Råd og tips

Reiseråd og huskeliste til ferien

Hvor går ferieturen? Vi har tipsene til hva du bør ha med deg i ferieapoteket og gode reiseråd til turen - enten du skal på hyttetur, fjelltur, båtferie, byferie, festivaltur, sydentur eller en eksotisk reise. Finn huskeliste og ditt ferieapotek her!

Reiseråd og huskeliste til ferien

Sydenferie

En sydenferie innebærer ofte mye soling og bading. Solbeskyttelse er derfor svært viktig for små og store på sydenferie. Husk at solen er sterkere i syden enn hjemme, så solkrem med god solbeskyttelse og hyppig smøring er derfor viktig.

             

Båtferie

Båtferie er en spennende ferietype siden været plutselig kan skifte og man befinner seg ute på det store havet langt fra land. En båtferie bør derfor planlegges godt. Det bør alltid være et førstehjelpsskrin om bord i tilfelle en ulykke skulle oppstå.

Storbyferie

Det er ikke langt mellom apotekene i storbyer i Europa og USA, men misforståelser og språkproblemer kan oppstå. Det er derfor lurt å ha med seg et lite reiseapotek på storbyferien med det mest nødvendige. Ulike produkter i reisestørrelse er praktisk på storbyferie.

Eksotisk ferie

Eksotisk reise høres herlig ut, men for at reisen skal bli en like stor suksess som du drømmer om er det en fordel med god planlegging. Du bør skaffe deg informasjon om reisemålet, om det eventuelt er behov for reisevaksiner eller malariaforebyggende medisiner. Det er også smart å ha med et lite reiseapotek

Du kan få satt flere vanlige reisevaksiner i Vitusapotek, les mer om vaksinering i apotek her.

Festival

Festival betyr for de fleste god musikk og sosialt samvær med likesinnede. For å ikke utsette seg for helseskade kan det nok være en fordel å utøve begge deler med måte. Kjøp med deg ørepropper og kondomer før du drar, så slipper du å angre i etterkant.

Fjelltur eller hytteferie

En ferie på fjellet blir for mange en aktiv ferie med lange fotturer, enten du bor på hytta eller i et telt på fjellet. Skal du på fjelltur eller på hytteferie, bør du bør ha med deg et ferieapotek i tilfelle skader eller sykdom. Husk at solen er sterkere på fjellet og ved sjøen enn i lavlandet.

Reise med barn

Reise og ferie med hele familien er kvalitetstid for alle. Reiser du med små barn kan det være lurt å sette sammen et litt annerledes ferieapotek enn dersom reisefølget bare består av voksne. 

Kilde: Vitusapotek

Sist oppdatert: februar 2020

Les mer: