Vitusapotek
Råd og tips

Reiseråd og huskeliste til ferien

Hvor går ferieturen? Vi har tipsene til hva du bør ha med deg i ferieapoteket og gode reiseråd til turen - enten du skal på hyttetur, fjelltur, båtferie, byferie, festivaltur eller strandferie. Finn huskeliste og ditt ferieapotek her!

Reiseråd og huskeliste til ferien

Bade- og strandferie

En bade- og strandferie innebærer ofte mye soling og bading. Solbeskyttelse er derfor svært viktig for små og store på ferie ved sjøen. Husk at solen kan være vel så sterk her hjemme i Norge, så solkrem med god solbeskyttelse og hyppig smøring er derfor viktig.

Les vår store solkremguide her for flere tips og råd.

             

Båtferie

Båtferie er en spennende ferietype siden været plutselig kan skifte og man befinner seg ute på det store havet langt fra land. En båtferie bør derfor planlegges godt. Det bør alltid være et førstehjelpsskrin om bord i tilfelle en ulykke skulle oppstå.

Byferie

Det er ikke langt mellom apotekene i byene, verken i Norge eller andre land, men det kan likevel være lurt å ha med seg et lite reiseapotek på byferien med det mest nødvendige. Ulike produkter i reisestørrelse er praktisk på byferie.

Fjelltur eller hytteferie

En ferie på fjellet blir for mange en aktiv ferie med lange fotturer, enten du bor på hytta eller i et telt på fjellet. Skal du på fjelltur eller på hytteferie, bør du ha med deg et ferieapotek i tilfelle skader eller sykdom. Husk at solen er sterkere på fjellet og ved sjøen enn i lavlandet.

Reise med barn

Reise og ferie med hele familien er kvalitetstid for alle. Reiser du med små barn kan det være lurt å sette sammen et litt annerledes ferieapotek enn dersom reisefølget bare består av voksne. 

Gode råd om korona og smittevern på ferie og reise

Selvom ferien i år ikke går til eksotiske reisemål og spennende storbyer, skal vi kose oss med sol og sommer her hjemme i stede. Ferie blir det uansett, og vi i Vitusapotek ønsker å minne om vitkigheten av å alltid følge myndighetenes anbefalinger og råd om smittevern, selv på ferie og reiser i eget land.

Du finner oppdatert informasjon og råd om godt smittevern på ferie og reiser her.

Enkle råd om smittevern på ferie og reise

  • Følg alltid de lokale smittevernstiltakene der du befinner deg.
  • Føler du deg syk, skal du holde deg hjemme.
  • Husk god hostehygiene.
  • Husk god kroppshygiene.
  • Hold minst 1 meters avstand.
  • Reduser kontakten med andre enn dine nærmeste, så fremt det lar seg gjøre.
  • Unngå å spre smitte.
  • Forsøk alltid å redusere muligheten for å bli smittet selv.
  • Pakk med deg det du trenger av nødvendige produkter for å redusere smitte og smittefare.


Mye har dessverre blitt annerledes i år på grunn av korona og stor smittefare, og populære ferieaktiviteter som festivaler og eksotiske reisemål må vente til neste sommer. Planleggingen av neste års ferie kan likevel starte allerede nå, og har du planer om å dra på festival eller en eksotisk ferie, har vi samlet noen gode råd og tips til deg her:

Festival

Festival betyr for de fleste god musikk og sosialt samvær med likesinnede. For å ikke utsette seg for helseskade kan det nok være en fordel å utøve begge deler med måte. Kjøp med deg ørepropper og kondomer før du drar, så slipper du å angre i etterkant, og husk å ta ekstra forhåndsregler for å unngå en eventuell smitte og smittespredning.

Eksotisk ferie

Eksotisk reise høres herlig ut, men for at reisen skal bli en like stor suksess som du drømmer om er det en fordel med god planlegging. Start derfor planleggingen av neste års reise allerede nå! Du bør skaffe deg informasjon om reisemålet, om det eventuelt er behov for reisevaksiner eller malaria forebyggende medisiner. Det er også smart å ha med et lite reiseapotek

Du kan få satt flere vanlige reisevaksiner i Vitusapotek, les mer om vaksinering i apotek her.

 

Kilde: Vitusapotek

Sist oppdatert: juni 2020

Les mer: