Vitusapotek

Rosa sløyfe

Vitusapotek er stolt over å være en av hovedsponsorene av Rosa sløyfe-aksjonen. I oktober farger vi våre apotek rosa og hos oss får du kjøpt Kreftforeningens Rosa sløyfe produkter. Vi ser frem til å støtte brystkreftsaken også i år, og bidra i kampen mot brystkreft.

 

Rosa sløyfe
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 17.11.2023

Rosa sløyfe-aksjonen

Bedrifter, organisasjoner og privatpersoner bidrar til at oktober er en rosa måned, og Rosa sløyfe har for lengst etablert seg som en folkebevegelse. Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, øke kunnskapsnivået om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning. Kreftforeningen og Brystkreftforeningen står sammen bak aksjonen Rosa sløyfe.

Brystkreft

1 av 10 kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet, og brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner. Takket være forskning overlever stadig flere, men videre forskning er nødvendig for tidlig oppdagelse, bedre behandling og økt overlevelse. De aller fleste kvinner oppdager kreftsvulster i brystet selv, men dessverre skjer det ofte ved en tilfeldighet.

Lær deg hvordan du enkelt kan undersøke egne bryst. Mer informasjon finnes på Rosa sløyfe-aksjonen sin hjemmeside.

Vitusapotek – stolt og erfaren bidragsyter til Rosa sløyfe!

Vitusapotek er en av hovedsponsorene av Rosa sløyfe-aksjonen, og står på for at aksjonen skal nå sine målsettinger, skape oppmerksomhet rundt brystkreft, spre informasjon og samle inn penger. 

I oktober måned fungerer Vitusapotek som utsalgssted av Kreftforeningens Rosa sløyfe produkter. Man kan også gi et valgfritt donasjonsbeløp

Vitusapotek har gjennom mange år vært en god ambassadør og en av de største bidragsyterne i kampen om brystkreft gjennom Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon. I 2022 bidro vi til innsamlingen av over 3 millioner kroner til brystkreftforskning, og tilsammen har vi bidratt med nesten 30 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.

For å vise vår støtte til aksjonen, bytter vi til rosa logo i alle våre digitale kanaler, slik som på vår nettside, Facebook og Instagram. Vi bytter også til rosa fasadeskilt i bybildet på utvalgte apotek med støtte fra vår skiltleverandør EuroSign.

Tema for årets Rosa sløyfe-aksjon er forskning nytter

Hvert år har aksjonen et spesifikt tema som skal fremme et viktig område innen brystkreft. I år er temaet for aksjonen «Forskning nytter».

Det er stadig flere som utvikler brystkreft, men færre dør av sykdommen. Sammenlignet med tidlig på 2000-tallet, er det når sannsynligvis 300 flere kvinner som overlever brystkreft hvert år. Dette viser at forskning nytter.

Mange av kvinnene som rammes av brystkreft blir kreftfrie, men det betyr ikke nødvendigvis at de blir friske. De lever med senskader og bivirkninger etter behandling, samt i frykt for tilbakefall av sykdommen. Noen opplever tilbakefall. Belastningen dette medfører for kvinnene, deres pårørende og samfunnet er stor, og det trengs mer forskning for å bidra til økt livskvalitet for dem som er eller blir rammet av brystkreft.

Fjorårets tema for årets Rosa sløyfe-aksjon var tidlig oppdagelse av brystkreft og viktigheten av mammografi

Fjorårets tema er fortsatt like aktuelt som før. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosene, og derfor er det viktig å sette søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft. Nå overlever 9 av 10 brystkreft, og at så mange overlever sykdommen skyldes mer presise diagnoser, målrettet behandling og ikke minst mammografi.

I Norge har vi i snart 30 år hatt et godt og effektivt mammografitilbud til kvinner mellom 50 og 69 år. Men, ikke alle møter til mammografi når de blir innkalt. Mammografi redder liv. Derfor er det viktig å møte opp til timen når man får en innkallelse. 

Les: Slik utfører du en selvundersøkelse av brystene!

Rosa sløyfe-løpet

Vitusapotek er også sterkt engasjerte i Rosa sløyfe-løpet. I år arrangeres Rosa sløyfe-løpet både fysisk og virtuelt. Delta i en av våre seks løpsbyer, eller der du er! Formålet er fortsatt det samme, og du engasjerer deg like mye som tidligere, uavhengig om du deltar fysisk eller virtuelt.

Les mer om Rosa sløyfe-løpet og meld deg på her. 

Les mer: