Vitusapotek
Livsstil

Oppskrift på kjempestore såpebobler

Såpebobler er utrolig morsomt og enkelt å lage selv. Vitusapotek gir deg forslag på oppskrift som gir store bobler. Hemmeligheten er tilsetningen av glyserol, som fås kjøpt på apotek.

Oppskrift på kjempestore  såpebobler
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 04.01.2023

Tre ingredienser

Å blande såpeboblevann er enkelt å gjøre selv. Såpeboblevann inneholder tre ingridienser; vann, flytende såpe og glyserol.

Molekylene i vann er godt bundet til hverandre. Når man tilsetter såpe blir bindingene mellom vannmolekylene svakere og vannet blir mer «tøyelig». Glyserol tilsettes såpevannet for å gjøre væsken mer tyktflytende og for å gjøre såpeboblene sterkere. Men for mye såpe eller glyserol i forhold til vann er ikke bra, og vil gi såpebobler av dårligere kvalitet.

Store bobler

Det finnes flere oppskrifter som oppgir forskjellige mengder av de tre ingrediensene. Hvilken som gir de største og mest solide såpeboblene er omdiskutert, så her bør man forsøke seg frem. Vitusapotek har selv testet en oppskrift, forsket frem av barna på forskerfabrikken på oppdrag av Newton og NRK, som ga riktig store og solide bobler:

Såpeboblevannet blir best hvis det blir laget dagen før det skal brukes, og oppbevares i en lukket beholder.

Lag din egen såpeboblemaker

Utover de tre ingrediensen trenger man et kar til å blande væsken i og en såpeboblemaker. En såpeboblemaker kan være nesten alt mellom himmel og jord. En kleshenger, trådsneller, rokkering, kjøkkenredskaper, eller man kan forme sin egen av ståltråd som man tvinner tøytråd rundt.

LYKKE TIL OG HA DET GØY!