Vitusapotek
Kroppspleie

Tilfør fuktighet til huden din med L’Occitane

En av hemmelighetene bak en sunn og balansert hud, mettet på fuktighet, er bruk av kildevann. Kildevann er en unik kilde til fuktighet, og har en utrolig evne til å hjelpe huden med å opprettholde sin naturlige barriere, samtidig som den holder på fuktigheten. Aqua Réotier-serien fra L’Occitane inneholder kalsiumrikt vann fra Réotiekilden i Provence, som gir huden fuktighet og fremhever dens naturlige glød.

Tilfør fuktighet til huden din med L’Occitane
Profile Picture
Publisert: 15.02.2019
Sist oppdatert: 29.11.2023

Réotierkildens historie – en unik kilde til fuktighet

I én av Frankrikes ti nasjonalparker, i et fjellområde i Provence, finnes Réotiekilden, en forsteinet fontene som har vært kjent blant lokalbefolkningen i århundrer, og som blant annet har blitt brukt mot hudlidelser som eksem. På grunn av kildens formasjoner, temperaturer og vannforsyninger har kildevannet helt spesielle kvaliteter som man veldig sjelden finner på fastlandet.

Da L’Occitane ble invitert til å bruke vannet til produksjon av en ny hudpleieserie, var det viktig for alle parter at bruken skjer på en bærekraftig måte, og kun en liten promilledel av vannet blir brukt hvert år. Dette gjøres på en måte som ikke påvirker vannforsyningen, det biologiske mangfoldet eller stedets ånd. Kilden skal bevares for fremtidige generasjoner.

Vannet fra Réotierkilden er opptil 10 ganger rikere på kalsium enn termalvann, noe som gjør dette kildevannet til den perfekte tørstedrikk for huden din.

Hva gjør kalsium for huden din?

De tre ytterste lagene av huden din (epidermis) inneholder en viss mengde kalsium. Kalsium i huden bidrar til å produsere proteiner og bidrar dermed til å opprettholde hudens egen fuktighetsbarriere. Når huden blir utsatt for stress, sol eller forurensing blir den dehydrert og kalsiummengden forstyrres. Uten denne naturlige barrieren er huden mer utsatt for ytre påkjenninger, som igjen kan føre til tidligere rynker og andre skader på huden. Huden kan ikke produsere kalsium selv, så du må selv tilføre disse mineralene. Kalsium reduserer hudens vanntap, samtidig som det styrker huden din og glatter den ut.

Aqua-serien fra L’Occitane – oppdag en ny og fuktgivende verden

Aqua Réotier-serien fra L’Occitane bidrar til å gjenoppbygge hudens egen fuktighetsbarriere ved å kombinere glyserin som tilfører fuktighet, hyaluronsyre som binder fuktigheten, og kalsium som holder på fuktigheten lenger.

Det er ikke uten grunn at denne serien raskt ble populær, da den tilfører fuktighet i alle ledd av hudpleierutinen.

Aqua Réotier-serien fra L’Occitane får du nå hos Vitusapotek, bestående av 3 ulike produkter:

  • L’Occitane Immortelle Precious Cleanser Foam – en skånsom og skummende rensegel som fjerner urenheter uten å tørke ut huden. Beriket med kalsiumrikt kildevann fra Réotierkilden.
  • L’Occitane Aqua Réotier Ultra Thirst-Quenching Cream – en frisk og herlig krem som smelter inn i huden og beriker huden med mengder av fuktighet. Gir ny glød til hud og holder huden hydrert i 48 timer.  

   

Kilder: Artikkelen er skrevet i samarbeid med L’Occitane

Les mer: