Vitusapotek
Sol

Beskytt deg mot sola når du trener!

Når sola skinner er det deilig å ta treningen utendørs. Men har du husket solkremen? Og hvordan kan du unngå å svette den bort igjen? Beskyttelse mot sola er viktig også når du trener!

Beskytt deg mot sola når du trener!
Profile Picture
Publisert: 23.06.2016
Sist oppdatert: 13.12.2023


Det er ikke bare på stranda du kan bli solbrent. Selv om du er i bevegelse, kan sola fint rekke å komme lenge nok til på hvert hudområde, slik at det utgjør en risiko for å bli brent. For hver gang du får solskader, øker også risikoen for å utvikle hudkreft senere. Derfor bør solkremen alltid være en del av utstyret til utendørstreningen om sommeren.

Smør deg i tide

Mange er plaget med at de svetter bort solbeskyttelsen etter kort tids aktivitet. Her kan du ha nytte av noen gode tips:

  • For det første bør du smøre deg i tide, helst en halvtime før treningen, slik at solkremen rekker å trekke inn i huden.
  • Smør deg før du kler på deg treningstøyet, slik at det ikke blir noen ubeskyttede gliper av hud igjen.
  • Sørg for å bruke nok solkrem, ellers vil ikke beskyttelsen tilsvare den solfaktoren som står på solkremen. Du kan beregne en hel håndfull til en hel kropp.
  • Tynnhårede menn må ikke glemme issen, som er ekstra eksponert og ømfintlig for solstrålene.

Solkrem som tåler svette

Velg en solkrem som er vannfast og resistent mot svette. Du kan også stjele litt solkrem av barna. Solkremer beregnet til barn har ekstra høy faktor og er gjerne beregnet til å tåle masse bading og herjing. Generelt er det smart å bruke en høyere solfaktor enn det du vanligvis gjør.

Husk caps og solbriller

En velsittende caps vil også gi deg god beskyttelse. Også kvinner kan bli solbrent i hodebunnen om de ikke passer på. Det ømfintlige øyepartiet bør beskyttes med solbriller beregnet til trening. 90% av hudens aldringstegn skyldes solstrålene, og det er ofte rundt øynene rynkene viser seg først. Når det gjelder resten av ansiktet er det greit å huske på at du ikke trenger å bruke fuktighetskrem først, om du har en god solkrem tilpasset ansiktshud. Den vil gi deg nok pleie og fuktighet, og sitte bedre om den smøres på naken hud.

Kilde: Vitusapotek

Les mer: