.no og i vår app kan du bestille klargjøring av resept for henting i et valgfritt Vitusapotek. Informasjonen som overføres til oss for dette formålet behandles som sensitive personopplysninger. Vi behandler denne informasjonen i henhold til Normen for informasjonssikkerhet i apotek. Vi bruker kun informasjonen du oppgir til å levere tjenesten det gjelder. Informasjonen rundt deg og din bestilling slettes en uke etter at varene er hentet i apoteket. Informasjonen vil etter dette da være uopprettelig.

Vitusapotek behandler derfor dine personopplysninger for å sikre korrekt istandgjøring og klargjøring av dine e-resepter i valgfritt utleveringsapotek. Ditt registrerte telefonnummer benyttes kun til å gi deg beskjed om når ordren din er klar til henting i valgte utleveringsapotek. Vi ber deg om å ikke sende sensitive personopplysninger i fritekstfeltet, ut over det vi trenger for å behandle din e-reseptbestilling i e-reseptskjemaet. Reseptopplysninger ut over det som er spesifisert av deg i fritekstfeltet, vedrørende hvilken eller hvilke medisiner du ønsker å bestille for klargjøring og henting i apotek, behandles kun i ditt valgte utleveringsapotek, i apotekets eget system FarmaPro.
 

                3.7. Hudpleie

Vi behandler kun opplysninger som er nødvendig for å sikre korrekt bestilling av hudpleietime (se punkt 2.7). Dine kontaktopplysninger registreres for at vi kan komme i kontakt med deg i forbindelse med din timebestilling, dersom det skulle være nødvendig.

Informasjon registrert om deg, i den eller de hudpleiesalongene du har mottatt behandling hos, slettes når den ikke lengre er nødvendig for hudpleietjenesten levert av apoteket. Opprettede brukerprofiler blir slettet etter lengre inaktivitet.
 

                3.8. Spørreundersøkelser

Spørreundersøkelser kan sendes ut til deg med den hensikt å forbedre våre tjenester til deg. Du forplikter deg ikke til å svare på spørreundersøkelser, og du kan selv velge hvilken informasjon du oppgir. Vi vil informere hvorvidt spørreundersøkelsen er anonym eller ikke.

         4. Sletting av personopplysninger

Vitusapotek vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendig å beholde for den tjenesten vi leverer til deg. Vitusapotek vil ikke slette opplysninger vi er lovpålagt å oppbevare en viss tid, for eksempel av hensyn til regnskapslovgivningen.

Du kan til enhver tid også selv slette din brukerprofil. Da vil all tilhørende data fjernes fra våre systemer. Din brukerprofil vil i tillegg slettes automatisk av oss på bakgrunn av lengre tids inaktivitet (50 måneder uten registrerte handler, aktivitet mv.).

          5. Deling av informasjon til tredjeparter

NMD utleverer ikke dine personopplysninger til tredjeparter, utover det som vi til enhver tid er pålagt i lov å utlevere. For å levere våre tjenester benytter vi oss av databehandlere som behandler personopplysninger kun etter NMD sin instruks. Vår bruk av databehandlere er regulert i databehandleravtaler i henhold til personopplysningsloven og personvernforordningen. 

          6. Dine rettigheter

Som bruker av tjenestene til Vitusapotek har du rett til å forespørre oss innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også forespørre retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

NMD behandler dine personopplysninger til kjøpsformål på bakgrunn av avtalen om kjøp via Vitusapotek. Informasjon om deg innhentet via din kundeprofil eller som VI+ kunde brukes på bakgrunn av og i tråd med ditt samtykke. Ditt samtykke kan når som helst trekkes tilbake av deg. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket.

Forespørsler som nevnt over sendes her.

Dersom du mener NMD ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet.

          7. Endringer i denne personvernerklæringen

Vitusapotek forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne personvernerklæringen vil brukeren bli skriftlig informert gjennom våre tjenester om dette på forhånd.


Sist oppdatert: Mai 2018