Vitusapotek
Mage og tarm

Rask og langvarig lindring av halsbrann og sure oppstøt

Er du en av dem som plages av halsbrann? Sure oppstøt? Halsbrann skyldes at magesyre kommer opp i spiserøret og irriterer slimhinnene der. Dette fører til symptomer som blant annet svie og en brennende følelse i bryst og hals. Pepcidduo lindrer dine symptomer på halsbrann umiddelbart og varer i opptil 12 timer.

Rask og langvarig lindring av halsbrann og sure oppstøt
Profile Picture
Publisert: 05.04.2024
Sist oppdatert: 24.05.2024

Hva er halsbrann?

Halsbrann er den brennende følelsen som oppstår når syre slipper ut av magesekken og går oppover spiserøret. Mange opplever halsbrann på et tidspunkt i løpet av livet. Det kan oppstå av en rekke ulike årsaker som varierer fra person til person.

 

Årsaker til halsbrann

  • Halsbrann oppstår når magesyre strømmer tilbake opp i spiserøret.
  • Jevnlig halsbrann kan skyldes en svekkelse i lukkemuskelen.
  • Er du ofte er plaget av sure oppstøt, kan du ha en tilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom. Dette blir forkortet på engelsk til GORD og på norsk til GØRS.

Triggere til halsbrann

  • Halsbrann kan være forårsaket eller forverres av noen typer mat og drikke, overvekt, røyking, graviditet, stress, angst og visse medisiner.
  • Smerten blir ofte verre etter å ha spist, om kvelden, eller når du ligger eller bøyer deg over.

Symptomer på halsbrann

  • En ubehagelig, brennende følelse som vanligvis starter i brystet og beveger seg opp mot halsen
  • Sur smak i munnen
  • Eventuelt dårlig ånde,hes stemme eller tørrhoste (men dette er mer uvanlig)

Pepcidduo gir rask og langvarig lindring

Pepcidduo er et reseptfritt legemiddel og inneholder både et syrenøytraliserende virkestoff som gir umiddelbar effekt, og et syrehemmende virkestoff som gir en langvarig effekt på opptil 12 timer.

Kilder: Leverandør

Helsenorge. Halsbrann.https://www.helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann/ 

NHS. Heartburn and acid relfux.https://www.nhs.uk/conditions/heartburn-and-acid-reflux/#:~:text=Heartburn%20is%20a%20burning%20feeling,oesophageal%20reflux%20disease%20(GORD). 

Syreplager, veiviser, NHI, 12/03/2020, https://nhi.no/symptomer/magetarm/syreplager-refluks-veiviser/?page=1

 

Les mer:

Pepcidduo tyggetabletter. Reseptfritt legemiddel mot halsbrann og sure oppstøt. Over 16 år. Skal ikke brukes i mer enn 2 uker. Kontakt lege hvis dine symptomer vedvarer eller forverres etter 2 ukers behandling. Ikke Bruk ved graviditet. Kontakt lege før bruk ved alvorlig nyresykdom, amming, hvis du tar andre legemidler, hvis du har fordøyelsesproblemer som opptrer for første gang, eller hvis symptomene nylig har endret karakter. Les pakningsvedlegget. McNeil Sweden AB.