Farmasøyt Samiya
Samiya Elmi har rukket å gjøre mye i Vitusapotek, blant annet så har hun jobbet som ambulerende farmasøyt, vært bestyrer for et apotek i en bygd på Vestlandet og vært med å utvikle nettapoteket.
Samiya Elmi har rukket å gjøre mye i Vitusapotek, blant annet så har hun jobbet som ambulerende farmasøyt, vært bestyrer for et apotek i en bygd på Vestlandet og vært med å utvikle nettapoteket.
Hva brakte deg til Vitusapotek?
– Jeg følte jeg stagnerte med de samme rutinene der jeg jobbet, og drømmen om å bli ambulerende farmasøyt virket uoppnåelig. I Vitusapotek fikk jeg tilbud om en løsning der man er mye på utlån som virket spennende. Jeg fikk base på Jar, men ble utlånt til 10 ulike apotek i Oslo-området i løpet av året. Det er en veldig fin måte å bli kjent, og få med seg ulike erfaringer på tvers av apotekene. Etter det har jeg fått være med på utrolig mye mer!
Samiya har alltid likt utfordringer. Og da det åpnet seg en mulighet for et vikariat i naturskjønne Kvinnherad med 13 000 innbyggere, var hun ikke i tvil.
– Jeg tenkte at nå har jeg bodd i Oslo hele mitt liv, og det er utenfor komfortsonen man utvikles. Jeg ønsket å få erfaring i en annet miljø enn det jeg var kjent med, og jeg ønsket meg ledererfaring. Som ansatt er det lett å styre seg selv, som leder har man andre perspektiv og hensyn å ta.
Hvordan var opplevelsen?
– Det jeg så for meg og det jeg opplevde var helt forskjellig! Det var en utrolig fin natur, gode mennesker og gode kollegaer. I Oslo kan man snakke litt med naboen, men utenfor byen er det en helt annen mentalitet og et annet tempo. Folk i distriktene bruker naturen mer, og jeg ble dratt med på fjelltur. Før jeg ble ansatt spurte regionssjefen om jeg var glad i naturen uten at jeg forsto spørsmålet. Nå vet jeg hva det betyr!
Hva betyr apoteket for folk i distriktene?
– I distriktene er det andre utfordringer enn i Oslo. Folk reiser lange avstander, og apoteket er en viktig institusjon i lokalsamfunnet. Det kommer gjerne kunder i flere generasjoner fra samme familie, så man blir kjent på en annen måte. Det er knapphet på helsefaglig personell og man føler også at jobben er ekstra viktig når man står der som eneste helsefagarbeider.
Etter Kvinnherad så Samiya enda en ny mulighet, denne gangen i Vitusapotek.no og Oslo.
– Jeg er en person som synes all type erfaring gir meg noe. Nettapotek er ganske nytt og i utvikling med andre typer utfordringer. Jeg tror nettapotek er fremtiden, det er en reise jeg vil være med på.
Hvordan skiller kundemøtet seg på nett sammenlignet med i fysisk apotek?
– Det er ganske annerledes å hjelpe kunder over telefon og e-post, fremfor å ha de foran seg. Noen ganger er det litt vanskeligere å forklare over telefon. Andre ganger blir det lettere for kunden fordi de føler seg mer anonyme. På et nettapotek ser man mange flere ulike resepter enn i fysisk apotek. Det er medisinskfaglig interessant.
Hva er det beste med å jobbe i Vitusapotek?
– Det beste med Vitusapotek er at man som ung farmasøyt får mye tillitt og muligheter. Man kan bli bestyrer og apoteker i ung alder. Man blir også del av et større nettverk utenfor eget apotek. Jeg anbefaler mer enn gjerne Vitusapotek til unge farmasøyter!
Synes du dette høres spennende ut? Ta kontakt med jobb@vitusapotek.no