Vitusapotek
VA_K10_21_Topp_XL_smal_rosasloyfe.jpg

Rosa Sløyfe 2021

Rosa sløyfe designpin 2021

Rosa sløyfe designpin 2021

nett  (50) apotek
Legg til som favoritt
Rosa sløyfe penn

Rosa sløyfe penn

nett  (99+) apotek
Legg til som favoritt
Rosa sløyfe sminkepung

Rosa sløyfe sminkepung

nett  (99+) apotek
Legg til som favoritt
Rosa Sløyfe 2021

Tidlig oppdagelse av brystkreft !

Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom.   

Det har vært en enorm utvikling i antall kvinner som overlever brystkreft de siste tiårene. Behandlinger, utstyr og medisiner har blitt langt mer presise og effektive. Heldigvis vet kvinner mer om brystkreft i dag. De går derfor til lege tidlig når de oppdager en kul eller andre symptomer i brystet. Og i Norge har vi de siste 25 årene hatt et godt og effektivt mammografitilbud til kvinner mellom 50 og 69 år.  

Men, pandemien har hatt store konsekvenser – også for brystkreft. Et urovekkende lavt antall brystkrefttilfeller ble oppdaget i fjor, og vi frykter at mange vil få en forsinket diagnose fremover. Derfor er det viktigere enn noen gang å bli kjent med brystene dine og ta endringer på alvor.  

Rosa sløyfe-aksjonen setter i år søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv. Husk å kjenne etter. Les mer om Rosa Sløyfe her og Vitusapotek sitt bidrag til aksjonen. 

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter. I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar til å bekjempe brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999.