Vitusapotek
Ansiktspleie

10 råd for sunn og vakker hud

Hvilke hudpleieprodukter som gir deg den riktige pleien endrer seg gjennom livet. I tillegg til alder, kan ytre faktorer som stress, kosthold og klima være med på å påvirke hudens behov. Det er derfor viktig at du beskytter huden din og tilfører den nok fuktighet.

10 råd for sunn og vakker hud
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 05.04.2024 av Madeleine Nygård Stokvik

1.Sørg for nok søvn.

Når du sover går kroppen og huden inn i en reparasjonsfase. Nye celler dannes og gamle byttes ut. Mangelfull søvn påvirker hudens helse og kan føre til at huden eldes raskere. Huden er også mer mottagelig for pleie om natten. Nattkremer har ofte høyt innhold av pleiende stoffer og en rik konsistens, og kan gi deg mykere og glattere hud.

2. Stump røyken.

Røyking har uheldige effekter på huden. Vi hjelper deg med røykeslutt.

3. Rens huden morgen og kveld.

En god renserutine fjerner smuss og holder porene rene, slik at huden får en fin glød. Velger du riktige renseprodukter til din hudtype, vil hudpleieproduktene dine virke bedre og sminken sitte perfekt.

4. Gi huden fuktighet.

Huden utsettes jevnlig for påkjenninger som gjør huden tørrere. En god fuktighetskrem beskytter og hjelper huden å holde på sitt naturlige fuktighetsnivå.

5. Tilpass hudpleien etter dine behov.

Hvilken hudpleie som passer til din hud avhenger av flere faktorer, blant annet alder, hudtype og hudens tilstand. Det er derfor viktig å velge hudpleie som passer akkurat deg og din hud. Se vårt brede utvalg av for alle hudtyper her.

6. Tilpass hudpleien etter sesong. 

Vær og vind kan gjøre huden mer sensitiv, og i Norge er det store forskjeller mellom årstidene. Din hud kan ha behov for andre hudpleieprodukter om vinteren enn om sommeren.

7. Sørg for et sunt kosthold. 

Et velbalansert kosthold er viktig for å bygge opp og bevare en sunn hud. De som har utfordringer med kostholdet, eller som har særlige problemer med huden, kan ha nytte av å bruke kosttilskudd. Se vårt utvalg av kosttilskudd her. 

8. Medisiner kan ha bivirkninger på huden.

Rådfør deg med farmasøyt på apoteket dersom du bruker medisin og har spørsmål om bivirkninger.

9. Søk råd dersom du har hudplager.

Dersom du er plaget med akne, eksem eller andre hudplager kan disse ofte behandles dersom riktig diagnose stilles. Søk råd hos lege eller apotek.

10. Unngå overdreven soling.

Solen er den største enkeltfaktoren som bidrar til fremskynding av aldringsprosessen. Bruk solfaktor for å beskytte huden mot skadelige stråler. Velg solbeskyttelse som er tilpasset din hudtype.
 

Les mer: