Vitusapotek
Hudpleie

Makeup ved rosacea

Rosacea gir rødme og rødhet i ansiktet, særlig på nese, hake, panne og i kinnene. Rosacea kan oppleves som sjenerende. Her finner du tips for hvordan du som har rosacea kan legge makeup.

Makeup ved rosacea

Sist oppdatert: 17.09.2020

Hva er rosacea?

Rosacea er en kronisk hudbetennelse som gir rødme og rødhet i kinn, på nesen, haken og i pannen. Mellom 3-5 % av befolkningen utvikler rosacea. Rosacea kan oppleves som svært sjenerende. Behandling vil som oftest redusere symptomene.  

Vanligvis debuterer sykdommen i 30-50 årsalderen med tendens til lett rødme. Senere utvikler den seg til å gi vedvarende rødhet i sentrale deler av ansiktet som skyldes utvidelse av blodkar i hudoverflaten.

Rosazol kan brukes mot rosacea, etter at diagnosen er stilt av lege. 

Slik gjør du

Produktforslag

Før du legger makeup kan du bruke rens og fuktighetskrem for rødmusset hud. Noen av disse kremene har en svak grønnfarge som bidrar til å nøytralisere røde partier. God rens og fuktighetskrem danner et godt grunnlag for makeup. 

Hudpleie produkter til rødmusset hud

 

Rosacea kan gi ”oljeglinsende” hud, så bruk en veldig lett foundation. Bruk gjerne en grønn concealer på ekstra røde områder. Husk å påføre foundation i tynt og jevnt lag over hele ansiktet.

La Roche-Posay Toleriane Teint korrigerende concealer, grønn til rødhet.

La Roche-Posay Toleriane Foundation, ultralett konsistens. 

Fortsett å legg makeup slik du pleier.

Vår makeup