Vitusapotek
Om oss

10 nyttige tjenester hos Vitusapotek

Hos Vitusapotek kan du få hjelp til mange ting, blant annet vaksiner, veiledning til- og riktig bruk av medisiner og sjekk av huden.

10 nyttige tjenester hos Vitusapotek
Profile Picture
Publisert: 20.10.2021
farmasøyt
Provisorfarmasøyt med bred erfaring og har jobbet mange år som farmasøyt i Vitusapotek.
Sist oppdatert: 13.02.2024

HJELP I APOTEK: Hos Vitusapotek kan du blant annet få satt vaksiner. Farmasøyter i apoteket kan skrive ut resept på vaksinen til deg, etter en nøye, faglig vurdering. Kom innom på drop-in eller bestill time til vaksinering på forhånd.


Jeg tror ikke at folk flest tenker på at det er flere tjenester hos Vitusapotek de kan ha god bruk for, sier farmasøyt Christine Pernille Lødøen.

Her får du vite mer om 10 nyttige tjenester hos Vitusapotek som gjør hverdagen litt enklere. Og flere av helsetjenestene er gratis.

1. Vaksinering –  sett vaksine hos Vitusapotek

– Vi setter mange ulike vaksiner, og nesten alle Vitusapotek landet rundt tilbyr både drop-in vaksinering og forhåndsbestilling av time, forteller farmasøyten. Den praktiske og tidsbesparende løsningen er en god grunn til at folk velger vaksine i apotek.

– Veldig mange apotek har lange åpningstider, noen helt til ni-ti om kvelden. Og du slipper å forholde deg til bestemte tider å sette vaksine, slik du kanskje må på et legekontor. Apoteket kan du stikke innom når det passer deg innenfor åpningstid, sier Christine Pernille.

– For dem som ønsker å bestille time til vaksinering på forhånd, tilbyr også flere av våre apotek dette, tilføyer hun.

Les mer om Vaksinasjon i apoteket her!

Vaksine i apotek

Fokuset nå er influensa, og et forebyggende tiltak mot influensasykdom er vaksinering.

– Folkehelseinstituttet anbefaler alle i risikogruppene å ta årets influensavaksine, fortrinnsvis i perioden oktober - desember. Influensa er en smittsom sykdom som ofte har sin smittetopp vinterstid. Derfor kan det være lurt å være ute i god tid med vaksineringen.

– Det koster kr 399 å sette influensavaksinen hos Vitusapotek. Dette inkluderer selve vaksinen og vaksinasjonen i våre apotek, samt annet administrativt arbeid. Farmasøyter i apotek har rekvireringsrett på influensavaksine, og kan skrive ut resept til deg etter en nøye, faglig vurdering Du trenger derfor ikke resept fra lege, sier farmasøyten.

Myndighetene gir også råd om at alle over 65 år og personer i risikogruppen for lungebetennelse, bør vaksinere seg. Det er en vaksine som tas hvert tiende år. Les mer her

Annen vaksinering

For alle andre vaksiner enn influensavaksine, må man ha resept fra lege.

– Du trenger ikke å bestille time hos oss for å få satt vaksinen, men du må ha med resept. Den får du fra fastlegen, eller du kan bestille på nett. Vi samarbeider med evaksine.no, maja.no og nettlegevakt.no hvor det tar maks 24 timer fra du har bestilt resepten, til den er klar, forteller hun.

2. Blodtrykksmåling før oppstart med p-piller

En helt ny og kostnadsfri tjeneste hos Vitusapotek og i samarbeid med legene i maja.no, er blodtrykksmåling for kvinner før oppstart med nytt prevensjonsmiddel. Årsaken er en minimal risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt ved bruk av p-piller som inneholder østrogen. Selv om totalrisikoen er lav, bør kvinner med høyt blodtrykk velge et annet prevensjonsmiddel.

Målingen av blodtrykk gjøres av helsepersonell i Vitusapotek, mens legene i maja.no vurderer resultatet og følger deg opp ved behov.

3. Abonnement på medisiner

Går du på faste medisiner, kan du abonnere på medisinene dine. Denne gratistjenesten gjør at du får en SMS med påminnelse når det er på tide å få tilsendt nye forsyninger av dine faste medikamenter.

– Tjenesten gjør hverdagen din enklere, og du slipper å gå tom for viktige medisiner, sier Christine Pernille.

Medisinene kan sendes hjem til deg, men må signeres ut. Du kan også benytte valgfritt hentested eller apotek med tjenesten Klikk & Hent.

4. Medisinstart

Starter du på nye hjertemedisiner, har du rett til veiledning og oppfølging som sikrer riktig bruk av medikamentene. Medisinstart er en gratis og offentlig tjeneste du får i alle apotek.

– Målet er at du skal få en trygg og god oppstart på medisinene. Samtalen kan tas privat i apotek, eller på telefon. Da kan du spørre om alt rundt bruk av medisinene, sier farmasøyten.

Tjenesten består av to oppfølgingssamtaler: Første samtale etter én-to uker, og deretter etter tre-fem uker. Medisinstart er for deg som starter med hjertemedisiner som blodfortynnende, medisiner mot høyt blodtrykk og kolesterolsenkende medisiner, såkalte statiner.

5. Inhalasjonsveiledning

Ved bruk av medisiner ved astma og KOLS, får du gratis råd og veiledning til riktig bruk av inhalasjonsmedisinene dine hos ditt nærmeste Vitusapotek.

6. Schengenattest

Skal du ha med medisiner på reise i Schengen-området bør du sjekke om du trenger en Schengenattest. Den kreves dersom du tar med deg beroligende medisiner, sterke smertestillende, visse typer sovemidler og andre medikamenter som er narkotikaklassifiserte.

– Hos Vitusapotek kan vi ordne Schengenattest for deg. Den har varighet i inntil 30 dager. Tjenesten er gratis for deg som er medlem i Kundeklubben VI+, og koster ellers kr 75, forteller Christine Pernille.

7. Hudanalyse

I alle Vitusapotek jobber det farmasøyter og apotekteknikere som har kompetanse på hud. De kan utføre en enkel hudanalyse og gi tips om pleie og produkter for akkurat din hud. Dette er gratis og uforpliktende. Alt du trenger er å gå innom nærmeste Vitusapotek.

– Blant annet kan vi måle fuktighetsnivået i huden din og finne hudpleien som kan gi resultater for din hudtype og hudtilstand, sier Christine Pernille.

8. Hudpleie i salong

I seks Vitusapotek finner du hudpleiesalonger med hudterapeuter som gir proff hudbehandling. Salongene er på Strømmen Storsenter, Majorstuen i Oslo, Løven i Stavanger, Nordstjernen i Bergen, Glasshuset i Bodø og Jekta i Tromsø.

9. Klikk & Hent

– Svært mange av bestillingene vi får på nett, hele 70 prosent, leveres med Klikk & Hent. For reseptvarer er det enda flere, forteller Christine Pernille. Hun skjønner godt at tjenesten er blitt populær.

– Bestilling i vårt nettapotek er raskt, enkelt og diskret, og du sparer tid ved at varene står ferdig til henting i et valgfritt apotek innen én time.

10. Levering helt hjem

– Ved bestilling på nett, kan alle apotekvarer leveres hjem på døren i store deler av landet. Dette inkluderer også legemidler, både med og uten resept, forteller Christine Pernille. For legemidler kreves det personlig utlevering med ID-kontroll.

Enkelte steder har ikke tilgang på levering helt hjem, men dersom tjenesten tilbys der du bor, kommer dette opp som et alternativ når du bestiller i vårt nettapotek.

Spør oss om flere tjenester hos Vitusapotek

Vi utvider stadig utvalget av tjenester hos Vitusapotek. Kom gjerne innom og spør om råd og hjelp så gjør vi vårt ytterste for å hjelpe.


Kilde: Vitusapotek

Les mer: