Hudpleie

5 tips til hjemmespa

Fredagskvelden trenger ikke bare bestå av gullrekka og godteskåler. Hvorfor ikke bruke kvelden til å skjemme deg selv bort med spa på ditt eget bad?

5 tips til hjemmespa

Sett stemningen

For å få ned pulsen og oppnå den gode spafølelsen kan du skru av lyset, fylle badet med stearinlys og duftlys, og sette på litt avslappende musikk. Vi foreslår også en stor kopp urtete - eller hva med et glass champagne?

Vann

SPA er en forkortelse for Salus Per Aqua, som betyr ”helse gjennom vann” på latinsk. Er du så heldig å ha et badekar kan du nyte et bad tilsatt det du har av badesalt og badeoljer, eller du kan ta en deilig, varm, lang dusj. 

Peeling til kroppen

Etter at huden er vasket og det varme vannet har fått porene til å åpne seg, er du klar for peeling fra topp til tå. Skrubb hele kroppen, også hendene og føttene. Da får du bort døde hudceller, samtidig som huden får masse fuktighet, og blir deilig, myk og glødende.

Noen peelingprodukter, som for eksempel Dermalogica Exfoliating Body Scrub og L’Occitane Almond Delicous Soap, inneholder kun skrubbekorn fra plantematerialer og er anbefalt å bruke av miljømessige hensyn.

Peeling til ansiktet

Ansiktet trenger en mer skånsom peeling. Bruk en som er tilpasset din hudtype, og følg instruksjonene på pakken. Når du eksfolierer ansiktshuden får du mer glød og renere, glattere hud. Det øker også effekten av ansiktsmasker og fuktighetskremer, fordi du får bort de døde hudcellene som kan hindre pleieproduktene fra å trenge ned i hudlagene.

Les også: 10 råd for sunn og vakker hud

Ansiktsmaske

En ansiktsmaske gir huden den ekstra boosten den trenger for å bli glattere, strammere, sunnere og mer strålende. Flere av våre ansatte er utdannet innen hudpleie, og på Vitusapotekene vil du alltid kunne få hjelp til å finne den perfekte masken for nettopp din hudtype. Legg ansiktsmasken i et rikt lag over hud, hals og brystparti, men unngå øyepartiet. For å friske opp huden rundt øynene, kan du bruke øyenkremen din som en maske. Legg et tykt lag rundt hvert øye og gjerne en agurkskive eller en kald, brukt tepose over. Og husk at øyenkrem aldri skal påføres inntil øyenkanten, men legges i en sirkel på beina under og over øynene. Legg deg ned i 15-20 minutter mens ansiktsmasken virker, lukk øynene og nyt den avslappende følelsen du får av å bare kunne fokusere på deg selv en stund!

Tips! Vil du skjemme bort din kjære? Selv om menn kanskje ikke er så opptatt av hudpleie selv, elsker de fleste å bli stelt med. Finn frem produkter, håndklær, kluter og en bolle med varmt vann, og be ham legge seg ned på sofaen. Gjør så en ansiktsbehandling på ham med rens, peeling og ansiktsmaske, og du skal se han blir både strålende fin, og strålende fornøyd.

Psst – flere av våre Vitusapotek har hudpleiesalonger. Se oversikt over hvilke apotek dette er og hva de tilbyr her.