Vitusapotek
Hvor går turen?

Båtferie

Ferie ombord i båt er en spennende måte å feriere på. Ferdsel på åpent hav langt fra land og plutselig værskifte kan by på utfordringer. Førstehjelpsskrin bør alltid være om bord i en båt. Solen virker i tillegg ekstra sterkt ute på havet, så solbeskyttelse er også svært viktig.

Båtferie

Sist oppdatert: 09.06.2020

Førstehjelpsutstyr til båtferien

På sjøen kan det være langt til nærmeste apotek, og førstehjelpsskrin bør være om bord i båten. Å ha nødvendig medisinsk utstyr om bord i tilfelle noen blir syke eller skader seg er viktig. Ikke glem å sjekke holdbarhetsdatoen på innholdet i førstehjelpsskrinet før avreise. Se produkter til reiseapoteket her.

Få flere tips og råd til ferieapoteket her og gode reiseråd og huskeliste til ferien her.

Bruk solkrem på sjøen

Solkrem er viktig å bruke når du er på sjøen. Sjøen reflekterer og forsterker strålingen fra solen, og solkrem med høy solfaktor er derfor lurt å ha på båtferien.

Bruk vår solkremguide til å finne den solkremen som passer best for deg. Og ta gjerne med after sun. Husk å smøre med solkrem flere ganger daglig.

Reisesyke på båt

Været kan forandre seg fort på havet og en idyllisk soldag kan plutselig forandres til mye bølger og uvær. Sjøsyke kan plage enkelte og det kan derfor være lurt å ha reisesyketabletter liggende i båten. Les mer om reisesyke her.

Forstoppelse på båtferie

Ferie på båt kan, som alle andre ferier, gi mageproblemer. Mageproblemer er ikke alltid like lett å forebygge til havs. Båtlivet kan redusere bevegeligheten og kostholdet kan bli mindre variert. Fiber og rikelig drikke er godt for fordøyelsen. Det finnes reseptfrie legemidler mot akutt forstoppelse som kan brukes for å få systemet i gang igjen. Disse midlene er beregnet til voksne. Les mer om forstoppelse her.

Hva bør du ha med på båtferie?

Korona/Covid-19 og båtferie

Vi befinner oss i en annerledes tid, og ferien i år blir for mange kanskje ikke helt som først planlagt. Vitusapotek oppfordrer alle til å følge myndighetenes anbefalinger og råd om smittevern, også på båtferie og andre reiser.

Oppdatert informasjon og smittevernråd for ferie og reise kan leses her.

Råd om smittevern på båtferie 

  • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
  • Husk alltid god hostehygiene og kroppshygiene.
  • Reis på en slik måte at du unngår å spre smitte, samtidig som du reduserer muligheten for å bli smittet selv.
  • Hold minst 1 meters avstand, og reduser kontakten med andre enn dine nærmeste, så godt det lar seg gjøre.
  • Følg alltid de lokale smitteverntiltakene der du befinner deg.
  • Sørg for å ha med deg det du trenger av nødvendige produkter for å redusere en mulig smitte og smittefare.

   

En riktig god tur fra oss i Vitusapotek!

Sist oppdatert: juni 2020

Les mer: