Vitusapotek
Hår og hodebunn

Tynnere i håret?

Hver dag mister vi hår og i perioder mer enn ellers. Men hos de av oss som opplever å bli gradvis tynnere i håret, er det genetiske faktorer som spiller inn. Ved arvelig hårtap, kan Recrea Forte bremse hårtapet og gi tilvekst av nytt hår.

Tynnere i håret?
Profile Picture
Publisert: 05.05.2020
Sist oppdatert: 13.12.2023

Hva er arvelig hårtap?

Arvelig hårtap vil si tap av hår forårsaket av genetiske faktorer. Arvelig hårtap, også kalt androgen alopeci på medisinsk fagspråk, utgjør de aller fleste årsakene til hårtap og rammer halve befolkningen i større eller mindre grad. Hårtap opptrer forskjellig hos kvinner og menn. Menn kan oppleve at hårgrensen flytter seg bakover og man får viker, og at man blir tynnere på toppen av hodet. Hårtap hos menn er svært vanlig, det anslås at 75% av menn i vår verdensdel opplever å miste håret. Hos kvinner er tallet noe lavere, 20%. Hårtapet hos kvinner oppleves ved at man blir tynnere i skillen.

Behandling mot hårtap

Når det er genetiske faktorer som er årsaken til hårtapet, er det vanskelig å forhindre at man blir tynnere i håret. Men det finnes produkter som kan hjelpe deg med å bremse utviklingen, samt gi tilvekst av nytt hår.

Recrea Forte er et reseptfritt legemiddel som inneholder minoksidil. Virkningsmekanismen til minoksidil er ikke kjent, men det antas at hårsekker som er i dvalemodus reaktiveres. Recrea Forte forebygger hårtap og stimulerer til ny hårvekst hos kvinner og menn over 18 år med arvelig håravfall. Behandlingen bør starte når man merker at håravfallet er et faktum for best resultat. Hos 4 av 5 personer bremses håravfallet med Recrea Forte. Ca. 6 av 10 vil oppleve en form for hårtilvekst.

Da hår vokser sakte, vil det også ta tid før effekten av behandlingen begynner å vises. Hårtapet stopper etter ca. 3 måneders behandling og ny hårvekst kan forventes etter 2 måneders behandling. Det nye håret er først mykt og dunete, men kan etter hvert ligne ditt normale hår. Full effekt av behandlingen kan ta opptil 8 måneder for kvinner og 12 måneder for menn.

For å få best mulig resultat av behandlingen, er det viktig å bruke produktet kontinuerlig. Stanses behandlingen, vil også effekten opphøre etter 3-4 måneder og håravfallet fortsetter som før behandling.

Recrea Forte påføres på tørr hodebunn to ganger daglig. Det er viktig å bruke en silikonfri sjampo når man bruker Recrea Forte, da silikon danner en hinne i hodebunnen som forhindrer produktet å trenge inn i hårsekken. Bruk gjerne Recrea Forte sin tilhørende Silikonfri Sjampo.

Recrea Forte (minoksidil) er et reseptfritt legemiddel som både forebygger og behandler arvelig håravfall. Til utvortes bruk. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Skrevet i samarbeid med Recrea Forte

Sist oppdatert: mai 2020
Kilder: Norsk Helseinformatikk, Felleskatalogen.

 

Les mer: