Vitusapotek
Hudlege

Hjelp fra hudlege på mobilen

Askin er en tjeneste på mobilen som tilbyr hjelp fra hudlege innen ett døgn. Et spennende samarbeid mellom hudspesialistene i Askin og Vitusapotek, gir medlemmer i kundeklubben VI+ gode rabatter på hudlegetjenesten, uansett hvor du bor.

Hjelp fra hudlege på mobilen

Sist oppdatert: 02.12.2021


Ventetiden for å få hjelp fra hudlege kan være lang for mange. Men en enkel tjeneste fra hudlegene i Askin, gjør at du kan få rask hjelp ved kroniske og akutte hudproblemer, hudsykdommer og utslett. Har du en smarttelefon, nettbrett eller pc, kan du uten henvisning få konsultasjon, hjelp og e-resept på nødvendige medisiner innen 24 timer om du er hjemme, på hytta eller ferie.

Rask hjelp fra hudlege

En frisk hud er viktig for både helse og velvære. Men det er ikke lett å få spesialisthjelp når man trenger det.

– Pasienter opplever å vente i opptil ett år for å få time hos en offentlig hudlege, forteller Mohammad Rizvi, spesialist i hudsykdommer.

Som overlege på seksjon for hudsykdommer ved Rikshospitalet har han erfart at mange, både pasienter, fastleger og annet helsepersonell, er frustrerte over den lange ventetiden for å få time hos hudspesialister. Det ble utgangspunktet for etableringen av spesialisthelsetjenesten Askin og utviklingen av appen hvor du på under ett døgn får trygg og sikker konsultasjon.

Spesialister innen hudsykdommer

Det er ingen hvem som helst som jobber i Askin. De 16 erfarne hudlegene er blant Norges fremste spesialister innen ulike hudsykdommer og innehar kompetanse fra de største fagmiljøene og sykehusene i Norge.

– Tverrfagligheten er bra for kundens beste, sier Mohammad.

I tillegg til at det er lange køer for å få time hos offentlige hudleger, kan det være lang reisevei for å få hjelpen man trenger. Her mener han at Askin kan være en del av løsningen for en bedre hudhelse i befolkningen. Alt du trenger er nettilgang, mobiltelefon, nettbrett eller pc. 

Samarbeid med Vitusapotek

– Vitusapotek har et stort fokus på hudpleie for all type hud, inkludert syk hud. Vi har tro på at vårt samarbeidet med Askin vil være et bra og styrkende supplement til vårt hudtilbud i Vitusapotek. Et tverrfaglig samarbeid med hudlegene i Askin vil bidra til økt hudhelse i befolkningen, sier Mona Skogsrud Bugge, farmasøyt og fagrådgiver i Vitusapotek. 

I flere år har Vitusapotek utdannet ansatte fra hele landet ved Hudpleieakademiet for å gi dem kunnskap og kompetanse innen hudhelse og hudpleie. Kunnskapen kommer kundene til gode når de trenger råd til stell av huden og for å finne produkter til akkurat sin hud.

– Samarbeidet med Askin gir hudtilbudet vårt et løft, mener farmasøyten.

Er du medlem i kundeklubben VI+ får du hele 20 prosent rabatt på konsultasjoner hos Askin, noe som gjør at du får svært kvalifisert hjelp til en god pris.

Hud handler om livskvalitet

Både Mohammad fra Askin og Mona fra Vitusapotek er opptatt av å få fram at hud, hudpleie og hudhelse ikke handler om jåleri. 

– Du skal ikke behøve å gå med en ubehandlet hudtilstand, sier Mohammad. Han har sett mange, både voksne og barn, som har slitt psykisk på grunn av hudtilstanden.

– I tillegg kan hudsykdommer klø og være plagsomt, sier hudlegen.

– Den yngste vi har hjulpet var to måneder, den eldste var 104 år, forteller han. Tilstander mange ønsker konsultasjon på hos Askin er akne, rosacea, psoriasis, ulike typer eksem, kjønnsvorter, pigmentforstyrrelser, føflekker og endringer i huden.

–  Noen kan oppleve hudsykdommer som både plagsomt og sjenerende. Når de må vente i mange måneder for å få hjelp, kan det gå utover deres livskvalitet, sier Mona. 

– Vi i Vitusapotek skal sammen med hudlegene i Askin bruke vår fagkompetanse på hud og hudpleie for å yte best mulig hjelp.

Bistår fastleger

– For oss i Askin er det viktig å ha en nøye oppfølging av pasienter for å se om eventuelle medisiner og behandlinger har gitt effekt etter tre-fire måneder. Ønsker du å bli fulgt opp av våre hudleger, legger vi inn konsultasjoner i kalenderen, forteller Mohammad. Men også fastlegen kan følge deg opp. 

– Med mindre du ikke ønsker det, sender Askin uansett alltid en såkalt epikrise, en rapport, rett til fastlegen din etter konsultasjon. Kontakten og samarbeid med fastlegen er viktig, understreker hudspesialisten.

Han forteller at mellom 10 og 20 prosent av alle henvendelser til fastleger, handler om hud. Av den grunn er Askin også til for helsepersonell. Fastleger, sykepleiere og annet helsepersonell kan sende konsultasjon til Askin som også har avtale med Oslo kommune om hjelp til sykehjem. 

I tillegg har hudspesialisttjenesten samarbeid med Psoriasis og eksemforbundet, samt pasientforeninger hvor hudproblemer er en del av sykdomsbildet.

– Tilbudet fra Askin skal ikke erstatte fysiske konsultasjoner hos hudlege, men skal være et supplement, forteller Mohammad.

Studier gjort i samarbeid med utvalgte fastleger og sykehjem i Oslo kommune, viste at 70 prosent av pasientene kunne få diagnose, resept og behandling kun via Askin-appen. 

– Vi vil spille på lag med det offentlige helsevesenet, understreker hudlegen.

Slik får du hjelp fra hudlegen

Gå inn på nettsidene askin.no. Du kan velge bildekonsultasjon hvor du sender bilder av hudplagen din og får hjelp, eller du kan bestille videokonsultasjon og snakke med en av hudlegene i Askin.

 

Bildekonsultasjon

Ordinær pris er kr 595 – 20 prosent rabatt for medlemmer i VI+. Dersom fastlegen din benytter seg av Askin, koster det noe mindre enn om du tar kontakt direkte som privatperson.

 

1. Ta bilde av hudområdet du vil ha sjekket.

2. Beskriv kort hudplagene, hvor de er, omfang, om du har- eller har hatt sykdom, medisinbruk etc.

3. Logg inn med BankID og send inn bilder. Betaling kan gjøres med Vipps eller bankkort.

4. Hudspesialisten gjør en grundig vurdering. Du får behandling, e-resept og/eller henvisning om nødvendig. Askin sender epikrise til fastlegen din, hvis du vil.

 

Videokonsultasjon

Ordinær pris er kr 995 – 20 prosent rabatt for medlemmer i VI+.

 

1. Finn tidspunkt i kalenderen på nettsiden til Askin. Bestill time.

2. Logg inn med BankID og betal med Vipps eller bankkort.

3. Videokonsultasjon til fastsatt tidspunkt med hudlegen via pc, nettbrett eller mobil.

Rabatt på hjelp fra hudlege

Det skal lønne seg å være medlem i kundeklubben VI+ i Vitusapotek. Som medlem i VI+ får du 20 prosent rabatt på konsultasjoner hos hudspesialistene i Askin. Rabattkoden for VI+ medlemmer vil komme via våre nyhetsbrev.

Medlemskap i VI+ gir deg også bonuspoeng på alle kjøp, både i apotek og på nett. Det gjelder også legemidler.


Sist oppdatert: april 2021

Les mer: