Vitusapotek

Vitusapotek bidrar til økt tilgjengelighet av influensavaksine til risikogrupper

Regjeringen har endret reglene for å gjøre det lettere for personer i risikogrupper å få influensavaksine i Vitusapotek, uten resept fra lege.

Vitusapotek bidrar til økt tilgjengelighet av influensavaksine til risikogrupper

Sist oppdatert: 04.11.2020

Pressemelding influensavaksine

Helsedirektoratet har påpekt at apotekene kan bidra til at flere får tatt influensavaksine, enn om man baserer seg på kapasiteten i den øvrige helsetjenesten.

- Dette er et oppdrag vi ønsker å løse til det beste for folkehelsen i Norge. Vi har derfor sørget for å ha influensavaksine på lager, slik at vi kan bidra til at flest mulig i risikogruppene blir vaksinert, sier Hege Willoch, Fag- og kvalitetsdirektør i Vitusapotek.

- Det å få influensavaksinen i apotek er trygt og sikkert og du kan ta den når det passer deg.

Helsemyndighetene har i år varslet at antall vaksiner i Norge trolig ikke vil dekke etterspørselen. Det er derfor besluttet at det er pasienter i risikogrupper og helsepersonell som har pasientkontakt, som skal prioriteres først for årets influensavaksine.

Det har blitt satt ca.70.000 vaksiner i norske apotek siden tjenesten ble lansert høsten 2017. Kunder gir veldig gode tilbakemeldinger.

- Vitusapotek var den første apotekkjeden som tilbød influensavaksinering i apotek. Våre kunder opplever apotek som profesjonelle, faglig dyktige og tilgjengelige. Våre apotek kan du finne over hele landet og mange har lang åpningstid, forteller Willoch.

Willoch understreker også at pasientsikkerheten alltid settes først.

- Vaksinering i apotek foregår med sertifisert helsepersonell, som er trent i førstehjelp og håndtering av eventuelle reaksjoner på vaksinen. Med tanke på korona og smittevern, er våre vaksinatører utstyrt med munnbind, i tillegg til at de følger en rekke andre smittevernstiltak

Nytt av året er at farmasøyter i apotek har rett til å rekvirere influensavaksine til pasienter som fyller definerte kriterier. Farmasøytene har gjennomgått opplæring og er sertifiserte rekvirenter. Du trenger dermed ikke kontakte legen - farmasøyt vil utstede resept til deg og vaksinen blir satt i apoteket, enkelt og trygt.

Risikogrupper prioriteres for influensavaksine frem til 1. desember 2020. Etter dette kan alle som ønsker det og som fyller de generelle kriteriene, få årets influensavaksine. Apotekene har dessverre ingen subsidiering av sine vaksiner og vaksineringer slik legene har. Velger man å sette influensavaksine i apotek, må man betale for dette selv. Hos Vitusapotek er prisen kr 399. I tillegg til dette kommer et smittevernsgebyr på 20 kroner.

 

Kontaktinformasjon

Tonje Kinn
Presseansvarlig NMD/Vitusapotek
E-post: tonje.kinn@nmd.no
Mobil: 98212597

 

Publisert: november 2020

Les mer: