Vitusapotek
Ansiktspleie

Slik tar du vare på huden rundt øynene!

Huden rundt øynene er den sarteste på hele kroppen! I tillegg dras den i alle retninger hver gang vi blunker, smiler eller rynker bryna. Ved å få i seg nok vann og bruke hudpleie som er rik på antioksidanter kan du ta vare på huden rundt øynene og holden den på sitt sunneste.

Slik tar du vare på huden rundt øynene!
Profile Picture
Publisert: 17.02.2021
Sist oppdatert: 13.12.2023

Øyepartiet og huden rundt øynene

Det er utrolig mye som skjer med huden rundt øynene våre, hver dag, hvert minutt og hvert millisekund. Øyepartiet er under konstant press fra alle muskler og bevegelser, samtidig som den er sart og utsatt for rynker og fine linjer.

Visste du at vi beveger øynene våre over 100 000 ganger hver dag - og at hver øyebevegelse ofte skjer raskere enn et øyeblikk?

Enkle hudpleietips til huden rundt øynene

Heldigvis finnes det noen enkle hudpleietips du kan følge i hverdagen for at huden rundt øynene dine kan både se og føle seg på sitt sunneste: 

 1. Få nok søvn
  1 av 3 voksne får ikke nok søvn – noe som bidrar til trøtte øyne og mørke ringer. Får du ikke sove? Prøv å kutte ned på skjermtiden før du legger deg, eller å bruke essensielle, søvnfremkallende oljer i din kveldsrutine.

Få gode råd til bedre søvn her.

     

 1. Gi en boost med antioksidanter
  Antioksidanter er alfa og omega for å forebygge hudaldring. Velg en øyekrem med C-vitamin som gir øynene en lysnende boost. For eksempel BioLumin-C Eye Serum fra Dermalogica er høyaktiv, men skånsom mot det sarte øyepartiet.

     

 1. Nøkkelen er fukt
  En god øyekrem gir daglig fukt for å holde huden rundt øynene dine sunn og glødende. Husk også å drikke nok vann for å hjelpe huden med å holde seg sunn og fuktet.
   
 2. Ikke glem solkremen
  Beskytt den sarte huden rundt øynene mot miljøskader med en solkrem som ikke irriterer øynene, for eksempel Dermalogica Biolumin-C Eye serum. Og gjerne et par solbriller!


   
 3. Vær forsiktig
  Unngå å gni for mye på øyepartiet! Siden huden er så sart, kan irritasjon og friksjon trigge negative reaksjoner i huden. Klapp heller øyekremen lett inn med ringfingeren, og påfør fra ytterst til innerst for å unngå å strekke huden.

Kilde: Skintific

Sist oppdatert: november 2022

Les mer: