Vitusapotek
Ansiktspleie

Derfor er det viktig å rense huden hver kveld

Vi vet alle hvor kjedelig det er å rense huden når kvelden kommer. Men etter en lang dag med opphopning av ekstra smuss på huden, kan en urenset hud by på flere utfordringer når du våkner neste morgen. Derfor har vi her samlet noen gode grunner til hvorfor det er viktig å rense huden hver kveld.

Derfor er det viktig å rense huden hver kveld
Profile Picture
Publisert: 23.03.2023
Sist oppdatert: 13.12.2023


Vi har alle droppet kveldsrutine før, men angrer raskt når kvisa kommer på besøk neste morgen. Sminke, smuss, overflødig olje og forurensninger samler seg opp på huden og i porene igjennom en lang dag. Får dette bli liggende på huden over natten, kan porene tettes og bakterier og kviser vil kunne vokse og utvikle seg. Derfor er det avgjørende å sørge for at huden er godt renset før hodet legges på puta.

Les mer om hvilken rens som kan passe din hudtype her.

Dette kan skje dersom du lar sminken ligge på over natten

  1. Porene kan tette seg og kviser oppstår

I løpet av dagen fungerer sminken din som en magnet som holder på forurensninger, oljer, smuss og døde hudceller. Dette er en åpen invitasjon for tette porer, bakterier, kviser og hudormer.  Selv om du bruker ikke-komedogen sminke og kremer som ikke skal tette igjen porene, kan porene fortsatt tettes og forårsake kviser og akne dersom huden ikke renses og sminken blir liggende på over natten. Hvis du allerede opplever store og tydelige porer i huden, vil sminke og smuss bidra til at porene oppleves mer merkbare og større.

  1. Huden din vil fremstå grå og gusten

Sover du med sminke vil den naturlige eksfolieringsprosessen i huden bli forstyrret. Døde hudceller og smuss på overflaten vil etterlate huden grå og gusten. Dette kan ofte føre til at vi legger på mer sminke dagen etterpå, i håp om å få gløden vår tilbake, men dette vil bare gjøre vondt verre.

  1. Huden din vil se eldre ut

Om natten gjennomgår huden en naturlig gjenopprettingsprosess, og jobber for å reparere seg selv fra skader som har oppstått gjennom dagen. Sminke, smuss og forurensing fra dagen vil kunne hindre hudens evne til å fornye seg selv om natten. Dette kan videre bidra til en tidlig aldring av huden. Det kan også føre til nedbrytning av kollagen i huden. Når kollagen ikke blir produsert riktig, mister huden din fasthet og kan eldes raskere enn den skal.

  1. Huden din vil oppleves tørr

Rester av sminke kan forhindre at huden absorberer andre hudpleieprodukter ved å skape en barriere mellom huden og produktene du påfører. Det betyr at dersom du ikke fjerner all sminken på riktig måte, vil den forhindre fordelaktige ingredienser fra hudpleien din i å penetrere gjennom hudens overflate. Sørg derfor alltid for at sminken din er helt borte fra huden før du går inn i neste trinn av hudpleierutinen din.

  1. Huden din kan reagere og bli irritert

Sminke inneholder ingredienser som fargestoffer og parfyme, noe som kan virke irriterende på huden når det blir liggende på over en lengre periode. Dette vil igjen kunne forårsake irritasjon og rødhet i huden.

  1. Du risikerer øyeinfeksjoner

Hvis du lar øyesminken ligge på over natten vil dette kunne føre til irritasjon på øynene. Sover du med mascara, kan dette blokkere hårsekker og skape en betennelse på øyet og øyelokket. Øyelokkene dine er ekstremt tynne og følsomme, så sørg for at du behandler de med forsiktighet. Fjern og rens øyesminke med en sminkefjerner tilpasset den sensitive huden rundt øynene.
 

SÅ, neste gang du vurderer å droppe rens, tenk deg om to ganger!

Etabler en god renserutine

Selv om du er trøtt og sliten på kvelden, så vask alltid ansiktet før du legger deg! Ved å etablere en god renserutine vil huden din oppleves mer sunn, frisk og glødende. Huden din er også bedre egnet for å kunne legge den perfekte sminke som sitter hele dagen.

Et ekstra tips! Til deg som bruker sminke, anbefales dobbeltrens av huden din.

Når du dobbeltrenser huden, bruker du først en pre-cleanser, for eksempel PreCleanse fra Dermalogica, som første steget i renserutinen. En pre-cleanser vil løsne opp urenheter og oljebasert makeup, og gi en ultra-ren hud. Følg deretter på med din favoritt rens, for eksempel Dermalogica Special Cleansing Gel, en bestselgende ansiktsrens som passer til alle hudtyper, også tørr hud. Special Cleansing Gel er en såpefri og skummende rensegelé for alle hudtilstander, og urenheter vil fjernes uten å forstyrre den naturlige fuktbalansen.

En god renserutine innebærer rens av huden morgen og kveld, samt en dobbeltrens i tillegg ved behov og ved bruk av sminke.

Spør oss gjerne i Vitusapotek for videre veiledning og for å finne riktig rens til din hudtype.

 

Kilde: Skintific

Les mer: