Vitusapotek

Tid for julebord!

Det er tid for julebord! Her har vi samlet noen tips til før, under og etter festen. Forbered ansiktshuden til festsminken, gi kroppen farge og glød, og unngå slitne føtter på dansegulvet.

Tid for julebord!
Profile Picture
Publisert: 12.11.2018
Sist oppdatert: 29.11.2023

La huden stråle på julebordet

Her gir vi deg 8 tips som kan gi huden din en ny og frisk glød

 1. Rens først huden grundig med en god ansiktsrens. Benytt gjerne først en oljebasert rens, som Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, deretter en vannbasert rens som for eksempel Dermalogica Special Cleansing Gel.
 2. Bruk en god peeling eller skrubb på både kroppen og ansiktet. Dette fjerner både smuss og døde hudceller, slik at huden fremstår ren, myk og med frisk glød. 
 3. Bruk en sheet-mask eller annen ansiktsmaske for å tilføre ekstra fuktighet og glød til huden. 
 4. Husk leppepleie for myke og fyldige lepper!
 5. Påfør deretter et serum for å mette huden med fuktighet.
 6. Legg en god øyekrem under øynene.
 7. Påfør en ansiktskrem, eventuelt en farget dagkrem dersom du ønsker litt ekstra farge.
 8. Velg en rik og velduftende fuktighetskrem og bodylotion til kroppen. Ønsker du ekstra glød på for eksempel leggene kan du se vårt utvalg av selvbruningsprodukter her. 

  

I alle Vitusapotek kan du få utført en gratis hudanalyse for å bedre kunne kartlegge og tilpasse hudpleieprodukter tilpasset akkurat din hud. Vi er eksperter på hud! Husk også at noen av våre apotek har hudpleiesalonger, book en time til hudpleie eller massasje i god tid før julebordet.

Brun uten sol

Ønsker du litt ekstra farge og glød i huden, kan selvbruning være et godt alternativ vinterstid. Hos Vitusapotek finner du flere gode selvbruningsprodukter som gjør en blek og gusten hud festfin i en fei. Les mer om selvbruning og få gode råd til påføring her. Husk å starte påføringen et par dager før julebordet. 

Smink deg fin til julebordet

Legg et baselag med foundation, enten med mineralpudder eller flytende foundation avhengig av ønsket dekningsgrad og hudtype. IDUN Minerals har sminke egnet til alle hudtyper, også sensitiv. Her kan du lese mer om sminke til sensitiv hud.

Til julebordet er det både fint og gøy å tilføre det lille ekstra til festsminken, for å få frem dine aller beste sider. Her finner du en guide til å festsminke en moden hud

Sminketips for å få den perfekte julesminken til alle hudtyper finner du her.

Lakk neglene festfine

Vakre og velstelte negler setter standarden for den perfekte julebordlooken. Velg julerøde negler eller tilfør antrekket litt ektra glitter og glans med en gullfarget neglelakk. Vitusapotek har et stort utvalg av neglelakker i alle fargenyanser - finn din favorittfarge her. Her kan du også lese om hvordan du får vakre vinternegler på 1-2-3!

Unngå slitne festføtter

Dans hele natten igjennom og unngå slitne festføtter med disse gode tipsene.

 • Fjern død hud og gjør føttene slikemyke med Scholl elektrisk fotfil. Bruk deretter en fotskrubb, som Scholl Exfoliating Foot Scrub for å fjerne rester av døde hudceller og for å få i gang blodsirkulasjonen.
 • Ønsker du å la føttene gjøre jobben selv, er våre eksfolierende sokker fra Footner eller Patchology PoshPeel Pedicure et genialt tips for deg! Husk at du må bruke disse sokkene ca. 10 dager før julebordet, for å rekke å få effekt. 
 • Etter at føttene har blitt myke og frie for død hud, kan du ta en fotmaske for å tilføre ekstra fuktighet. Prøv for eksempel Scholl fuktighetsgivende fotmaske eller Masque Me Up fotmaske. Disse skal virke etter ca. 20 minutter. 
 • Deretter smører du føttene inn med en rik og god fotkrem.  
 • Sørg for at føttene holder seg friske og raske hele kvelden med gode innleggssåler til festskoene fra Scholl. Innleggsåler legges i hælen og forhindrer gnaging og at skoen glipper, samt gir ekstra støtte til fotbuen og reduserer belastningen på foten ved blant annet bruk av høye hæler. 
 • Sett på et gnagsårplaster med èn gang dersom skoen gnager og gnagsår oppstår.

Tips til vesken:

Hjelp til dagen derpå

Den beste hjelpen dagen derpå er å begrense alkoholinntaket på julebordet, sørge for å drikke mye vann gjennom kvelden, og bruke beskyttelse som kondom ved samleie med ny partner. Men av og til kan man ha behov for litt ekstra hjelp dagen derpå. 

 • Smertestillende tabletter som Paracet kan dempe smerter og hodepine.
 • Man kan lett bli dehydrert av mye alkohol. For å hjelpe med å gjenopprette væskebalansen kan man drikke mye vann, og forsøke Resorb Original brusetabletter.
 • Angrepillen EllaOne kan tas inntil 5 dager etter ubeskyttet samleie, men bør tas så fort som mulig.
 • En deilig og avkjølende ansiktsmaske kan gjøre underverker dagen derpå. 
 • Promilletest til digital måling av promille via pusten.

Les mer: