Vitusapotek

Utenlandsrekruttering i Vitusapotek

Bor du i utlandet og ønsker å flytte til Norge? Vi i Vitusapotek har lang erfaring med utenlandsrekruttering, og vil gjerne hjelpe deg som vil søke jobb i Norge. Vi ønsker deg velkommen til å søke jobb hos oss i ett av våre mange apotek.

Utenlandsrekruttering i Vitusapotek

Sist oppdatert: 12.07.2022

Bor du i utlandet og ønsker å flytte til Norge?

Vi i Vitusapotek lever og ånder for vårt mangfold, og store deler av våre kolleger er opprinnelig fra andre hjørner av verden enn Norge. Mangfold bidrar til friske pust, nye impulser og kompetanse som er med på å berike vår bedriftskultur. Vi ønsker derfor å hjelpe deg som vil flytte til Norge med praktisk informasjon som kan bidra til å realisere drømmen om å bo i nord. 

Viktig informasjon til deg som skal søke jobb i Norge

Her finner du noen punkter som kan være verdt å merke seg:

Språk og norskkurs

Språk er et viktig verktøy for å kunne skape gode kundemøter. Vi har derfor valgt å sette et krav på norsk B2 nivå for våre ansatte som ikke har norsk som sitt morsmål. Du behøver ikke å ha bestått nasjonale fag når du søker jobb hos oss, men det er viktig at du tar eksamen så snart som mulig etter ansettelse. Det kan derfor være lurt å på forhånd planlegge dette. Det er ditt ansvar å gjennomføre og bestå eksamen, men vi hjelper deg selvfølgelig på veien og tilrettelegger for studiet.

Hvor i Norge skal du jobbe?

Vitusapotek er lokalisert over alt i hele Norges land, og det er primært i distriktene vi har behov for farmasøyter. Dette er viktige områder der apoteket er en sentral bidragsyter til samfunnet. Vi oppfordrer deg derfor til å lese deg opp på området du søker. Er dette et område hvor du kan trives? Er du for eksempel glad i fjell, natur og fiske, kan kanskje en trivelig bygd i Nord-Norge eller på Vestlandet være noe for deg?

Personnummer, D-nummer og bankkonto

Når du kommer til Norge kan det være fornuftig å være oppmerksom på at behandlingstiden for å få opprettet bankkonto og personnummer (D-nummer) kan være lang. Det er derfor gunstig for deg å starte prosessen så tidlig som mulig og eventuelt (dersom du har mulighet) spare opp kapital til den første tiden i Norge.

Søknad om oppholdstillatelse

Vi hjelper deg med flyreisen til Norge og bistår med praktisk informasjon knyttet til blant annet søknad om oppholdstillatelse i Norge. Du må selv sørge for å søke på vegne av eventuelle familiemedlemmer, men vi hjelper dere naturlig nok dersom dere har spørsmål underveis. Vær oppmerksom på at også denne søknadsprosessen kan ta lang tid, så igjen vil vi oppfordre deg til å være tidlig ute da du er avhending av oppholdstillatelse for å kunne jobbe i Norge (dette gjelder statsborgere utenfor EU/EØS).

Les mer om oppholdstillatelse for arbeid på https://www.udi.no/skal-soke/

Tips til søknaden

Gi en detaljert presentasjon av deg selv. Her kan du gjerne inkludere følgende:

  • Fritidsinteresser
  • Familiesituasjon
  • Annen informasjon du tenker kan være relevant for oss å vite

Nyttige lenker til deg som vil flytte til Norge

Under finner du noen nyttige lenker med mer informasjon til deg som ønsker å flytte til Norge.

Kontakt oss

Ta kontakt med rekrutteringsavdelingen vår på jobb@vitusapotek.no dersom du har spørsmål knyttet til arbeid i Norge for utenlandske farmasøyter.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Vitusapotek og Norge!
 


Bilde fra en av våre utenlandsrekrutteringer 


Sist oppdatert: juli 2022

Les mer: