Vitusapotek
Intim og underliv

Hvordan velge riktige Attendsprodukter for din type inkontinens

Det finnes et bredt og godt utvalg produkter for inkontinens – enten det er små urinlekkasjer med noen dråper nå og da, større skvetter eller hele urinavganger med eller uten avføringslekkasje. Les tipsene under for å finne riktig produkt fra kvalitetsmerket Attends.

Hvordan velge riktige Attendsprodukter for din type inkontinens
Profile Picture
Publisert: 04.10.2022
Sist oppdatert: 04.10.2022

1. Velg riktig absorpsjonsnivå

Attends sine produkter følger alle det samme, enkle nummersystemet fra 0 – 10.

0 er for små dråper, og 10 er for de aller største lekkasjene. Du vil finne flere ulike produkttyper innen hvert nummer, sånn at du kan velge det produktet som passer best for ditt behov.

Prøv Attends sin produktveileder for å finne det produktet som passer best for ditt behov.

2. Bind, innlegg eller feste rundt livet?

Ønsker du å prøve et diskré og mykt bind som passer godt for sensitiv hud, anbefaler vi Attends Soft. De finnes fra truseinnlegg i absorpsjonsnivå 0 til større bind – helt opp til absorpsjonsnivå 7. Disse bindene kan du enkelt bruke i eget, tettsittende undertøy.

Vil du ha produkter som kan brukes uten truse, finnes det et mangfold av produkter for deg. Diskrete, myke og 100% pustende bleiebukser for alle typer inkontinens;

3. Finn din livviddestørrelse

For å unngå lekkasje er det viktig at produktet sitter godt mot kroppen. Bruker du et bleieprodukt som er festet rundt livet og kan brukes uten truse, er det viktig at du måler liv- og hoftevidde. Velg det største målet, og finn din størrelse ut fra det.

4. Bruk tettsittende undertøy

Når du bruker bind eller innlegg, er det viktig å bruke tettsittende undertøy som sitter godt mot kroppen. Dette er viktig fordi man bedre hindrer lekkasje og holder bindet eller bleien på plass. Mange velger å bruke Attends sine truser som er spesiallaget for inkontinensprodukter, mens andre velger å bruke eget undertøy som sitter tett mot kroppen.

HUSK! Ta alltid livviddemål for å finne riktig trusestørrelse.

5. Ekstra beskyttelse i sengen

Cover-Dri stol-og sengebeskyttelse kommer i flere forskjellige typer, både med og uten vinger. Dette er en kladd som legges i seng eller stol for ekstra beskyttelse. Den kommer også i en hendig reiseforpakning som er perfekt for ferieturer.

VISSTE DU AT alle Attends Cover-Dri også kan fås på blå resept for inkontinensprodukter?

6. Du kan behøve flere produkter

Selv om du har funnet ditt perfekte produkt for dagtid, kan det hende du trenger et annet for natten. Da kan du velge mellom produkter med ulik kapasitet. Det nye Attends Lady Night nattbind er laget spesielt for natten når du ligger, og er bredere bak for ekstra beskyttelse.

Barrierekrem for sensitiv hud

Har man inkontinens, kan man oppleve irritert hud blant annet som følge av urinsalter mot kroppen. Attends Barrierespray er en barrierekrem med sink i sprayform som er ekstra hygienisk. Den inneholder gode ingredienser som 10% sink, kamille og ringblomstekstrakt, og hjelper til med å beskytte, lindre og reparere huden. Den er helt uten parfyme med en enkel sprayfunksjon. Rist godt, spray på og ta på bleien.

TIPS! Har du blå resept på inkontinensprodukter, kan du få barrieresprayen på samme resept.

Attends er svanemerket og Oeko-Tex sertifisert

Attends bryr seg om helsen din og miljøet!

Attends er stolte av at de fleste absorberende inkontinensproduktene er svanemerket. Det betyr at disse produktene har blant den laveste miljøpåvirkningen innen sin produktgruppe. Dette gjør at du kan føle deg trygg på at Attends følger strenge retningslinjer og har miljøet i fokus.

De fleste Attendsproduktene er også Oeko-Tex sertifisert i den strengeste klassen. Dette betyr at det ikke finnes ingredienser som er skadelige for menneskers helse i produktene. Du skal føle deg trygg og ivaretatt når du velger Attends.

Se hvilke produkter som er sertifisert her.

Prøv Attends – og be om veiledning ved behov

Det finnes ingen produkt som passer for absolutt alle – du har individuelle behov og preferanser. Prøv deg frem og velg det produktet som passer deg og din situasjon. Be gjerne en av de dyktige ekspertene på apoteket om råd og veiledning, de er her for å hjelpe deg!

Hjemlevering av inkontinensprodukter

Inkontinensprodukter tar opp stor plass, og må ofte bestilles i store kvanta. For en enklere hverdag, kan du bestille alle dine inkontinensprodukter på nett fra Vitusapotek og velge hjemlevering. Enklere blir det ikke!

Har du resept på inkontinensprodukter, kan du bestille disse her.

Husk at Attends og andre inkontinensprodukter også kan fås på blå resept av legen din.


Kilde: Attindas, Attends AS

Les mer: