Vitusapotek

Hiran Mohammad – farmasøyt på sentralapoteket

Hiran Mohammad jobber som farmasøyt på sentralapoteket for multidose. Her forteller hun om hvordan hun havnet i Vitusapotek, og hva som er det beste med å jobbe her.

Hiran Mohammad – farmasøyt på sentralapoteket
Profile Picture
Publisert: 29.02.2024
Sist oppdatert: 29.02.2024

Hva går dine arbeidsoppgaver ut på?

  Jeg jobber som farmasøyt ved Vitusapotek AB28 avdeling for multidose. Jobben min går ut på at vi mottar medisinlister fra legen for multidosebrukere. Disse listene blir nøye gjennomgått og plottet over til pasientenes legemiddelliste/ordinasjonskort, som fungerer som en komplett oversikt over alle medisinene de bruker. Min rolle involverer å kontrollere og godkjenne denne informasjonen, før den sendes videre til multidoseproduksjonen. Jeg har også ansvaret for å godkjenne bestillinger av medisiner og medisinsk forbruksmateriell for institusjoner. I tillegg fungerer jeg som fakturaansvarlig for mitt team.

Hva slags utdanning har du?

  Helt siden jeg var ung har helse vekket en sterk interesse i meg. Jeg visste at jeg ville jobbe innenfor helsetjenesten, men var usikker på hvilken retning jeg skulle velge. En sommer fikk jeg jobb på et lokalt apotek i mitt nærområde, og der ble jeg virkelig inspirert av farmasøytene og den viktige rollen de har. Det var så hjertevarmende å se hvor betryggende det var for pasienter å få veiledning om deres legemidler på apoteket, som et enkelt og tilgjengelig tilbud i helsetjenesten. Det var da jeg innså hvor meningsfullt og viktig det var å jobbe som farmasøyt, og jeg visste at farmasistudiet var veien å gå.

Hvordan havnet du i Vitusapotek?

  Etter å ha jobbet i et vanlig apotek i en god stund, og med noe erfaring fra sykehusapotek både under studiene og etter endt utdanning, begynte jeg å kjenne på lengselen etter nye utfordringer. Etter mange år på apoteket var det på tide å utforske andre muligheter, og ta steget ut av komfortsonen.

 

Allerede mens jeg studerte, visste jeg at det var viktig for meg å få erfaring fra ulike arbeidsplasser som farmasøyt. Dette skulle bidra til min personlige og faglige utvikling, og gjøre meg mer kompetent i yrket. Da jeg var i mitt siste studieår, ble det arrangert karrieredag på universitetet. Det var da representanter fra Vitusapotek besøkte oss, og rekrutteringsrådgiver Aysegul viste en inspirerende video. Den viste farmasøyter som jobbet i forskjellige avdelinger i Vitusapotek og deres karriereveier. Det var en utrolig spennende opplevelse for meg, og det var da min interesse for multidoseavdelingen blomstret.

 

Jeg måtte ikke vente lenge før det dukket opp en mulighet for en fast stilling, og jeg nølte ikke med å gripe sjansen.

Hvordan er det å jobbe der du jobber nå versus ute i apotek?

  Å jobbe på multidoseavdelingen er helt annerledes sammenlignet med å jobbe ute i apotek. Her har vi ingen direkte kontakt med pasientene, men vi jobber utelukkende med profesjonelle kunder som leger og sykepleiere. I tillegg samarbeider jeg tett med mange ulike kollegaer, som farmasøyter og annet helsepersonell, noe som gir en unik mulighet for faglig utvikling. Det er en kontrastfylt, men utrolig spennende opplevelse som åpner øynene for nye muligheter og lærerike utfordringer.

Hva er det beste med å jobbe i Vitusapotek?

  I Vitusapotek får unge farmasøyter virkelig muligheten til å utvikle seg. Jeg er heldig nok til å være en del av årets Young Advisory Board, og jeg kan ikke få sagt hvor fantastisk dette initiativet er. Ledelsen i Vitusapotek ønsker å høre våre perspektiver og innspill, og de legger stor vekt på å skape en positiv utvikling for selskapet. Det er en beundringsverdig arbeidskultur som jeg er heldig å være en del av.