Vitusapotek
Multidose

Multidose hos Vitusapotek

Vitusapotek tilbyr multidose til deg som trenger det. Synes du det kan være utfordrende å huske å ta medisinene dine til riktig tid hver dag? Multidose er ferdig dosepakkede legemidler som er spesialbestilt til deg som kunde, basert på legemiddeloversikt fra din fastlege. Posene har informasjon om hvilken dato og hvilket klokkeslett du skal ta medisinen. Dette kan gjøre det enklere å ta riktig medisin til riktig tid.

Multidoserull med medisiner under produksjon på multidoseavdeling.
Profile Picture
Publisert: 27.05.2024
Sist oppdatert: 03.06.2024

Hva er multidose

Multidose er pakking av legemidler i poser til deg som ønsker og trenger hjelp til å dosere og huske på å ta medisinene dine. Du kan få ferdig pakkede medisinposer for 14 eller 28 dager av gangen.

Multidose kan gjøre det enklere å huske og ta riktig medisiner til riktig tid, og gjør medisinhåndteringen både enklere og sikrere for deg som bruker. 

Hvem kan multidose passe for?

Det er mange ulike grunner til at multidose kan passe for deg eller en av dine nærmeste. Multidose er for deg som:

 • Bruker ett eller flere legemidler fast og synes det kan være utfordrende å huske og ta medisiner til riktig tid hver dag
 • Synes det kan være utfordrende å få medisinene ut av pakningene
 • Er pårørende og som ønsker hjelp med å klargjøre medisiner for en av dine nærmeste
 • Har fått multidose via hjemmetjenesten for en periode og ønsker å fortsette med det

Hvordan fungerer multidose? 

Multidose er en remse med små poser som inneholder medisiner for en valgt periode. Hver pose er spesialbestilt til deg som kunde og produseres med legemiddeloversikt fra lege som grunnlag. På posene er det påtrykt følgende informasjon:

 • navn og fødselsdato
 • hvilke legemidler posen inneholder
 • dato og klokkeslett for når posens innhold skal inntas.

I tillegg til faste legemidler, kan du få pakket vitaminer og kosttilskudd i multidose.

Det er enkelte typer legemidler som ikke kan pakkes i multidose, og derfor må doseres utenom. Dette inkluderer blant annet:

 • flytende legemidler- som øyedråper, miksturer og injeksjonsvæsker
 • kremer og salver
 • kjølevarer
 • antibiotika
 • cytostatika

Multidose i apotek

Farmasøyter går gjennom legemiddeloversikten din og oppretter et ordinasjonskort. Deretter blir multidose produsert på vår egen avdeling for multidoseproduksjon. Multidoserullen blir så sendt til ditt Vitusapotek hvor du eller dine pårørende kan hente den.

Hos apoteket vil du få utdelt multidoserullen og en oversikt over legemidlene dine som er i posen.

Har du vært hos legen og det er gjort endringer i legemiddelbehandlingen din, må legen sende en oppdatert legemiddeloversikt til multidoseapoteket.

Hvordan komme i gang med multidose?

Kontakt ditt nærmeste Vitusapotekfor avtale om multidose. Det må signeres et fullmaktsskjema dersom du som pårørende ønsker å opprette en multidoseavtale på vegne av en av en av dine nærmeste. I apoteket vil vi gi deg all den hjelpen du trenger for å komme i gang med multidose.

 

Les mer: