Vitusapotek
Ansiktspleie

Ta knekken på kvisene - 5 enkle steg

Det er helt normalt å ha kviser i ung alder, og dette er primært forårsaket av de hormonelle endringene som følger med puberteten. Hormonene signaliserer at huden skal produsere mer olje, som igjen kan føre til kviseutbrudd. I denne perioden kan både kunnskap og riktig hudpleierutine ta knekken på kvisene og gi deg klarere hud på kort tid.

Ta knekken på kvisene - 5 enkle steg
Profile Picture
Publisert: 24.04.2023
Sist oppdatert: 13.12.2023

5 steg for å ta knekken på kvisene

En god renserutine

Vask ansiktet to ganger om dagen med en mild ansiktsrens. Det første trinnet i en god hudpleierutine er rens av ansiktet morgen og kveld. Bruk en rens som fjerner smuss, døde hudceller og overflødig olje, uten å strippe huden for fuktighet. Hvis man dropper rens kan det føre til at produktene som påføres ikke trekker ned i huden. Smuss som blir liggende på hudoverflaten kan også føre til tilstoppede porer.

LES MER: Derfor er det viktig å rense huden hver kveld

Bruk produkter med ingredienser som bekjemper kviser

Ingredienser som salisylsyre eller benzoylperoksid har egenskaper som bekjemper kviser. Se alle produkter fra Clear Start her.
Salisylsyre er en fettløselig syre som eksfolierer huden. Fordi salisylsyre er fettløselig, penetrerer den effektivt en tilstoppet pore, løser opp og reduserer mengden talg. Benzoylperoksid virker ved å tørke ut utbruddet og redusere bakterier som forårsaker akne. Det kan ta litt tid, men det handler om å finne hvilke produkter og ingredienser som passer best for din hud.

Svarte prikker trenger mer pleie

Den beste måten å bekjempe svarte prikker på er grundig rens av huden, toning og bruk av ansiktsmaske som kan bidra til å løsne tilstopningen og minsker forekomsten av sorte prikker.

Få profesjonell veiledning

Hvis du syntes det er utfordrende å vite hva du skal gjøre for huden din, har vi profesjonelle hudterapeuter som kan gi deg tips og råd i våre apotek. Les mer om våre hudpleiesalonger i apotek her.
Til informasjon så er alle Clear Start produktene formulert og testet av sertifiserte hudleger, så du er i trygge hender.

Ikke glem å være tålmodig

Selv om en god hudpleierutine vil gi resultater må du ikke glemme at huden er et levende, pustende organ som trenger tid til å helbrede. Behandling av kviser kan ta opptil 4-8 uker før du ser forbedringer. Husk å være tålmodig og hold deg til én hudpleierutine. Når du starter på en ny hudpleierutine kan huden reagere på dette også, det er helt normalt. Fordi huden kvitter seg raskere med døde hudceller ved ny rutine, kan det forekomme utbrudd. Ikke mist motet! Det er en del av prosessen for å få en sunn hud.

 

Kilde: Skintific

 

Les mer: