Vitusapotek
Ansiktspleie

Cosmica Age Delay – utsett hudens aldring

Med tiden reduseres hudens elastisitet og rynker, og fine linjer blir mer fremtredende – det er helt naturlig. Cosmica presenterer nå nye Age Delay, en serie som hjelper huden med å gjenopprette sin fuktighet, glød og spenst. Prøv Age Delay nå, og utsett hudens aldring du også!

Cosmica Age Delay – utsett hudens aldring
Profile Picture
Publisert: 08.02.2021
Sist oppdatert: 07.05.2024

Age Delay – jobber aktivt for å utsette hudens aldring 

Huden er kroppens største organ og noe som vi må ta godt vare på gjennom hele livet. Huden, akkurat som deg, går igjennom mange ulike stadier og kan til og med variere etter årstid. Uansett hvilken hudtilstand du har, er det viktig at du gir huden din den omtanke den fortjener. En god hudhelse er viktig, uansett hvilken alder og hudtype. 


Cosmica presenterer nå Age Delay – deres mest effektive anti-age serie som jobber aktivt dag og natt for å utsette hudens aldring.  

Etter 30-års alder begynner huden generelt å vise sine første aldringstegn. Det innebærer blant annet at kollagenproduksjonen reduseres, huden mister sin elastisitet og glød, samt blir tynnere. Fine linjer, rynker og pigmentflekker blir også mer fremtredende. Derfor er det viktig å gi huden din de beste forutsetninger.

Age Delay booster huden med ingredienser som niacinamid, peptider og hyaluronsyre. Sammen jobber de aktivt for å utsette hudens aldring, samt bidrar til å styrke huden. For oss er det viktig å normalisere hudens aldring – vi vet at det å få rynker, fine linjer eller redusert glød kan kjennes vanskelig – til tross for at det er helt naturlig og før eller senere skjer med alle. Istedenfor for å fokusere på og gå imot hudens naturlige utvikling, velger vi nå å fokusere på å bidra til å utsette hudens aldringstegn.  

Tilpass hudrutinen etter din hudtype 

Morgen og kveld: 

  1. Serum 

Etter at du har renset huden ren er det bra å booste med et serum.
Cosmica Age Delay Vitamin A Serum er en lettflytende gelkrem og et kraftfullt og konsentrert serum som virker i dybden. Serumet inneholder vitamin A som bidrar til å styrke hudens elastisitet, hyaluronsyre som fukter i dybden og bidrar til å redusere rynker, samt vitamin E som beskytter huden mot frie radikaler som finnes i f.eks. eksos. Du kan gjerne vente noen minutter før du går videre til steg to og tre, men det er ikke avgjørende.  

  1. Øyekrem 

Lei av å se trøtt ut? Cosmica Age Delay Eye er en lett og silkemyk øyekrem som fokuserer på å fukte, redusere mørke ringer, rynker og fine linjer. Peptider bidrar til å redusere mørke ringer og poser under øynene, superingrediensen niacinamid jevner ut hudens struktur og er effektiv mot rynker og fine linjer. Mens hyaluronsyre, sheasmør og pantenol fukter, beroliger og styrker den sensitive huden rundt øynene. 

  1. Dag- og nattkrem 

Å tilføre huden fuktighet morgen og kveld er et veldig viktig steg for at huden din skal se frisk og sunn ut. Cosmica Age Delay kommer med både dag- og nattkrem for å følge hudens behov.  

Dagkrem - Normal/Kombinert hud

Age Delay Day for normal/kombinasjonshud inneholder SPF 15, med UVA og UVB, som beskytter mot pigmenteringer og tidlig aldring av huden. Psst… Husk at avhengig av årstiden vil det kreves ytterligere solbeskyttelse. Dagkremen inneholder også hyaluronsyre som fukter og bidrar til å redusere fine linjer og rynker, vitamin C og E som beskytter mot frie radikaler, samt niacinamid som øker hudens elastisitet og gjør hudens struktur glattere.    

Dagkrem -Tørr hud

Age Delay Day for tørr hud har en rik konsistens, men trekker allikevel raskt inn i huden. Eventuell makeup kan påføres umiddelbart. Dagkremen inneholder lavmolekylær hyaluronsyre som booster huden med fuktighet i dybden. Vitamin C og E beskytter mot frie radikaler, niacinamid øker elastisiteten og reduserer rynker og fine linjer. Sheasmør gir kremen dens rike konsistens, uten å kjennes fet, og samtidig beroliger huden. Dagkremen inneholder også SPF 15 med UVA og UVB-beskyttelse. 

Nattkrem – Normal/tørr hud

Age Delay Night for normal og tørr hud er en meget rik krem som i tillegg til beroligende sheasmør, fuktighetsgivende hyaluronsyre og utjevnende niacinamid, også inneholder pantenol som beroliger tørr hud, samt peptid som bidrar til å øke kollagenproduksjonen for en fastere hud. 

Cosmica svarer – hudpleie for moden hud 

Med årene forandrer huden seg, derfor er det viktig å tilpasse hudpleien din etter alderen din. Cosmica gir deg svar på de vanligste spørsmålene. 

Hvorfor skal jeg bruke hudpleie for moden hud? 

Svar: For å gi huden din de beste forutsetninger. Er du 40 år har du ikke samme hud som da du var 20, og er du 60 år har huden garantert forandret seg siden du var 30 – uansett om du har fått rynker eller ikke. 

Når skal jeg begynne med hudpleie for moden hud? 

Svar: Hud eldes ulikt, derfor finnes det ingen fasit på det. Generelt pleier man å si at huden begynner å eldes rundt 30 år. Da begynner kollagenproduksjonen å reduseres. Også nivåene av elastin og hyaluronsyre forandres med årene, samt produksjonen av talg og cellefornyelsen. Det gjør at huden blir mindre elastisk, mister spenst og fuktighet, noe som gjør huden tynnere og rynker og fine linjer begynner å komme frem. Du trenger ikke bytte ut hele hudpleierutinen din bare fordi du har passert 30, men heller legge til et eller to produkter om gangen. Nøkkelen er å jobbe forebyggende med hudpleien din – det er enklere å utsette rynker enn å redusere dem når de allerede er der.  

Hva skjer om jeg begynner med hudpleie for moden hud for tidlig? 

Svar: Det er ikke farlig eller dumt å begynne med hudpleieprodukter tilpasset for moden hud for tidlig. Det som kan hende, er at du ikke merker den fulle effekten som produktet lover. Tenk også på at et produkt jobber på flere ulike områder. Er du for eksempel tørr, er produkter for moden hud oftest bra, ettersom de som regel inneholder mye fuktighet.  

Hvorfor eldes huden min? 

Svar: Aldring av huden skjer naturlig. Gener spiller en stor rolle i hvordan huden din eldes, men også hvordan du har tatt vare på huden din gjennom årene og hva du har utsatt den for. Mye sol og solarium har for eksempel negative effekter på huden, derfor er det ekstra viktig å beskytte huden mot solens stråler. Også hvor nøye du har vært med beskyttelse mot frie radikaler og hvordan din hudpleie har vært spiller en rolle. 

Hvilke ingredienser skal jeg lete etter om jeg har moden hud? 

Svar: Hyaluronsyre, peptider, niacniamid, vitamin A, C og E har alle positive effekter på hud som eldes. 

Hva skal jeg videre tenke på i forhold til min huds aldring? 

Svar: Hudpleie for moden hud, som Age Delay-serien, sakker ned prosessen. Men det er også viktig å tenke på at søvn, trening, sunt kosthold og andre gode livsvaner, har positiv påvirkning på huden – og husk – en god latter forlenger livet. 
 

Alt om niacinamid og peptider

To av stjerneingrediensene i Age Delay er niacinamid og peptider. Produktutvikleren bak Cosmica og kjemiker Izabela Norin forteller hvorfor du bør bruke disse ingrediensene i rutinen din. 

Hva er niacinamid? 

Niacinamid er vitamin B3 som vi har naturlig i kroppen vår. Det er et kjempeviktig vitamin som har veldig gode funksjoner i huden. Vitaminet reduserer blant annet rynker og fine linjer, øker hudens elastisitet ettersom niacinamid bidrar til å produsere og beskytte kollagenet. Den bidrar også til å lysne pigmentflekker som kan komme av sol eller aldring. 

”Niacinamid er en multifunksjonell superingrediens” 

Hvorfor skal man bruke niacinamid? 

Det er en multifunksjonell superingrediens som hjelper til med mange ulike problemer som for eksempel rynker, fine linjer, pigmentflekker og styrker hudbarrieren. Niacinamid kan kombineres med mange andre ingredienser. 

Hvem passer niacinamid for? 

En veldig stor målgruppe. Ingrediensen passer for alle hudtyper og har flere positive effekter på huden. 

Hvorfor bruker man niacinamid i anti-age produkter? 

Fordi ingrediensen er så effektiv mot pigmentflekker og rynker, samt øker elastisiteten. Med alderen mister huden sin elastisitet, fine linjer og rynker blir mer fremtredende og hudens struktur forandres.  

Hva er peptider i hudpleie? 

Det er en veldig bred gruppe av små proteiner som består av korte aminosyrer, som kan beskrives som små nøkler til ulike prosesser i huden. Alt som skjer i huden styres av enzymer eller peptider, derfor er det viktig å finne nøklene som åpner de ulike funksjonene som for eksempel at huden skal kunne produsere egne komponenter som hyaluronsyre, elastin og kollagen. Peptidene skreddersys og i serien Age Delay har vi nøkler som hjelper huden med å produsere mer kollagen og hyaluronsyre.   

”Peptider virker i dybden” 

Hvorfor skal man bruke peptider? 

Peptider er små molekyler som trenger lengre ned i huden, noe som gjør at de virker i dypere deler av huden og dermed gir et bedre resultat.  

Hva gjør peptider for huden? 

Masse forskjellig! I Age Delay Night Cream finnes for eksempel en peptid som er designet for å stimulere produksjon av hudens egne komponenter som for eksempel hyaluronsyre og kollagen. Mens øyekremen bygger på andre peptider som er effektive mot poser under øynene.  

Hvem passer peptider for? 

De med litt eldre hud som vil øke hudens elastisitet og redusere rynker. Det er smart å forsøke å angripe det man opplever er problemet fra ulike hold. Derfor er det viktig å bruke ulike aktive ingredienser. Har du flere ingredienser som jobber for det samme, som niacinamid og peptider, men fungerer på ulike måter i huden, vil du få en bedre effekt.  

Hvorfor bruker man peptider i anti-age produkter? 

Fordi peptider er så effektive. De syntetiske peptidene vi bruker i Age Delay ligner de som kroppen produserer naturlig, som for eksempel de som medvirker i kollagen- og hyaluronsyreproduksjonen.  
 

Sant eller feil – hva vet du om aldring av huden? 

Stemmer det at du dagen etter at du har fylt 35 år må begynne å bruke en annen hudpleie, og kan en krem trylle bort alle rynker?

Cosmica gir deg svar på noen vanlige myter:

  1. Å starte med anti-age hudpleie for tidlig reduserer effekten av produktene i fremtiden? 

Feil! Nei, det stemmer ikke. Derimot kan du oppleve at du ikke får den fulle effekten som produktet lover.  

  1. Det er aldri bra å tørke ut huden? 

Sant! Uansett hudtype og alder er det viktig å tilføre huden fuktighet. En fet hud eller en ojlete T-sone trenger også fuktighet, hvis ikke overkompenserer huden ved å produsere mer talg. Og vips så har du startet en ond sirkel. Men du trenger ikke bruke produkter med de rikeste konsistensene og ingrediensene hvis du har fet og oljete hud. 

  1. Alle over 35 må bruke anti-age hudpleie? 

Feil! Hud er forskjellig og huden eldes også ulikt. Men det er aldri feil å introdusere hudpleie tilpasset for voksen hud. Du kan ta det steg for steg. Start for eksempel med et serum som er en bra booster som virker i dybden.  

  1. Med riktige produkter kan jeg få bort alle rynker? 

Feil! Dype bekymringsrynker eller de nasolabiale vikene rundt munnen kan ikke trylles bort med kremer. Derimot kan produktene bidra til å minimere fremtredelsen av fine linjer og rynker ved å fylle ut og mykgjøre huden. 

  1. Solens stråler er en viktig årsak til hudens aldring? 

Sant! Solen er en meget viktig årsak til at huden eldes. Derfor er det ekstra viktig å bruke solbeskyttelse spesielt under vår- sommerhalvåret, eller på en skiferie på fjellet. Husk også å bruke dagkremer med solfaktor. Men vit at selv om det står SPF på en krem eller make-up, betyr det ikke nødvendigvis at den beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. 

Kilde: Perrigo

Les mer: