Vitusapotek
Hudpleie

Velvære til vinterhuden

Om vinteren, når været er kaldt og tørt, kan huden din bli ekstra tørr, sensitiv og stram. Det er derfor viktig at huden din får den pleie og omsorg den trenger og fortjener på denne årstiden. Gi velvære til vinterhuden gjennom gode og næringsrike hudpleieprodukter.

Velvære til vinterhuden

Sist oppdatert: 16.02.2022

All hud kan bli dehydrert, og for å opprettholde og sikre langtidsvirkende beskyttelse og komfort må fuktighetsbalansen i huden gjenopprettes. Avène TriXera er en hudpleieserie med produkter som er ekstra skånsomme og snille mot huden din. Kombinasjon av plantebaserte ingredienser og Avène Termalkildevann sikrer at fuktighetsbalansen i huden gjenopprettes og huden pleies, beroliges, blir myk og føles komfortabel. Avène TriXera er nærende og lett kroppspleie som passer til daglig bruk for hele familien.

Skånsom vask – det beste utgangspunktet

Daglige pleie starter med Avène TriXera Nutri-Fluid Cleanser. Den milde og skånsomme vaskegeleen påføres på fuktet hud og masseres forsiktig inn i huden. Gelen omdannes raskt til skum og rengjør skånsomt slik at huden ikke tørker ut. Avène TriXera Nutri-Fluid Cleanser er såpass mild at den ikke svir om du skulle få litt i øynene, og den passer dermed fint både til barn og voksne. Etter at du har vasket huden skylles skummet forsiktig av med rennende vann.

            

Husk på tre-minutters regelen

Det tar cirka tre minutter fra du er ferdig dusjet til all fuktighet i huden har fordampet, noe som fører til at huden raskt blir tørr etter dusj og bad. Det er i dette 3-minutters tidsrommet det er best å smøre seg inn med fuktighetskrem. Når huden er varm og fuktig er den mest mottakelig for de fuktgivende ingrediensene i kremen og fuktigheten bevares bedre i huden. 

Når du tørker deg etter en dusj eller et bad er det viktig at du klapper huden lett tørr med håndkle fremfor å gni den tørr. Ved å skrubbe eller gni huden ender du fort opp med en rød og irritert hud, samt at fuktigheten fjernes.

Avène TriXera Nutri-Fluid Lotion er en bodylotion med lett konsistens som trekker raskt inn i huden og etterlater en mild og behagelig duft. Etter at du har vasket deg påføres kremen over hele kroppen og du vil raskt oppleve en beroligende fuktighet uten å bli klissete. I tillegg er produktet lett å bruke med praktisk pumpeflaske og i en hygienisk emballasje – det gjelder også for resten av Avène TriXera serien.

Lett som en lotion, rik som en balm

Hvis du har ekstra tørr hud eller du bare ønsker mer næring og fuktighet til huden kan du benytte deg av Avène TriXera Nutri-Fluid Balm. Denne rike kremen gir ekstra næring til en svært tørr og sensitiv hud. Den er lett som en lotion men rik som en balm og er ekstra nærende med 48 timers fuktighet og den trekker raskt inn i huden. De naturlige ingrediensene er med på å gjenopprette fuktighetsbalansen og er dermed med på å styrke hudbarrieren.  Produktet er også parfymefritt og passer dermed perfekt til hele familien og til de som er sensitive eller ønsker å unngå sterke dufter.

Skrubb huden myk

I tillegg til dette kan huden gjerne skrubbes én til to ganger i uken, selv om du har sensitiv hud. Avène Body Gentle Scrub eksfolierer og fjerner de døde hudcellene på overflaten på en skånsom måte, slik at huden stimuleres til å danne en ny frisk hudoverflate. Kombinasjonen av de biologisk nedbrytbare mikroperlene og jojobavoksen fjerner døde hudceller og etterlater huden ren, myk og strålende. Avène Body Scrub er fri for mikroplast. Skrubben masseres inn i huden i sirkulære bevegelser og skylles godt av med rennende vann. Den etterlater ikke bare huden jevn og myk, men gjør at fuktighetskremen trenger lettere inn i huden slik at du ikke trenger å bruke like mye krem som du har gjort uten å bruke skrubb.

Skulle du også ønske litt farge på huden i vintermånedene så er det viktig at huden skrubbes før selvbruning påføres. Selvbruning sitter bedre og blir jevnere etter en god skrubb med Avène Body Gentle Scrub.

Flere tips til hvordan du bruker Avène hudpleieprodukter får du i ditt nærmeste Vitusapotek.


Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med Pierre Fabre Dermo-Cosmétique Nordic

Sist oppdatert: februar 2022

Les mer: