Vitusapotek
Kundeservice

Betingelser e-reseptbestilling

Betingelser e-reseptbestilling
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 13.12.2023

Før du sender inn din bestilling på klargjøring av e-resept til et Vitusapotek må du bekrefte at du har lest og godtatt vilkårene ved bruk av bestillingsløsningen på denne siden. Av sikkerhetshensyn, må du også autentisere deg med BankID/ID-porten. Dette er et lovpålagt sikkerhetskrav, for at apoteket som skal håndtere resepten din kan være sikker på at det er du som har bestilt reseptvarene via vår e-reseptløsning. 

Behandling av din resept
Apotekpersonalet i ditt valgte utleveringsapotek går inn i Reseptformidleren via apotekets eget system, Farma Pro, for å gjøre i stand bestillingen din i henhold til dine gyldige resepter.

  • Dersom du ikke har presisert mengde medisin du vil hente ut, gjør apoteket i stand det som legen har indikert er et uttak.
  • Apotekpersonalet kan kontakte forskrivende lege dersom det er forhold som må avklares. Eksempler på dette kan være at apoteket ser at to medisiner ikke er optimale sammen og vil avklare med legen om dette er vurdert. 
  • Vi behandler resepten din så snart vi har mulighet og garanterer at du får SMS når vi har behandlet bestillingen din. Bestillingen er klar etter senest 24 timer, dersom varene er på lager. 
  • Dersom det er avvik mellom innholdet i bestillingen din og dine gyldige resepter i Reseptformidleren, vil apoteket be deg om å ta kontakt med legen din.

Uthenting og sletting
Ved uthenting av e-resept må du ha med deg legitimasjon. Etter uthenting vil all informasjonen rundt deg og din bestilling slettes en uke etter at varene er hentet i apoteket. Informasjonen vil etter dette da være uopprettelig.

Dersom du ikke henter ut din bestilling innen 1 uke vil bestillingen slettes.

Resepten bindes til bestillingsapoteket

Når du har sendt inn bestillingen din her, vil resepten din bindes til dette apoteket. Du kan dermed ikke hente ut resepten i noe annet apotek uten først å kontakte bestillingsapoteket. Ved klargjøring blir resepten hentet fra Reseptformidleren til valgt apotek og ligger der under ekspedering. Når medisinen utleveres sendes det utleveringsmelding til Reseptformidleren, og resepten er ikke lenger bundet til dette apoteket. Du kan selv velge hvilket apotek du måtte ønske ved neste ekspedering. 

Barn
Du kan sende inn bestilling på klargjøring av e-resept for egne barn frem til de er 16 år.

Reise
Henter du medisiner/utstyr på blå resept kan du bare få dette for tre måneders forbruk. Dersom du skal ut å reise og skal ha med deg medisiner/utstyr for inntil ett år må du spesifisere at du skal på reise og hvor lenge i kommentarfeltet.

Personvern
Vitusapotek er en del av den norske helsesektoren, og omfattes av Normen for informasjonssikkerhet i helsesektoren. Ved å benytte våre tjenester aksepterer du behandling av dine personopplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring på vitusapotek.no. Vi behandler kun personopplysninger som oppgis til oss og som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg.