Vitusapotek
Forkjølelse og influensa

Influensa/forkjølelse-slik lindrer du plagene

Skulle du være så uheldig å bli syk, har vi heldigvis mange produkter som lindrer symptomer fra både forkjølelse og influensa. Få gode råd om hva som kan lindre plagene, slik som feber, smerter i kroppen, vondt i halsen og tett nese.

Influensa/forkjølelse-slik lindrer du plagene
Profile Picture
Publisert: 28.01.2016
Sist oppdatert: 02.12.2022

Feber

Noen hevder at det bare er sunt å ha litt feber, men om det går ut over almenntilstanden din eller komforten, er det ingenting som tilsier at det er bra å ha feber eller at du blir fortere frisk uten feberdempende midler. Men sørg for å holde deg til de anbefalte dosene og spør alltid apoteket om råd om du er usikker.

Les mer om feber her.

Smerter i kroppen

Smerter i kroppen er vanlig dersom du har influensa, og mer sjelden om du er forkjølet. Her kan det være til god hjelp med et reseptfritt smertestillende middel. Produkter som inneholder virkemidlene paracetamol eller ibuprofen vil kunne hjelpe deg. Ikke alle bør bruke disse legemidlene, så du bør rådføre deg med apoteket og lese pakningsvedlegget nøye før du bruker dem.

Vondt i halsen

Reseptfrie sugetabletter virker smertelindrende for vond hals. Tablettene er lokalbedøvende, og virker dermed lindrende mot smerte og irritasjon i munn og svelg.

Les mer om vond hals her.

Neseplager

For rennende neser finnes både saltvann, nesespray, lindrende sprayer til sår nese og spesielle papirlommetørklær med balsam som hindrer at nesen blir sår etter all pussingen.

Les mer om tett nese her.

Hoste

Mange synes halspastiller kan lette litt, særlig på tørrhoste eller irritert hals. Det er individuelt hvor godt det hjelper den enkelte. Her finnes det mange varianter, og apoteket kan hjelpe deg med å finne det riktige produktet. Vi har også en rekke ulike hostesafter og produkter mot både slimhoste og tørrhoste.

Les mer om hoste her.

Når bør man kontakte lege ved forkjølelse eller influensa?

Har du hatt symptomer lenge med feber og har svekket almenntilstand eller kroniske sykdommer bør du oppsøke lege. Det samme gjelder om du har blitt bra og så plutselig blir dårlig igjen. Da er det lurt å sjekke årsaken til dette hos lege.

 

 

Kilde: Farmasøyt, Vitusapotek

Les mer: