Vitusapotek
Ansiktspleie

Sovet dårlig? Enkle tips for å redusere mørke ringer og poser under øynene

I en hektisk hverdag er det ikke alltid like lett å få en god natts søvn, noe som ofte resulterer i hovne øyne med mørke ringer og poser. Følger du disse enkle tipsene, vil du likevel se uforskammet frisk og opplagt ut, selv uten dine nødvendige timer med søvn natten før.

Sovet dårlig? Enkle tips for å redusere mørke ringer og poser under øynene
Profile Picture
Publisert: 05.04.2019
Sist oppdatert: 06.12.2022


Følg en eller flere av tipsene under, og oppnå et mer opplagt og friskt utseende selv om skjønnhetssøvnen har uteblitt.   

Quick-fix til trette øyne

Prøv den foryngende øyemasken Patchology FlashPatch Rejuvenating Eye Gels for en umiddelbar quick-fix til trette og slitne øyne. Disse Eye Patchene inneholder blant annet koffein og hydrolysert kollagen, og bidrar til optimal fuktighet til området rundt øynene på bare 5 minutter.

Øyemasken frisker opp, glatter ut fine linjer og reduserer poser under øynene.  

Ta de på når du våkner, gjennomfør dine vanlige morgenrutiner og la verden tro du har fått en full natts søvn, selv om det ikke er tilfelle!

Prøv også Patcholoy FlashPatch Restoring Night Eye Gels, unike Eye Patch som virker over natten mens du sover slik at du kan våkne opp med et friskere utseende og glattere hud rundt øynene.

Grønn te

Har du ikke en øyemaske for hånden, eller ønsker et enda enklere alternativ, kan grønn te være tingen. Og da mener vi ikke å drikke den (selv om du selvsagt kan gjøre det også):
 

 • Tilbered to teposer med grønn te i varmt vann i tre til fem minutter.
 • Legg teposene deretter i kjøleskapet i 20 minutter.
 • Klem ut overflødig væske fra de avkjølte teposene, slik at de kun er litt fuktige.
 • Legg deg ned og plasser posene på øynene dine i 15 – 30 minutter.
 • Fjern teposene etter angitt tid, og nyt øyne og hud som fremstår lysere, friskere og glattere!
   

Grønn te er proppet med antioksidanter og andre aktive ingredienser, og når avkjølte teposer plasseres på øynene dine, bidrar tebladene til å lindre og redusere hovne og slitne øyne.

Koffeinen, som finnes naturlig i mange typer grønn te, bidrar til å trekke sammen blodårene rundt øynene dine, samtidig som det lysner mørke ringer. Antioksidanter gir en sunn og frisk glød til huden rundt øynene, mens tanniner stimulerer til sunn blodsirkulasjon, samtidig som de bidrar til å stramme opp og berolige den sarte huden rundt øyepartiet.
 

Aloe Vera

Aloe Vera kan brukes til så mangt, og til mye mer enn som fuktighetskrem etter en lang og solfylt dag i solen uten nok solkrem.

Aloe Vera er lett i konsistensen, samtidig som den er super fuktighetsgivende og tilfører mengder med ny fuktighet til huden rundt øynene.  Oppbevarer du krukken eller tuben med Aloe Vera i kjøleskapet, oppnår du i tillegg en herlig beroligende, kjølende og utglattende effekt på huden, og øyepartiet ditt vil umiddelbart fremstilles jevnere, glattere og freshere.

Trykk, trykk, trykk

Dårlig tid? En 30 sekunders selvmassasje av øyepartiet er alt du trenger. Dette vil få i gang blodsirkulasjonen til området, noe som igjen bidrar til å redusere mørke ringer og poser under øynene.
 

 • Trykk forsiktig med to fingre i en sirkulær bevegelse rundt øynene dine.
 • Start fra innerst mot nesebenet og jobb deg utover.
 • Sirkuler videre nedover og rundt over kinnbenet og inn mot nesen din.
 • Gjenta tre ganger totalt.


Kilde: Patchology

Les mer: