Vitusapotek

Enkel sommersminke som gir vakker og solkysset hud

Med få grep kan du legge en enkel sommersminke som holder seg fin en varm dag, og som gir deg en vakker, solkysset hud.

Enkel sommersminke som gir vakker og solkysset hud
Profile Picture
Publisert: 11.06.2021
Sist oppdatert: 13.12.2023

Hemmeligheten bak en vakker og holdbar sommersminke

Lettere konsistenser, produkter som får frem gløden og mindre mengder makeup er hemmeligheten bak en vakker og holdbar sommersminke.

– «Less is more» gjelder om sommeren. For tykke lag gjør at sminken lettere sklir ut, og alt synes bedre i solen, sier makeupartist Margrethe Engedal Eik fra IDUN Minerals.

For et best mulig resultat er det viktig å alltid starte med å rense huden.

– Få bort rester av sminke, døde hudceller og forurensning. Da sitter sminken bedre og sklir ikke så lett ut. Bruk en solkrem beregnet for ansiktet i stedet for dagkrem, tipser hun.

Bedre holdbarhet med primer

Margrethe anbefaler en primer som jevner ut huden og sikrer bedre holdbarhet slik at sminken sitter hele dagen, for eksempel IDUN Minerals Iris Face Primer.

Velg en lett foundation

– Sommerhuden er finest uten mye dekke, men mange liker å ha en lett foundation, slik som IDUN Minerals Pudderfoundation. Den er vannavstøtende og inneholder mineraler som reflekterer UV-stråler, forteller makupartisten.

Pudderfoundationen smelter fint inn i huden og tåler svette.

– Velg en farge du ser blender inn med din egen hudtone. Om sommeren trenger du kanskje en mørkere tone enn om vinteren, men i en overgang kan du blande de to nyansene, tipser Margrethe.

Dekk ujevnheter med concealer

Et alternativ til foundation er concealer.

– Man trenger ikke å bruke begge samtidig når du sminker sommerhuden. Da kan det bli for mye, og sminken kan lettere skli ut. Bruk concealer kun i områdene du vil jevne ut, sier makupartisten.

IDUN Minerals Perfect Undereye Concealer kan brukes i hele ansiktet og ikke bare under øynene.

– Concealeren er lett, smelter inn i huden, passer alle hudtyper og er drøy i bruk.

Tryll med solpudder

– Sommerens må-ha-produkt er solpudder. Det er så fint! sier Margrethe.

Solpudderet finnes i to varianter: IDUN Minerals Bronzer Midnattsol som gir solbrun glød, og Sommardröm som gir en matt, jevn og naturlig solbrun look.

– For å få frem ansiktskonturen, legger du solpudderet som 3-tall på hver side av ansiktet, fra midten av pannen og under kinnbena og videre på kjeven. Gjenta på motsatt side av ansiktet, tipser hun.

– Solpudder er også nydelig som øyenskygge, særlig i globalen.

Se all sminke fra IDUN Minerals her!

Friske kinn – glødende øyne

Rouge er fint å kombinere med solpudder slik at du får både farge og glød.

– En favoritt er IDUN Minerals Rouge Smultron. Legg den på eplekinnene og nesen for å få en litt «solbrent» og frisk look. Om du vil, kan du også ta litt i pannen.

Om sommeren bruker Margrethe fra IDUN Minerals gjerne IDUN Minerals øyeskygge Kungsljus. Den gir ekstra glød og kan også brukes som highligter. Et tips er å legge den på kinnbenet, innerst i øyekroken, på amorbuen og under øyenbrynet. Den fine skimmereffekten gir skikkelig glød og en solkysset hud, forteller makeupartisten.

– Ønsker du litt maskara, anbefaler jeg Vatn fra IDUN Minerals. Den er vannfast og fjernes skånsomt med vann på ca. 38 grader. Maskaraen er mild for sensitive øyne, fin for deg som har pollenallergi, og praktisk når du bader eller svetter.

Gloss og fukt til leppene

– Til slutt topper du sommersminken med glossy lepper, og hint av korall er ekstra lekkert til en gyllen sommerhud. Lipglossen Anna fra IDUN Minerals er nydelig, og den gir massevis av fuktighet til tørre lepper, sier Margrethe.

Kilde: IDUN Minerals

Sist oppdatert: juni 2021

Les mer: