Vitusapotek
Ansiktspleie

Slik pleier du en uren hud med kviser

En god hudpleierutine er noe vi anbefaler absolutt alle å gjennomføre daglig, og en god rutine tar vare på huden din og minimerer sannsynligheten for tilstoppede porer og kviseutbrudd, samtidig som du holder huden sunn og frisk. Det kan være vanskelig å sette sammen en rutine selv, men det viktigste er å identifisere hva som er dine viktigste hudutfordringer og behov Her får du noen tips til hvordan du kan sette sammen en hudpleierutine med produktene fra Clear Start.

 To-delt bilde som viser en ung kvinne som har påført en liten mengde fuktighetskrem på kinnet. Ved siden av presenteres produktene fra Clear Start.
Profile Picture
Publisert: 22.01.2021
Sist oppdatert: 18.06.2024

Steg 1. rens

Finnes det noen bedre følelse enn en nyrenset, fresh hud? Hudrensen er noe av det viktigste du gjør for at huden din skal trives – og for å holde nye kviseutbrudd tilbake! Uansett hudtype og hudens individuelle behov bør det første steget i enhver hudpleierutine alltid inkludere en rens, og det er det flere grunner til. Om morgenen er det viktig å rense huden for å fjerne smuss og døde hudceller som huden i ansiktet har mistet i løpet av natten. Når kvelden kommer vil en rens fjerne sminke, forurensning og smuss som samler seg i løpet av dagen, og hvis man overser en kveldsrens kan porene stå i fare for å bli tilstoppet, bakterier vil trives og dette kan forårsake kviseutbrudd. Derfor bør det å holde huden og porene rene være en prioritering.

Breakout Clearing Foaming Wash passer for alle hudtyper og er en rens som inneholder salisylsyre. Dette vil hjelpe til med å fjerne døde hudceller og olje som samler seg opp i porene. I tillegg inneholder den åtte plantebaserte oljer som tetreolje og lavendelolje for å berolige huden og dempe irritasjoner. Bruk en liten mengde på størrelse med en ert i håndflaten og skum opp med vann. Gni deretter med lett håndlag over ansikt og hals i sirkulære bevegelser før du skyller av med vann.

 

Steg 2. toner/mist  

En toner skal friske opp huden og vil hjelpe til med å forberede huden på å absorbere produktene senere i hudpleierutinen slik at de får maksimal effekt.

Micro-Pore Mist er en forfriskende og fuktighetsgivende toner som inneholder 5% niacinamid som minimerer synligheten av porer, reduserer overflødig olje og forekomsten av merker etter utbrudd. Den er skånsom og mild mot huden slik at du kan bruke den opptil flere ganger om dagen for å friske opp og tilføre mer fuktighet.

 

Steg 3. behandle

Dette er det mest individuelle steget i hudpleierutinen ettersom det er her du virkelig kan tilpasse produktene for dine behov og utfordringer. Med ulike hudutfordringer som hudormer, kviser, fet hud eller liknende, er det viktig å bruke produkter tilpasset din huds behov.

Dersom du er plaget med hudormer, er Blackhead Clearing Fizz Mask et produkt som kan anbefales. Den inneholder svovel og kaolinleire, som er to fantastiske ingredienser kjent for å raskt og effektivt absorberer overflødig olje og fjerner urenheter slik at du minimerer risikoen for hudormer og sorte prikker. Bruk den over hele ansiktet eller på områder der du har urenheter. La produktet virke i 3-5 minutter for maksimal effekt før du vasker den av.

Hvis du har utfordringer med kviser kan Breakout Clearing Booster være produktet du trenger. Den inneholder salisylsyre som vil hjelpe til med å bekjempe kviser. Dette produktet kan brukes både på eksisterende og underliggende kviseutbrudd. Den inneholder også niacinamid og ekstrakter fra tang, som forbedrer hudens forsvar og kapsler inn fuktighet. Bruk en ren finger og legg et lett lag over kvisene.

Om opplever merker etter kviseutbrudd kan du prøve Post-Breakout Fix. Denne brukes gjerne som en punktbehandling direkte på mørke flekker etter kviser og vil ha en mild peeling-effekt som jevner ut hudtonen.

Steg 4. fukt

Når huden er renset, eksfoliert og behandlet er det tid for neste steg som er å tilføre fuktighet. Dette trinnet er viktig uansett hvilken hudtype du har, inkludert kombinert og fet hud. Det er vanlig å tro at fuktighetskremer gjør vondt verre for fet hud.
Sannheten er at en fet hud trenger masse fuktighet, spesielt når man bruker aktive ingredienser for å ta knekken på kvisene. Blir huden for tørr vil den nemlig prøve å fikse det selv ved å produsere mer olje og talg! Derfor har Clear Start et utvalg fuktighetskremer som gir vannbasert fukt, og som dermed ikke tetter porene eller gjør huden blankere.

Skin Soothing Hydrating Lotion er en fuktighetskrem som lindrer ubehag, demper rødhet og tilfører godt med fukt til huden. Den er lett og oljefri, og kan bidra til å redusere inflammasjoner og flass som ofte forekommer hos en ung og kviseutsatt hud.

Cooling Aqua Jelly er en gel-basert og kjølende fuktighetskrem som passer perfekt til deg som har fet hud. Den inneholder ingredienser som bidrar til å redusere overflødig talg og jevner ut en hud som er preget av kviser. Den lysner, gir næring og bidrar til at huden opprettholder en sunn fuktighetsbalanse.

Steg 5. SPF

Det siste steget i morgenrutinen din bør være å påføre solfaktor. UV-stråler er svært skadelig for huden og kan føre til skader og pigmentering dersom man ikke beskytter seg.

 

Clearing Defense SPF30 er en mattende fuktighetskrem med bredspektret solfaktor 30, noe som betyr at den beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Den har en lett konsistens som holder huden matt hele dagen uten at den tetter porene.

Clear Start

Clear Start™ er en hudpleieserie utviklet av Dermalogicas hudeksperter. Serien er spesielt rettet mot en fet og uren hud med kviser og akne, og skal hjelper deg med å oppnå en klarere hud. Produktene er spesielt utviklet for en ung hud og er mild mot huden samtidig som den inneholder aktive ingredienser som bekjemper kviser og en uren hud. 

Varighet er nøkkelen!

Et siste råd fra Clear Start er å opprettholde en god rutine over tid er det som vil gi de virkelige gode resultatene for en god og sunn hud. Resultatene kommer ikke over natten, og det er viktig å ikke gi opp dersom man ikke ser forbedringer i huden med en gang. Ha tålmodighet og gjennomfør hudpleierutinene både morgen og kveld.

Kilde: Skintific

Les mer: