Vitusapotek
Om oss

Trygge kvalitetsprodukter og pasientsikkerhet

Alle produktene du finner hos Vitusapotek har vært igjennom en grundig kvalitetskontroll. Vi har en egenkontroll som innebærer en omfattende vurdering av dokumentasjon fra leverandørene, og som sikrer at produktene er trygge og av god kvalitet når de er på plass i hyllene i våre apotek og i vår nettbutikk.

Trygge kvalitetsprodukter og pasientsikkerhet
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 22.03.2023

Våre produkter er kvalitetskontrollert

Alle produkter klassifisert som legemidler i Norge er underlagt en godkjenningsprosess hos Statens legemiddelverk. For de fleste andre produktgrupper er leverandør selv pliktig å følge lovverket. Vi kontrollerer at loven blir fulgt. I tillegg retter vi oss ofte etter anbefalinger og føringer fra norske og europeiske vitenskapelige fagmiljøer. Vi kontrollerer i tillegg alltid alle nye produkter som kommer inn, hos oss er det ikke nok med stikkprøvekontroll.

Våre produkter holder det de lover

Ved inntak av nye produkter kontrollerer vi at leverandøren har dokumentasjon for de påstandene du finner på etiketten og i markedsføringen tilknyttet Vitusapotek.

Våre produkter er trygge i bruk

Alle ingrediensene som finnes i våre produkter er lovlige og sporbare, og ofte stiller vi strengere krav til ingrediensene enn lovkravene. Vi følger nøye med på hva de ulike fagmiljøene anbefaler eller fraråder av innholdsstoffer, og jobber kontinuerlig for at produktutvalget vårt er i tråd med denne utviklingen. Vi sikrer derfor at alle våre produkter er trygge i bruk. Våre leverandører må også bekrefte at de følger prinsippene for etisk handel før produktene kommer inn i våre hyller.

Netthandel hos Vitusapotek er trygt

Alle varer i nettbutikken til Vitusapotek har vært gjennom den samme strenge kontrollen som varene vi selger i Vitusapotek. Dette gjelder varegrupper som f.eks. medisiner, kosttilskudd, hudpleieprodukter og makeup. Alle varer i nettbutikken leveres fra Norsk Medisinaldepot. Ved å ha så streng kontroll sikrer vi at du ikke får falske kopier. 

Kvalitet i hele transportkjeden

Vi sikrer og passer på at varene våre transporteres og lagres slik produsenten krever. Det kontrollerer vi helt fra varene kommer inn til våre lager, under transporten til våre apotek og når de lagres på apoteket. Varene oppbevares trygt helt til varen er i dine hender, enten de er kjøpt fra et fysisk apotek eller sendt fra vårt nettapotek. 

Vi vet

Vi er helsepersonell. Kontakt oss i apotek, eller via våre nettsider for veiledning og anbefalinger om riktig medisinbruk og apotekvarer som er riktig for deg og de du handler for. 

Vi vil at våre kunder skal få produkter som holder hva de lover og samtidig alltid føle seg trygg ved å handle hos Vitusapotek, både i apotek og på nett. Det er derfor ingen har strengere kvalitetskontroll enn Vitusapotek.


Les mer: