Vitusapotek
Bitt, stikk og kløe

NYHET! Reseptfrie tyggetabletter mot flått og lopper til hunden din

Frontpro tyggetabletter er et nytt og velsmakende reseptfritt legemiddel til hund, som beskytter hunden din mot angrep fra flått og lopper.

En kvinne gir en border collie en tyggetablett. Hunden snuser nysgjerrig. I forkan presenteres pakningene med ulike styrker Frontpro.
Profile Picture
Publisert: 07.02.2024
Sist oppdatert: 16.02.2024

Frontpro tyggetabletter- hva er det?

Frontpro tyggetabletter er et reseptfritt legemiddel som inneholder et virkestoff som tas opp via fordøyelsessystemet til hunden. Dette gir hunden 30 dagers beskyttelse mot flått- og loppeangrep per tablett, og behandlingen gjentas hver 30. dag i flåttsesongen. Tablettene kan gis sammen med fôret eller som en godbit, og er velsmakende for de fleste hunder. Frontpro kan gis til hunder av alle raser, men hunden må være minst 8 uker gammel og veie minst 2 kg. Tyggetablettene kan kjøpes reseptfritt i apotek og nettapotek. Tablettene trenger ikke å gis sammen med mat.

Hvordan virker Frontpro mot flått og lopper?

Virkestoffet i Frontpro er afoksolaner, som beskytter hunden innefra og ut ved å overstimulere nervesystemet hos lopper og flått rett etter at de biter. Lopper blir drept innen 8 timer, før de rekker å legge egg. Flått blir drept innen 48 timer.

Hver pakke inneholder 3 tabletter, som er tilstrekkelig for 3 måneders beskyttelse mot flått og lopper.

Frontpro er tilgjengelig i 4 styrker tilpasset hundens vekt:

  • 11,3 mg for hunder som veier 2-4 kg

  • 28,3 mg for hunder som veier 4-10 kg

  • 68 mg for hunder som veier 10-25 kg

  • 136 mg for hunder som veier 25-50 kg

For hunder som veier over 50 kg, kan det gis en kombinasjon av 2 tabletter som tilsvarer nærmest anbefalt dosering for kroppsvekten. Rådfør deg med apotek eller veterinær dersom du er usikker på hva som er rett dosering for din hund.

 

 

Frontpro er et reseptfritt legemiddel. Les pakningsvedlegget før bruk. Ved spørsmål om produktet, se pakningsvedlegg eller kontakt veterinær.

3 fordeler med Frontpro

  1. Velsmakende og lett å gi – med eller uten mat

Frontpro er en enkel og grei måte å beskytte hunden din på. Samtidig er tablettene velsmakende og myke slik at de fleste hunder gjerne spiser parasittbeskyttelsen sin – uansett om det er med eller uten fôr.

  1. Rask og effektiv beskyttelse

Tyggetabletten virker raskt innefra og ut. Når hunden har spist tyggetabletten, går det 4 timer før den begynner å virke. Når de biter hunden og begynner å suge blod, vil flåtten eller loppene dø. Lopper dør i løpet av 8 timer – så raskt at de ikke rekker å legge egg.

  1. En pakke gir 3 måneders beskyttelse

En effektiv og langtidsvirkende løsning til behandling mot lopper og flått. En pakke inneholder 3 tyggetabletter – det tilsvarer 90 dagers behandling.

 

Kilder: Leverandør

Les mer: