Kundeservice

Vaksinasjon i apoteket

Vitusapotek har apotek over hele Norge som tilbyr drop-in vaksinering. Du bestiller enkelt resept på vaksinene du ønsker på nett, velger hvilket apotek du ønsker å sette vaksinen i, og kommer innom apoteket når det passer deg. Vi tilbyr blant annet vaksinasjon med influensavaksine, reisevaksiner og HPV-vaksine.   

Bestill vaksinasjon hos eVaksine her

Bestill vaksinasjon hos Nettlegevakt her

Vaksinasjon i apoteket

Influensavaksine i apoteket

Ifølge anbefalinger fra Folkehelseinstituttet bør 1,6 millioner nordmenn årlig ta vaksine mot influensa. I nesten alle våre Vitusapotek kan du nå få hentet ut vaksinen din, samt få satt den direkte på apoteket. Bestill vaksinen din enkelt hos eVaksine her eller hos Nettlegevakten her

Les mer om influensavaksine sesong 2020/2021.

Reisevaksine og andre vaksiner i apoteket

Reisevaksiner bør settes minst 8 uker før avreise for å få effekt. Du kan i Vitusapotek få satt vaksiner mot:

Bestill din vaksine enkelt hos Nettlegevakten her eller hos eVaksine her.

HPV-vaksine i apoteket

Vi setter HPV-vaksinen mot livmorhalskreft i Vitusapotek. Denne beskytter mot flere ulike HPV-virus, og settes i 3 omganger. Bestill vaksinasjon hos eVaksine her eller hos Nettlegevakten her.

Hvordan fungerer det?

 1. Du bestiller selv vaksinasjon på evaksine.no eller på nettlegevakt.no. En lege vil vurdere om vaksine kan gis og skriver ut en e-resept på vaksinen.
 2. Innen 24 timer kan du hente og få satt vaksinen direkte på apoteket av apotekpersonell som har fått opplæring i å sette vaksiner. 
 3. Vent 30 minutter på apoteket etter vaksinasjon. Dette for å å ha hjelp tilgjengelig dersom en allergisk reaksjon oppstår.

OBS! Vi kan kun sette vaksiner som hentes ut på det apoteket du ønsker å vaksineres, fordi vi må være sikre på at vaksinen er oppbevart under riktige temperaturforhold før vaksinasjon. 

Hva koster det?

Prisen på den vaksinen du ønsker å sette finner du der du bestiller vaksinen, enten på evaksine.no eller på nettlegevakt.no. Dette inkluderer resepten, selve vaksinen samt settingen av denne. På grunn av økt smittevern i forbindelse med koronaviruset, tilkommer et smittevernsgebyr på kr 20,-. 

Smittevern på apoteket

Velkommen til oss og til en trygg vaksinering - vi tar smittevern på alvor!

Det er viktig for oss at du som kunde, og våre vaksinatører, skal føle seg trygge og ivaretatt i våre apotek. Vi følger helsemyndighetenes krav og råd til smittevern, og er godt forberedt:

 • Har du feber, symptomer på luftveisinfeksjon, føler deg dårlig, eller vært i kontakt med noen som har fått påvist smitte med korana viruset? Da kan du dessverre ikke vaksinere deg hos oss.
 • Det er et krav om at våre ansatte som setter vaksinen skal være friske.
 • Vi kommer ikke til å håndhilse, men ønsker deg hjertelig velkommen med et smil.
 • Vi rengjør og desinfiserer hendene våre før og etter hver vaksinering.  
 • Vaksineringsrom blir rengjort jevnlig gjennom hele dagen og vi desinfiserer og vasker alle berøringsflater hyppig gjennom dagen.
 • Vi ber om at du desinfiserer hendene dine ved ankomst. Desinfiseringsmiddel vil stå lett tilgjengelig for våre kunder.


Fordi vi tar våre kunder og ansatte på alvor, har vi, i tillegg til de generelle smittevernsrådene over, valgt å innføre ytterligere noen tiltak ved vaksinering i apotek:

 • Bruk av munnbind ved vaksinering: både du som kunde og vaksinatør skal bruke munnbind.
 • Du som kunde må ta på deg munnbindet før du går inn på vaksinasjonsrommet.
 • Etter vaksinering må du selv ta av deg munnbindet utenfor vaksinasjonsrommet, og kaste det i avfallsbøtten ved utgangen.
 • Alle som skal vaksineres må desinfisere hendene sine før de går inn på vaksinasjonsrommet.

På grunn av strengere krav til smittevern, tilkommer et smittevernsgebyr på kr 20,-.

Hansker brukes slik vi normalt bruker dette dersom vaksinatør har sår på hendende eller ved eget ønske.

Hvem setter vaksinen?

Apotekansatte som er helsepersonell og som har fått opplæring i vaksinesetting av lege.

I hvilke apotek kan jeg få satt vaksiner?

Du finner hvilke apotek som setter de ulike vaksinene du ønsker på nettlegevakt.no eller evaksine.no. De fleste av våre apotek i Norge vaksinerer. 

Fritt apotekvalg:
Du er ikke bundet til å hente resepten på de angitte apotek. Du kan også kun hente vaksinen din på et hvilket som helst apotek, og ta den med til fastlegen som vil sette den for deg.


Sist oppdatert: september 2020

Les mer: