Vitusapotek
Ansiktspleie

Jenny Skavlans hudpleiefavoritter

For Jenny Skavlan er det viktig å ha en sunn hud hun er komfortabel med. Det er perfekt nok! Derfor velger Jenny bærekraftig hudpleie fra REN - godt for huden og bra for miljøet.

Jenny Skavlans hudpleiefavoritter
Profile Picture
Publisert: 27.07.2020
Sist oppdatert: 13.12.2023


Det er jo deilig å føle seg fresh, sier Jenny. Og for oss som ikke er Jenny, fremstår hun som evig fresh og så innmari full av energi. Men slettes ingen jåle. Å bruke massevis av både tid og ressurser på å dyrke utseendet, synes hun er bortkastet.

– Jeg ønsker å ha enkle hudpleierutiner, for det er så mye annet jeg heller vil bruke tiden min på enn å være opptatt av hva jeg bør gjøre med huden min for å se glattere og yngre ut, sier skuespilleren, designeren, modellen, forfatteren, bloggeren, programlederen, småbarnsmammaen..... og ambassadør for REN Clean Skincare som du finner i Vitusapotek landet rundt.

Men det var ikke bare slik at REN valgte Jenny. Jenny valgte også REN – av flere grunner.

Bærekraftig hudpleie fra REN

Hun har lett etter produktene hun synes er bra å bruke. Ikke bare med hensyn til effekt, men også bærekraftighet. 

I søket etter god pleie for sin hud, kom hun over REN Clean Skincare.

– REN er et steg over basic hudpleie, og jeg liker at REN er avansert uten å være drøyt, sier Jenny. Mirakelkremer har hun heller ikke troen på.

Hun hadde også lagt merke til at REN har jobbet med bærekraftighet lenge før det ble trendy. Og de som har fulgt litt med, vet at 36-åringen ivrer for gjenbruk og bærekraftig mote.

– Det er ikke så mange jeg kunne samarbeidet med rundt hud. Jeg er opptatt av fornuftig forbruk, for folk kommer ikke til å slutte og kjøpe hudpleie. Da synes jeg det er fint å kunne fortelle de som følger meg om et hudpleiemerke jeg har brukt i mange år og som tar miljø på alvor. 

REN tar hensyn i alle ledd og har hatt en ambisjon om zero waste, altså null restavfall, innen 2021. Noe de gjennomførte! De har vært foran lenge, sier Jenny. 

Mange av RENs produkter kommer i pakninger av resirkulert plast både fra havet og gamle flasker. De bruker heller ingen miljøskadelige ingredienser eller mikroplast, noe som faller i god jord hos Jenny Skavlan.

Stoler på hudpleie fra apotekene

Allikevel: Hun overveide nøye hva hun gikk inn i som ambassadør for REN.

– Jeg måtte stå ordentlig inne for valget om å samarbeide, sier Jenny.

Hun synes det er vanskelig å finne ut hva som er bra og ikke blant alle hudpleie- og kosmetikkprodukter og -merker. Så det var en lang prosess for å bli skikkelig kjent med merket, de som jobber med det, ingredienser, filosofi med mer, før samarbeidet ble inngått. 

Et pluss for Jenny var også at REN Clean Skincare selges på apotek.

– Jeg stoler på apotekene når jeg skal handle hudpleie. Der vet de forskjellen på de ulike fuktighetskremene, hva jeg skal ha av fuktighet, for å matte ned eller få mer glød. Hos apoteket kan de veilede. De selger ikke hva som helst der, så det jeg finner hos for eksempel Vitusapotek, må jo være bra, mener hun. 

Les mer om hudpleie hos Vitusapotek her.

Eksem og kviser

For Jenny har apoteket vært et sted å få hjelp til en trøblete hud. Både foreldrene og hun selv har kjøpt hudpleieprodukter til pleie og lindring.

– Jeg har opplevd at hudpleieprodukter kan gjøre mye godt for huden, forteller Jenny Skavlan.

Hun hadde eksem som liten, og i tenårene var det perioder med kviser.

– Jeg har enorm forståelse for unge som sliter med kviser og akneproblemer på toppen av alt i en periode i livet hvor man er usikker på så mye, sier Jenny. 

Hun syntes det var slitsomt å hele tiden sminke seg for å skjule huden.

Da perioden med de største kviseutbruddene var over, var Jenny veldig forsiktig med hva slags produkter hun brukte på huden.

– Jeg har kviseutbrudd innimellom nå også, men det er ikke lenger noen krise. Jeg setter så pris på at huden er stabil, og det er godt å gå uten sminke, sier hun. 

Selv om Jenny har null tro på at kremer kan gjøre mirakler, både ser og kjenner hun at gode hudpleierutiner gjør en forskjell.

– Jeg er fornøyd med huden min nå, sier hun. 

Liker det enkle

Selv om tiden stort sett går til andre ting enn egenpleie, synes mamma Jenny at alenetiden på badet når alt har roet seg om kvelden, er deilig.

– Det er luksus de fem minuttene jeg får for meg selv nå jeg steller huden på kvelden. Hudpleien min er lite komplisert, men jeg investerer litt tid i god pleie hver kveld. Rens, serum, fuktighetskremer og øyenkrem gjør at jeg våkner med en rolig hud neste morgen, sier hun.

De første linjene i huden har kommet. Plutselig har rynker blitt et samtaletema i vennegjengen. Jenny prøver å ikke bry seg.

– Samtidig som jeg jo er selvbevisst og glad i glatt hud som alle andre, vil jeg ikke at sånne tanker skal ta for mye plass. Det vil alltid være noe, og det er lett å føle at man bør endre på noe iblant. Men når jeg er i 40-årene og ser tilbake til da jeg var 35, vil jeg tenke alt var helt bra. Jeg vil ikke bruke livet på å hakke på meg selv. Det skal ikke gå utover min livskvalitet. Jeg vil være fornøyd!

Jenny er opptatt av at vi skal være snillere mot oss selv når vi står foran speilet, og sammen med REN har hun laget den lille filmsnutten «Heia fjeset, og heia deg!»

– Jeg vil bare ha et ansikt og en hud jeg trives i, sier hun.  

Ansikt som viser følelser

– Hva ville du aldri gjort med huden din? 

– Man må gjerne kjøpe en god fuktighetskrem, men stoppe før det tar av med produkter som lover store vidunder, fillers og operasjoner. Prisen kan bli høy for noe som ikke gir deg og meg noen lykkefølelser, mener hun.

Hun blir provosert av klinikker som promoterer å ta botox preventivt i starten av 20-årene for å unngå rynker i 30-årene. 

– Jeg ønsker ikke å shame dem som tar skjønnhetsinngrep, men jeg har mer lyst å klappe på skulderen til alle som har et ansikt som har mimikken i behold og kan vise følelser. Det er synd når det blir viktigere å være glatte og uttrykksløse, enn å være til stede med følelsene våre, sier Jenny Skavlan.

Hun håper at hennes forhold til hud og utseende skal gi de to døtrene et sunnere og mer realistisk bilde av skjønnhet.

– Jeg vil at barna mine skal se at linjer og rynker ikke går utover livskvaliteten og -gleden. Vi jenter må lære oss å drite litt i det. Mamma er mitt idol. Hun er ikke overdrevent opptatt av utseendet, men ser fantastisk ut.

Jenny Skavlans hudpleiefavoritter

– Om morgenen bruker jeg REN Evercalm Gentle Cleansing Gel, forteller Jenny. Den er oppfriskende og gjør rent uten å tørke ut eller irritere selv en sensitiv hud. For en småbarnsmamma er det også godt å gi den skjøre huden rundt øynene litt ekstra. 

Jenny er glad i den veganske øyegelen REN Vita Mineral Active 7 Eye Gel som kjøler ned, reduserer hevelser og andre tegn til tretthet rundt øynene.

– Den kan smøres på helt inntil øyet uten at det gjør noe og frisker opp, sier hun.

Jenny er nøye med solbeskyttelse og har sitt eget triks for å få god nok solbeskyttelse samtidig som huden får pleie og porene ikke stoppes til.

– Med REN Perfect Canvas Serum under solkremen får jeg en barriere som sparer meg for kviser, røper Jenny.

Om kvelden får huden hennes ekstra omtanke og pleie.

– Jeg har tørr hud, så REN Perfect Canvas Jelly Oil Cleanser er luksus til kveldsrensen, forteller Jenny. 

Etter rens bruker hun REN Evercalm Overnight Recovery Balm. Dette er en rik nattbalm for næring og fuktighet.

Fakta om REN Clean Skincare

• Naturlig bioaktiv hudpleie som blant annet selges hos Vitusapotek.

• Avansert høyteknologisk hudpleie med aktive ingredienser.

• Basert på plante- og mineralbaserte virkestoffer.

• Produktene er snille mot huden. De er strengt testet og med klinisk beviste resultater.

• Bærekraftige ingredienser og emballasje, Cruelty free og med naturlig duft.

• All emballasje er resirkulert, kan resirkuleres på nytt, eller er gjenbrukt og med vegetabilsk blekk.

• En stor andel av produktene er veganske.

Litt om Jenny Skavlan (36)

• Fra Oslo. Gift med Thomas Gullestad, skuespiller og artist, to barn.

• Programleder, skuespiller, designer, modell og forfatter.

• Ambassadør for REN Clean Skincare Norge.

• Kjent fra TV-program som Avkledd, Symesterskapet og Masterchef. Har også vært med og ledet Spellemannsprisen og Melodi Grand Prix.

• Har spilt i mange filmer, blant dem Jakten på nyresteinen, Fatso, Død Snø, Tomme Tønner og Børning. Har i tillegg vært med i mange reklamefilmer. 

• Har designet sin egen bærekraftige kleskolleksjon sammen med Vero Moda, Pierre Robert, har laget smykkekolleksjon med David Andersen og skrevet boken   Syom med gjenbruk av klær. 

•  Er aktuell med sybedriften Fæbrik. 

•  Er medeier i gjenbruksappen Tise. 

 

Tekst: Sempro   Foto: Håkon Jørgensen

Les mer: