Vitusapotek

Norsk Medisinaldepot AS (NMD)
 

Personvernerklæring

Norsk Medisinaldepot AS (NMD) eier Vitusapotek. NMD og Vitusapotek er opptatt av ditt personvern. Vi behandler personopplysninger i henhold til personopplysningsloven, personvernforordningen (GDPR), og annen relevant norsk lov.

Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere av Vitusapotek sine tjenester på vitusapotek.no. Den er ment å hjelpe deg som bruker av Vitusapotek sine tjenester med å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn (punkt 2), hvorfor vi behandler disse (punkt 3), når vi sletter dine personopplysninger (punkt 4), hvem vi deler de med (punkt 5), og hvilke rettigheter du har som bruker (punkt 6).

Når det gjelder behandling av personopplysninger i våre fysiske Vitusapotek, kan du lese mer om dette under 'Personvern i våre Vitusapotek'.
 

1. Ansvar

NMD er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger, herunder Vitusapotek sin behandling av personopplysninger og vitusapotek.no.
 

2. Informasjonen vi samler inn

Vi samler inn dine personopplysninger for å levere, støtte, tilpasse og utvikle tjenestene våre, og for å gjøre disse mer relevante og nyttige for deg. Betegnelsen 'personopplysninger' dekker enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson.

2.1. Besøk på vitusapotek.no

Ved å besøke vårt nettsted vitusapotek.no vil visse typer brukerdata kunne samles inn og behandles via bruk av informasjonskapsler ('cookies'). Hvilke typer brukerdata vi da samler inn og behandler, vil være avhengig av hva du ser på, søker på, eller klikker på, mens du er på våre nettsider. For ytterligere informasjon om hvordan vi behandler og benytter cookies, og for selv å velge hvilke kategorier cookies du tillater oss å behandle, kan du lese mer her.

Vi kobler ikke cookie-data til identifiserbare opplysninger om hver enkelt bruker, og av den grunn foreligger det heller ingen mulighet til å gi innsyn i cookie-data.

2.2. Kundeprofil

Ved å registrere deg på vitusapotek.no og opprette egen brukerkonto, samler vi følgende opplysninger om deg:

• Navn
• Adresse
• Mobilnummer
• E-postadresse
• Dine samtykker til kommunikasjon fra Vitusapotek.no, og noe historikk for dette
• Eventuelle medlemskap i foreninger Vitusapotek samarbeider med, dersom du ønsker å registrere dette
• Eventuelle favoritt-Vitusapotek dersom du registrerer dette
• Detaljer og historikk om dine kjøp på vitusapotek.no

Dersom du samtykker til å bli VI+ kundeklubbmedlem, samler vi i tillegg følgende opplysninger:

• Fødselsdato
• Kjønn
• For bonusmedlemmer: registrering av dine kjøp i apotek og i nettapoteket på vitusapotek.no for å beregne bonuspoeng
• For bonusmedlemmer: registrerte bankkort/bankkontonummer/kredittkort for å kunne registrere bonuspoeng

Om du velger å opprette en egen brukerkonto, og om du velger å bli VI+ kundeklubbmedlem, kan vi benytte tjenester fra tredjepartsleverandører (for tiden Bisnode) for å hente kjønn og fødselsdato. Du finner Bisnodes personvernerklæring her.
 

2.3. Nyhetsbrev

Ved samtykke til å motta nyhetsbrev fra oss, behandler vi følgende opplysninger om deg:

• E-postadresse
• Kjønn
• Fødselsdato
• Adresse
• Informasjon i forbindelse VI+ medlemskap basert på dine samtykker på "Min Profil"
 

2.4. Handel i nettbutikken

Ved handel i vår nettbutikk, behandler vi kun personopplysninger som oppgis til oss som er nødvendige for at vi skal kunne behandle din ordre og gjennomføre våre forpliktelser overfor deg.

2.4.1 Innlogget som eksisterende kunde på vitusapotek.no

Dersom du har opprettet kundeprofil på vitusapotek.no, og handler i vår nettbutikk som eksisterende kunde, knyttes dine kjøp til opplysningene i din kundeprofil, se punkt 2.2 over. Følgende opplysninger registreres i tillegg for de enkelte kjøp:

• Ordredetaljer (bestilt produkt og pris)
• Utleveringsapotek dersom tjenesten "Klikk & Hent" velges

2.4.2 Anonym bruker uten egen kundeprofil på vitusapotek.no

Ved å handle i vår nettbutikk på vitusapotek.no som anonym bruker uten å logge inn med egen kundeprofil, samler vi følgende opplysninger om deg:

• Navn
• Adresse
• E-postadresse
• Mobilnummer
• Ordredetaljer (bestilt produkt og pris)
• Utleveringsapotek dersom tjenesten "Klikk & Hent" velges

Ved kjøp av aldersbegrensede produkter vil vi foreta en kontroll av alder oppimot fødselsnummer, men fødselsnummer lagres ikke.

For å sikre at vi behandler korrekte opplysninger om våre kunder, bruker vi tjenester fra tredjepartsleverandører (for tiden Bisnode, se slutt av punkt 2.2 over) for å hente adresse basert på ditt mobilnummer, og for kontroll av at opplysninger stemmer mot offentlig tilgjengelige registre.
 

2.5. Kjøp av reseptbelagte medisiner

Ved kjøp av reseptbelagte medisiner på vitusapotek.no, har du to valg:

i) Du kan logge deg inn via ID-Porten (eksempelvis ved å bruke BankID) for å få tilgang til dine aktive resepter. Denne tilgangen får du via reseptformidleren, som er en kryptert nasjonal løsning i regi Direktoratet for e-helse. Løsningen benyttes på tvers av apotekkjedene, og sørger for overføring og lagring av reseptinformasjon. NMD utveksler pålagt informasjon med ID-Porten og med reseptformidleren. I tillegg vil du måtte oppgi opplysninger nødvendig for at vi skal kunne håndtere leveransen til deg slik det kommer frem av punkt 2.4 over.

ii) Om du ønsker å bestille reseptbelagte medisiner på vitusapotek.no uten å logge inn via ID-Porten som beskrevet i punkt i) over, kan du benytte deg av bestillingsskjema på våre nettsider. I så fall registreres følgende informasjon i NMDs løsning:

• Medisiner som er fylt inn under "Bestilling"
• Tilleggskommentar
• Fornavn
• Etternavn
• Fødselsnummer
• Mobilnummer
• E-post (frivillig)
• Apotek for utlevering

Ordrehistorikk for reseptbelagte medisiner lagres av NMD i egen løsning som er godkjent av Direktoratet for e-helse.

Du kan også lese mer på 'Betingelser for e-reseptbestilling'.
 

2.6. E-reseptbestilling og e-reseptskjema

Ved å benytte e-reseptbestilling via e-reseptskjemaet på vitusapotek.no eller i vår app, hvor du som kunde kan bestille klargjøring av dine medisiner for henting i apotek uten innlogging, registreres følgende informasjon:

• Navn
• Fødselsnummer
• Mobilnummer
• Utleveringsapotek
• Bestillingsinformasjon
• Eventuell tilleggsinformasjon som du oppgir i fritekstfeltet i e-reseptskjemaet
 

2.7. Hudpleie

Ved bestilling av hudpleie på vitusapotek.no for behandling i en av Vitusapotek sine hudpleiesalonger, registreres følgende informasjon:

• Navn
• E-postadresse
• Mobilnummer
• Adresse
• Kjønn og fødselsdag: registreres kun dersom du ønsker å huke av for dette
• Valgt Vitusapotek for hudpleie
• Informasjon om din bestilling

Denne bookingtjenesten er levert av CBIT AS.
 

2.8. Markedsundersøkelser

For å utvikle og forbedre våre tjenester, vil vi kunne sende deg markedsundersøkelser. Til dette bruker vi e-postadressen eller mobilnummeret som du har registrert på våre nettsider, enten via "Min Profil", eller i forbindelse med kjøp via våre nettsider.
 

3. Hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vitusapotek behandler dine personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig brukeropplevelse av våre tjenester, samt for å behandle din ordre.
 

3.1. Besøk på vitusapotek.no

Opplysningene som samles inn i forbindelse med ditt besøk på vitusapotek.no (se punkt 2.1 over om informasjonskapsler ('cookies')) benyttes bl.a. for å sørge for sikker innlogging, for å sikre at nettstedet fungerer som det skal, og for å tilpasse og forbedre innholdet på nettsidene våre. I tillegg vil vi kunne vise deg annonser for våre produkter, tjenester og arrangementer i andre kanaler og via andre nettsteder.

3.1.1. Henvendelser fra deg som gjelder dine rettigheter om bruk av dine personopplysninger

I punkt 6 under ('Dine rettigheter') kan du lese mer om hvordan du kan kontakte oss i forhold til dine personvernrettigheter. Henvendelser du sender til oss via personvern@nmd.no lagres i egen epostboks der kun utvalgte NMD-representanter har tilgang til å håndtere henvendelsene. Henvendelsene slettes fra e-post kontoen i henhold til NMDs gjeldende regler for dette. Eventuelle bestillinger som følger henvendelsene registreres i NMD sine saksbehandlingsverktøy for å kunne dokumenteres i ettertid.

Vi ber deg om å ikke sende sensitive personopplysninger per e-post.

Telefonsamtaler til vårt sentralbord ((+47 23 68 14 90) lagres i gjeldene telefonlister som kun hentes ut ved behov.
 

3.2. VI + Kundeklubb

For deg som er medlem av vår VI+ kundeklubb, behandler vi dine kundeprofilopplysninger for å tilpasse våre tjenester og gi deg den beste kundeopplevelsen som mulig, samt for å kunne behandle dine ordrer som innlogget bruker på vitusapotek.no.

Opplysninger om ditt VI+ kundeklubbmedlemskap benyttes i samsvar med dine valg under 'Kommunikasjonsinnstillinger' og 'Min informasjon' for å sende deg tilpasset informasjon på e-post og SMS, eller via andre medier.

Som VI+ medlem kan du velge mellom å være bonusmedlem eller ikke bonusmedlem. Dersom du har samtykket til å bli bonusmedlem vil Vitusapotek behandle deler av dine kjøpsdata for beregning av bonus. For bonusmedlemmer som har samtykket til å knytte betalingskort eller bankkonto til kundeprofilen benyttes betalingskort / bankkort / bankkonto til medlemsidentifisering. Bonusopptjening vil da automatisk registreres ved betaling med det registrerte betalingskort. Medlemmer som ikke har samtykket til å knytte medlemskapet til sitt betalingskort må benytte mobilnummer eller e-postadresse som medlemsidentifisering for å opptjene bonus.

Ved samtykke til å bli VI+ bonusmedlem, aksepterer du at dine siste kjøp og bonusfordeler blir synlige for ansatte i Vitusapotek som ekspederer deg i apoteket, med det formål at apoteket skal kunne informere deg om relevant informasjon og tilbud.

Som VI+ medlem vil du kunne bli invitert til å delta i markedsundersøkelser, fokusgrupper og direkte samtaler. Din deltagelse vil være frivillig, og du kan lese mer om dette i punkt 3.8 under.

Les gjerne våre gjeldende medlemsvilkår for mer informasjon.

Når våre medlemmer handler i nettbutikken overføres informasjon om varegruppe, antall produkter og totalt beløp til vår medlemsbase, og knyttes til din brukerprofil. Informasjonen kan brukes som grunnlag for å gi deg, på e-post og SMS, eller via andre medier, tilbud og annen informasjon som kan være av interesse for deg. Hensikten med dette er å gi deg mer relevant informasjon basert på dine kjøp hos Vitusapotek. Slik kommunikasjon vil skje i samsvar med dine 'Kommunikasjonsinnstillinger' under 'Min informasjon' på 'Min Profil'.

Hvis du er innlogget og avbryter handelen på vitusapotek.no sender vi deg en påminnelse via e-post etter 45-60 min slik at du kan klikke deg tilbake til handlekurven din. Dette for å gi deg en oversikt over produktene du vurderte å kjøpe. Produktoversikten kan du benytte som huskeliste ved neste handel hos oss. Ønsker du å melde deg av denne tjenesten finner du en link for dette nederst i e-posten.

Innsyn i, eller retting av personopplysninger om deg som VI + medlem, kan du selv administrere under "Min Profil" og "Mine Personopplysninger" på vitusapotek.no. Alternativt kan du kontakte oss som forklart i punkt 6 under ('Dine rettigheter').
 

3.3. Nyhetsbrev

Personopplysningene vi har samlet om deg kan også benyttes i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev:

• For å sende slike til deg og dermed holde deg oppdatert om VI+ fordeler og bonusoppdateringer, arrangementer, eller lignende markedsføringsrelatert kommunikasjon, samt for å sende deg tilbud.
• For å kunne kontakte deg i forbindelse med endringer i denne personvernerklæringen eller våre brukervilkår.
• Hvis du deltar i kampanjer eller konkurranser arrangert av Vitusapotek via våre nyhetsbrev eller via andre kanaler, vil opplysningene du oppgir kun benyttes for å gjennomføre kampanjen eller konkurransen.

Vi benytter din e-postadresse som identifikator for din kundeprofil.

Du kan når som helst stanse mottak av våre nyhetsbrev ved å logge deg inn på "Min Profil" og avregistrere deg som nyhetsbrevkunde, eller ved å benytte avmeldingsfunksjonen nederst i nyhetsbrevet.
 

3.4. Handel i nettbutikken

Vi behandler kun de personopplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne håndtere dine ordrer på en sikker og trygg måte, samt gjennomføre våre forpliktelser overfor deg ved handel på vitusapotek.no. I enkelte tilfeller kan din handelshistorikk og dine personopplysninger behandles anonymisert til analyse.

Ditt telefonnummer benyttes til å gi deg beskjed dersom det skulle være noe med bestillingen din, samt når ordren din er klar til henting dersom du velger vår Klikk & Hent-løsning som leveringsalternativ. Vi vil også kunne benytte ditt telefonnummer til å invitere deg til frivillige markedsundersøkelser relatert til din handel, se punkt 3.8 under for mer informasjon. Om du har oppgitt din e-postadresse til oss, vil du via e-post motta din ordrebekreftelse, samt informasjon om når varene dine sendes fra oss ved hjemlevering, eller når de kan hentes ved Klikk & Hent.

Ved hjemlevering vil våre transportører ha tilgang til nødvendige personopplysninger som behøves for å levere din ordre sikkert til deg. Dette innebærer navn, adresse og telefonnummer.

Ved handel av aldersbegrensede varer, er det viktig for oss at vi sikrer riktig bruk av slike preparater og legemidler, og du må derfor oppgi ditt fødselsnummer. Fødselsnummeret ditt lagres ikke, og brukes kun til å verifisere alder.
 

3.5. Kjøp av reseptbelagte medisiner

Dette punkt er relatert til punkt 2.5 i) over. Informasjon om din reseptordre behandles for å kunne ekspedere, klargjøre og sende dine medisiner til deg som ønsket. Ved kjøp av reseptbelagte medisiner, behandler Vitusapotek kun de personopplysninger som er nødvendig for at vi skal sikre en trygg behandling, betaling og eventuelt forsendelse av dine resepter og andre varer på vitusapotek.no. Informasjonen som overføres til oss for dette formålet behandles som sensitive personopplysninger. Informasjon om reseptordrer og hvilke medisiner du bestiller blir kun lagret i egen løsning som er godkjent av Direktoratet for e-helse, samt behandlet i apotekenes eget system, FarmaPro. Ditt telefonnummer benyttes til å gi deg beskjed dersom det skulle være noe med bestillingen din, samt når ordren din er klar til henting dersom du velger vår Klikk & Hent-løsning som leveringsalternativ. Vi vil også kunne benytte ditt telefonnummer til å invitere deg til frivillige markedsundersøkelser relatert til din handel, se punkt 3.8 under for mer informasjon. Om du har oppgitt din e-postadresse, vil du via e-post motta din ordrebekreftelse, samt informasjon om når varene dine sendes fra oss ved hjemlevering, eller når de kan hentes ved Klikk & Hent.
 

3.6. E-reseptbestilling og e-reseptskjema

Dette punkt er relatert til punkt 2.5 ii) over. På vitusapotek.no og i vår app kan du bestille klargjøring av resept for henting i et valgfritt Vitusapotek. Informasjonen som overføres til oss for dette formålet behandles som sensitive personopplysninger. Vi behandler kun informasjonen du oppgir til å levere tjenesten det gjelder. Informasjonen om deg og din bestilling slettes en uke etter at varene er hentet i apoteket. Informasjonen vil etter dette da være uopprettelig. Informasjon om dine uttak av medisiner vil imidlertid forbli tilgjengelige via reseptformidleren.

Vitusapotek behandler dine personopplysninger for å sikre korrekt istandgjøring og klargjøring av dine e-resepter i valgfritt utleveringsapotek. Ditt registrerte telefonnummer benyttes til å gi deg beskjed om når ordren din er klar til henting i valgte utleveringsapotek. Vi vil også kunne benytte ditt telefonnummer til å invitere deg til frivillige markedsundersøkelser relatert til din handel, se punkt 3.8 under for mer informasjon. Vi ber deg om å ikke legge inn sensitive personopplysninger i fritekstfeltet, ut over det vi trenger for å behandle din e-reseptbestilling i e-reseptskjemaet. Reseptopplysninger ut over det som er spesifisert av deg i fritekstfeltet, vedrørende hvilken eller hvilke medisiner du ønsker å bestille for klargjøring og henting i apotek, behandles kun i ditt valgte utleveringsapotek i apotekets eget system FarmaPro.
 

3.7. Hudpleie

Vi behandler kun opplysninger som er nødvendig for å sikre korrekt bestilling av hudpleietime (se punkt 2.7 over). Dine kontaktopplysninger registreres i bookingsystemet til vår leverandør CBIT AS for at vi kan komme i kontakt med deg i forbindelse med din timebestilling, dersom det skulle være nødvendig.

Informasjon registrert om deg, i den eller de hudpleiesalongene du har mottatt behandling hos, slettes når du ber om det ved å kontakte den eller de hudpleiesalongene du er registrert hos.

Har du bestilt hudpleie via online booking på vitusapotek.no, og ønsker innsyn i, retting eller sletting av dine personopplysninger i forbindelse med dette, kan du sende en forespørsel til personvern@nmd.no. Se også punkt 6 under ('Dine rettigheter') for mer informasjon.
 

3.8. Markedsundersøkelser

Om du er VI+ kundeklubbmedlem, eller om du handler via våre nettsider, kan du bli invitert til å delta i markedsundersøkelser. Velger du å delta, bestemmer du selv hvilken informasjon du ønsker å dele med oss. Svarene du gir behandles anonymt hos oss, og vi anbefaler at du ikke legger inn svar i form av tekst som gjør at du eller andre kan identifiseres.

Om du er VI+ kundeklubbmedlem, vil vi også kunne invitere deg til frivillig fokusgrupper og direkte samtaler. Dette gjennomfører vi for å videreutvikle og kartlegge våre kundeklubbtilbud og VI+ fordeler. Du kan videre, gjennom nyhetsbrevet, få tilbud om å delta på undersøkelser og teste ut nye produkter, og eventuelt motta en kompensasjon for ditt bidrag. Deltagelse i fokusgrupper, samtaler og produkttester er frivillig. Du velger selv om du vil delta eller ikke, og svarene du gir i slike sammenhenger vil ikke alltid anonymiseres.
 

4. Sletting av personopplysninger

Vitusapotek vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendige å oppbevare for den tjenesten vi leverer til deg. Vi vil ikke slette opplysninger vi er lovpålagt å oppbevare en viss tid, for eksempel av hensyn til regnskapslovgivningen og apoteklovgivningen.

Ønsker du å slette din brukerprofil og tilhørende personopplysninger på vitusapotek.no, kan du gjøre dette selv på vitusapotek.no, under "Min Profil" og "Mine Personopplysninger". Da vil all tilhørende data (unntatt opplysninger vi er lovpålagt å oppbevare en viss tid) fjernes fra våre systemer i løpet av 5 virkedager. Trenger du likevel bistand til sletting, kan du sende en henvendelse om dette til personvern@nmd.no. Din brukerprofil vil i tillegg slettes automatisk av oss på bakgrunn av lengre tids inaktivitet (50 måneder uten registrerte handler, aktivitet mv.).
 

5. Deling av informasjon med tredjeparter

5.1 Bruk av underdatabehandlere

NMD utleverer ikke personopplysningene dine til andre, med mindre det foreligger rettslig grunnlag for utleveringen. I slike tilfeller utleveres kun det som er nødvendig og relevant. I enkelte tilfeller kan NMD være rettslig forpliktet til å utlevere dine personopplysninger til offentlige myndigheter, som oppgitt under 'Personvern i våre Vitusapotek'. Der kan du lese mer om vår behandling av resepter, vaksineringsinformasjon, leveranser av multidose, og øvrig behandling i apotek.

For å levere våre tjenester til deg som bruker, benytter NMD seg av underdatabehandlere som behandler personopplysninger basert på NMD sine instrukser. Vår bruk av databehandlere er regulert i databehandleravtaler i henhold til personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR).
 

5.2 Ved betaling med kort eller digitale betalingstjenester (slik som Vipps) via våre nettsider

Velger du å betale via våre nettsider, eksempelvis for å få sendt varer hjem, lagrer ikke NMD korttransaksjonene (transaksjonen med kortnummer, CVV2, bank), da dette håndteres direkte via betalingsformidler (eksempelvis NETS). Betalingsformidler vil også motta annen relevant informasjon for å kunne fullføre transaksjonen, slik som kjøpers navn, telefonnummer og epostadresse.
 

5.3 Ved betaling med faktura via våre nettsider

Velger du å betale med faktura ved kjøp på våre nettsider, eksempelvis for å få sendt varer hjem, gjennomfører vår betalingsformidler en kredittvurdering i forbindelse med kjøpet.

Videre overføres følgende opplysninger til betalingsformidler:

• Navn
• E-postadresse
• Telefonnummer
• Varelinjer for kjøpet

Spesifikasjoner om eventuelle kjøp av reseptvarer overføres ikke.
 

5.4 Behandling av personopplysninger i tredjeland

NMD vil i visse tilfeller kunne benytte databehandlere i tredjeland (land utenfor EØS) for behandling av dine personopplysninger. I slike tilfeller vil grunnlaget for overføring være et av følgende:

a)  Landet er godkjent av EU-kommisjonen (adekvatbeslutning), siden landet ivaretar personvernet på en måte tilsvarende det som kreves for land i EØS; eller
b)  NMD har inngått avtale med databehandleren på grunnlag av standard personvernbestemmelser (Standard Contractual Clauses) vedtatt av EU-kommisjonen; eller
c)  Annet godkjent overføringsgrunnlag.

Ved overførsler i.h.t. punkt b) eller c) over, gjennomfører NMD nødvendige vurderinger av beskyttelsesnivået i tredjeland der personopplysninger behandles. Vi iverksetter, der det er behov for det, og i samarbeid med databehandleren, ytterligere tiltak for å sikre at beskyttelsesnivået for personopplysninger blir tilsvarende som i EØS.
 

6. Dine rettigheter

Om du har en brukerprofil hos vitusapotek.no, kan du verifisere opplysningene vi har registrert for deg i profilen, og du kan selv oppdatere disse under "Min Profil". Du kan også slette din brukerkonto under "Mine Personopplysninger".

Som bruker av tjenestene til Vitusapotek har du rett til å be om innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Vi kobler ikke cookie-data (informasjonskapsler) til identifiserbare opplysninger om hver enkelt bruker, og av den grunn foreligger det heller ingen cookie-data å gi innsyn i.

NMD behandler dine personopplysninger til kjøpsformål på bakgrunn av avtalen om kjøp via Vitusapotek. Informasjon om deg innhentet via din kundeprofil eller som VI+ kunde behandles på bakgrunn av og i tråd med ditt samtykke. Ditt samtykke kan når som helst trekkes tilbake av deg under "Min Profil", eller ved henvendelse til oss på epost (se under) eller i apotek. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket, og vil heller ikke påvirke opplysninger NMD er lovpålagt å oppbevare en viss tid, for eksempel av hensyn til regnskapslovgivningen og apoteklovgivningen.

Om du skulle ha forespørsler om innsyn, retting, sletting, begrensning i behandling, eller forespørsler om dataportabilitet, og som du ikke selv er i stand til å håndtere via "Min Profil", bes du sende oss en henvendelse via epost til personvern@nmd.no. Vi setter pris på om du spesifiserer hva du ønsker vi skal bistå med. Alternativt kan du besøke et apotek for veiledning, og for å få utlevert relevant skjema der.

NMD har et personvernombud som ivaretar personvern for de individer vi behandler personopplysninger for. Personvernombudet kobles inn i saker ved behov. Du kan be om å få henvendelsen din vurdert av personvernombudet ved å spesifisere dette i din henvendelse til oss ved bruk av epost-adressen du finner i forrige avsnitt.

Dersom du, etter å ha vært i kontakt med NMD, mener at vi ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.
 

7. Endringer i denne personvernerklæringen

Vitusapotek forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne personvernerklæringen, vil vi informere om dette via nyhetsbrevene våre eller annen relevant kommunikasjonskanal. Om du ikke har samtykket til å motta kommunikasjon fra oss via epost, vil du ikke motta nyhetsbrev, men du kan selv til enhver tid besøke denne siden og verifisere om oppdateringer er foretatt.


Denne personvernerklæringen ble oppdatert i november 2021