Kundeservice

Vaksinasjon i apoteket

Vitusapotek har apotek over hele Norge som tilbyr drop-in vaksinering. Du bestiller enkelt resept på vaksinene du ønsker på evaksine.no, velger hvilket apotek du ønsker å sette vaksinen i, og kommer innom apoteket når det passer deg. Vi tilbyr blant annet vaksinasjon med influensavaksine, reisevaksiner og HPV-vaksine.   

Bestill vaksinasjon her

Vaksinasjon i apoteket

Influensavaksine i apoteket

Ifølge anbefalinger fra Folkehelseinstituttet bør 1,5 millioner nordmenn årlig ta vaksine mot influensa. I dag vaksineres ca. 350.000 nordmenn årlig. I nesten alle våre Vitusapotek kan du nå få hentet ut vaksinen din, samt få satt den direkte på apoteket. Bestill vaksinen din her. Les mer om influensavaksine sesong 2019/2020.

Reisevaksine og andre vaksiner i apoteket

Reisevaksiner bør settes minst 8 uker før avreise for å få effekt. Du kan i Vitusapotek få satt vaksiner mot:

Bestill din vaksine her.

HPV-vaksine i apoteket

Vi setter HPV-vaksinen mot livmorhalskreft i Vitusapotek. Denne beskytter mot flere ulike HPV-virus, og settes i 3 omganger. Bestill vaksinasjon her.

Hvordan fungerer det?

  1. Du bestiller selv vaksinasjon på evaksine.no. En lege vil vurdere om vaksine kan gis og skriver ut en e-resept på vaksinen.
  2. Innen 24 timer kan du hente og få satt vaksinen direkte på apoteket av apotekpersonell som har fått opplæring i å sette vaksiner. 
  3. Vent 20 minutter på apoteket etter vaksinasjon. Dette for å å ha hjelp tilgjengelig dersom en allergisk reaksjon oppstår.

OBS! Vi kan kun sette vaksiner som hentes ut på det apoteket du ønsker å vaksineres, fordi vi må være sikre på at vaksinen er oppbevart under riktige temperaturforhold før vaksinasjon. 

Hva koster det?

Prisen på den vaksinen du ønsker å sette finner du på evaksine.no. Dette inkluderer resepten, selve vaksinen samt settingen av denne. Av sikkerhetsmessige grunner må du vente 30 minutter på apoteket etter at vaksinen er satt. Det er like trygt å få satt vaksinen på apoteket som på et vanlig legekontor.

Hvem setter vaksinen?

Apotekansatte som er helsepersonell og som har fått opplæring i vaksinesetting av lege.

I hvilke apotek kan jeg få satt vaksiner?

Du finner hvilke apotek som setter de ulike vaksinene du ønsker på evaksine.no. De fleste av våre apotek i Norge vaksinerer. 

Fritt apotekvalg:
Du er ikke bundet til å hente resepten på de angitte apotek. Du kan også kun hente vaksinen din på et hvilket som helst apotek, og ta den med til fastlegen som vil sette den for deg.

Sist oppdatert: september 2019

Les mer: