Vitusapotek
Sex

Sexhjelpemidler

En rekke sykdommer, medisiner og ulike livssituasjoner kan gjøre at man får problemer eller utfordringer i seksuallivet sitt. Sexhjelpemidler kan hjelpe mange.

Sexhjelpemidler

Plastmaterialer i sexhjelpemidler

Det er gjort undersøkelser som viser at noen sexhjelpemidler kan inneholde skadelige plastmaterialer, som kan avgis ved bruk av sexhjelpemidlene. Sexhjelpemidlene du finner hos Vitusapotek inneholder trygge plastmaterialer. 

Glidemiddel

Glidemiddel gir økt glid og redusert friksjon under samleie. Kvinner produserer sitt eget ”glidemiddel” ved opphisselse. Men medisiner, sykdom, stress eller endrede hormonnivåer under graviditet, amming og i overgangsalderen kan føre til tørre slimhinner og behov for glidemiddel. Ved analsex, hvor det ikke er noe naturlig ”glidemiddel” anbefales bruk av glidemiddel.

Tørre slimhinner kan føre til smerter, irritasjon eller rift under samleie. Bruk av glidemiddel kan bidra til et bedre sexliv. Les mer om sex for helsa her.

Ulike typer glidemiddel

 

Egenskaper

Produkter

Vannbaserte glidemiddel

Glidemiddel som er vannbaserte passer bra til bruk med latex- og plastkondomer. Glidemiddelet har en géleaktig og ganske fast konsistens.

RFSU Sense Me Aqua Glide

Durex Intense Orgasmic Gel

Durex Play Massage 2in1

Silikonbaserte glidemiddel

Glidemiddel som er basert på silikon kan også fint brukes med latex- og plastkondomer.

Belladot glidemiddel silikonbasert Original

RFSU Klick Supreme Glide

Durex Real Feel 

Oljebaserte

Glidemiddel som er oljebaserte må ikke brukes med latexkondomer fordi oljen kan bryte ned latexgummien og ødelegge kondomet. Oljebaserte glidemiddel kan være vanskelige vaske bort.

Vitusapotek fører ikke oljebaserte glidemidler

 Kombinasjonsglidemiddel

Noen glidemiddel er kombinasjonsglidemiddel som gir både rask og langvarig effekt.

ACO Intimate Care Caring Glide

RFSU Sense Me Magic Glide

Vibrator

Vitusapotek har ulike typer vibratorer. Vibratorene inneholder trygge plastmaterialer. Husk at ingen av vibratorene skal brukes på betente eller skadede hudområder.  
 

Oversikt ulike vibratorer

G-punktvibrator

Vinklet hode og diskré riller. Vibratoren sitter i toppen for å gi best mulig g-punktsstimulans. Laget av mykt materiale.

 Bodil g-punktvibrator

Klitorisvibrator

Ergonomisk design, kan være bra for å stimulere vevet i underlivet for eksempel etter en operasjon. Kan også brukes som hjelpemiddel for de som har problemer med å få orgasme under sex. Vanntett, passer fint i dusjen.

Ester Klitorisvibrator

Vanlig vibrator

Kalles også vibrerende dildo eller massasjestav. Enkelt design, vanntett og passer bra i dusjen.

Vilma vibrerende vibrator

Sofia vibrerende dildo

Matilda vibrerende egg

Minivibrator

Liten størrelse, ribbekontur som øker nytelsen. Vanntett og kan brukes i dusjen.

Greta mini vibrator

 

Penisring

En penisring hjelper mannen å holde lengre på ereksjonen. Penisring kan også forsøkes ved andre ereksjonsproblemer. En penisring fungerer ved å hindre at blodet strømmer vekk fra penis – på den måten blir det enklere å få ereksjon og opprettholde den. Vitusapotek har to ulike typer penisringer:

Enkle penisringer er svært diskré, kommer i pakke med tre ulike størrelser som passer de fleste, men strammer i varierende grad. Har små kuler som stimulerer partneren, og kan brukes med eller uten kondom.

Vibratorring er en type penisring med en vibrator som stimulerer klitoris. Er laget for at begge parter skal holde lengre. 

Ereksjonsspumpe/penispumpe

En ereksjonspumpe, eller penispumpe er et hjelpemiddel for å få sterkere ereksjon. Pumpen skaper et sugende vakuum, og slik en sterkere ereksjon. Ereksjonspumpe kan forsøkes blant annet av de som har problemer med impotens (ereksjonssvikt). Penisring kan settes på etter bruk av ereksjonspumpe for å hole lengre på ereksjonen. 

Impotens rammer menn i alle aldre, og det finnes mange årsaker som kan føre til impotens. For eksempel kan det å ha opplevd problemer en gang gjøre at man blir nervøs og får problemer igjen. En rekke vanlige sykdommer og medisiner kan også føre til problemer med ereksjonen. Les mer om impotens, og hva som forårsaker impotens her

Vaginakuler

Vaginakuler kan brukes som et supplement ved knipeøvelser (bekkenbunnstrening). Knipeøvelser er til stor hjelp for kvinner som har svake muskler i underlivet, for eksempel etter fødsel. Inkontinens vil si å ikke ha full kontroll over evne til å holde på urin. De fleste som lider av inkontinens er kvinner. Knipeøvelser kan bedre inkontinensproblemer. I tillegg kan sterke muskler i underlivet øke den seksuelle nytelsen.  

Vagniakuler letter knipeøvelser, gjør at du kniper riktig og gir større effekt av knipeøvelsene.

Kilder: RFSU, Belladot, Miljøstyrelsen i Danmar, Store norske leksikon, Tidsskrift for norsk psykologforening og Norsk helseinformatikk. 

Les mer: