Vitusapotek
Kroppspleie

Prøv pleiende oljer for huden!

Hos Vitusapotek kan du gjøre et oljefunn for huden din. Her finner du pleiende oljer til huden i ansiktet, på kroppen og for en tørr og sensitiv hud.

Prøv pleiende oljer for huden!
Profile Picture
Publisert: 27.11.2020
Sist oppdatert: 07.12.2022


Det er ikke mange år siden olje var forbundet med noe negativt for hud og hår. Slik er det ikke lenger. Tvert imot kan oljer gi godt med fuktighet og næring i hudpleien.

Derfor er oljer bra for huden

Antakelig smører du olje på huden hver eneste dag. Ansiktskremer og kroppskremer inneholder oljer i større eller mindre grad. Jo rikere kremen er, desto større innhold av oljer. Men det finnes også oljer i sjampoer, ansiktsrens, kroppspleie, dusj- og håndvask. Men hvorfor puttes oljer i produkter for hud, ansikt og hår?

Oljene kan fjerne sminke og smuss, sørge for pleie, næring og fuktighet til svært tørr hud, beskytte hudbarrieren, smøre og mykgjøre og gi ekstra næring til huden. Oljebehandling gir ekstra god hudpleie om vinteren når huden trenger god beskyttelse. 

Rikere og nærende hudkremer med mer fett

I oljene til hud, kropp og hår finner du ofte pleiende og nærende ingredienser som for eksempel essensielle fettsyrer, vitamin E og antioksidanter.

I tillegg til nærende egenskaper, kan oljer benyttes for å gi en duft som kan friske opp og/eller roe ned kropp og sinn.

Til ansikt og kropp finnes det også rene oljebehandlinger for huden, og hos Vitusapotek har vi mange gode produkter. Her er noen av våre beste tips:

Ansiktsoljer som beskytter mot tørr hud

Har du tørr eller stresset hud? Føler du deg gusten og matt? 

En god ansiktsolje kan gjøre underverker. Bruk den alene eller kombiner med din vanlige hudpleie. Huden vil kjennes mykere og mer smidig. Samtidig får hudbarrieren hjelp. Det gjør at du ikke så lett får en dehydrert og tørr hud vinterstid.

Serumet REN Rose 012 Moisture Defence Oil inneholder blant annet olje utvunnet fra damaskrose men også en rekke andre oljer fra blant annet nypefrø, kamille, jojoba og riskim, samt omega-6-fettsyrer.

Det fettløselige E-vitaminet brukes ofte i hudpleie, også i Cosmica Renewing Face Oil som er en ansiktsolje for tørr hud med blant annet rapsolje, Q10 og vitamin E.

Innen K-Beauty inngår oljeserum i hudpleieregimet. Klairs Fundamental Watery Oil Drops gir godt med fuktighet, antioksidanter og peptider som stimulerer produksjonen av hudceller.

Oljer i kroppspleie, kroppsvask og peeling 

L’Occitane som du finner eksklusivt hos Vitusapotek, har kroppspleie hvor oljene spiller hovedrollen, spesielt shea butter (sheasmør) og mandelolje

Kroppsvasken L’Occitane Shea Liquid Soap Lavender inneholder shea butter og lavendelolje. Og i den berømte mandeloljeserien finner du bestselgeren L’Occitane Almond Shower Oil.

Også Dermalogica bruker mange ulike oljer i forskjellige produkter. Dermalogica Phyto Replenish Body Oil inneholder fuktighetsgivende og beskyttende oljer fra plommefrø og avokado, i tillegg til oljer fra fermentert rød ginseng, bergamot og neroli. Oljen masseres på ren hud, eller kombineres med en kroppskrem.

En del kroppsskrubber inneholder ofte oljer. L’Occitane Almond Shower Scrub består av mandelolje og knuste mandelskall for å forsyne huden med fuktighet og essensielle oljer. Tips! Skrubb på tørr hud før du synker ned i badekaret og lar oljene gjøre jobben. Perfekt til ditt eget hjemmespa

Oljer til sensitiv hud

Noen hudtyper og hudtilstander trenger litt ekstra beskyttelse og pleie. Det gjelder spesielt vinterstid når vær og vind gjør sitt for å gjøre tørr hud enda tørrere, og sensitiv hud enda mer øm og sår. Her har Vitusapotek flere gode serier og produkter med oljer som gir både pleie, lindring og beskyttelse.

A-Derma har plantebasert hudpleie med minimalt av ingredienser. En viktig ingrediens er beroligende Rhealba® havrekimolje. A-Derma Exomega Control Badeolje er en irritasjonsdempende badeolje som tilfører fuktighet og nærende oljer. Badeoljen etterlater en beskyttende hinne på huden. Den kan brukes på baby- og barnehud og på voksen sensitiv hud.  

Renseolje og vaskeolje til barnehuden

Det finnes også gode oljer laget for babyer og barn og som kan brukes til beroligende vask og bad, pleie av huden, men også til vask ved bleieskift uten bruk av vann som kan irritere. 

Prøv for eksempel multiproduktet Dr. Greve Pharma Beroligende babyolje

Mustela Cleansing oil dry skin rengjør skånsomt og reduserer tørrhet og stramhet. Renseoljen inneholder blant annet økologisk avokadoolje og den kan brukes til både dusj og bad.

Tips! Hud- og kroppsprodukter laget for pleie av den skjøre barnehuden er også trygge å bruke for voksne med sensitiv hud.


Kilde: Vitusapotek

Les mer her: