Vitusapotek

Rosa sløyfe 2022

brandname

1. oktober starter årets Rosa sløyfe-aksjon. Rose sløyfe-aksjonen handler om å skape oppmerksomhet og bevissthet rundt brystkreft, og om å samle inn penger til brystkreftforskning. Vitusapotek har siden 2005 vært en hovedsamarbeidspartner til aksjonen.

I 2020 satte vi en ny rekord i innsamlingsbeløp med 2 678 576 kroner, og totalt har vi samlet inn over 25 millioner kroner til aksjonen.

Tidlig oppdagelse av brystkreft 

Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom.   

Det har vært en enorm utvikling i antall kvinner som overlever brystkreft de siste tiårene. Behandlinger, utstyr og medisiner har blitt langt mer presise og effektive. Heldigvis vet kvinner mer om brystkreft i dag. De går derfor til lege tidlig når de oppdager en kul eller andre symptomer i brystet. Og i Norge har vi de siste 26 årene hatt et godt og effektivt mammografitilbud til kvinner mellom 50 og 69 år.  

Men, ikke alle møter til mammografi når de blir innkalt. Oppmøteprosenten i de ulike fylkene varierer fra 66 på det laveste til 79 på det høyeste. Mammografi redder liv. Derfor er det viktig å møte opp til timen når man får en innkallelse. 

Rosa sløyfe-aksjonen setter i år søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv.  

Les gjerne mer om Rosa sløyfe-aksjonen på www.rosasloyfe.no eller følg aksjonen på Facebook.

RosaSloyfe_1290x300_lowres.jpg