Vitusapotek
Diabetes

DiabetesGuard

DiabetesGuard er en app til mobil som er skreddersydd for diabetikere. Tjenesten er utviklet av SmartCare og varsler dine nærmeste dersom du får føling eller trenger hjelp. Målet er å tilby økt trygghet i hverdagen, og bidra til en langsiktig helsegevinst.

DiabetesGuard

Hva er DiabetesGuard?

DiabetesGuard er en applikasjon til smarttelefoner (iPhone og Android) som er spesielt utviklet for diabetikere. Applikasjonen består blant annet av tre ulike alarmfunksjoner, som skal gi diabetikere og pårørende økt trygghet i hverdagen.

  • Vekkerklokkefunksjon. Her velger du når alarmen skal ringe, som ved vanlig vekkerklokke. Dersom du får føling og ikke klarer å slå av alarmen vil pårørende automatisk bli varslet.
  • Aktivitetsfunksjon. Her blir pårørende varslet dersom du får føling mens du er i aktivitet, for eksempel på joggeetur. De får også beskjed om hvor du befinner deg.
  • HJELP funksjon. Hvis du er alene og trenger hjelp kan du trykke på HJELP knappen. Da varsles dine pårørende og de får en forhåndsskrevet beskjed fra deg med instruksjoner om hva de skal gjøre.

I tillegg til alarmfunksjonene kan du med DiabetesGuard bestille klargjøring av din e-resept, så slipper du å vente mens apoteket gjør klar resepten din. Du kan også finne ditt nærmeste Vitusapotek og lese om diabetes med applikasjonen.

Pårørende som varsles trenger ikke å ha en smarttelefon, det er tilstrekkelig med en vanlig mobiltelefon med sms-funksjon. DiabetesGuard fungerer der GSM fungerer(mobildekning).

Her kan du laste ned diabetesguard.

Vitusapotek og diabetes

Diabetes er en kronisk sykdom, og alle som har type 1-diabetes har sykdommen livet ut. For diabetikere og pårørende er apotekbesøk en del av hverdagen, dette er en av grunnene til at Vitusapotek retter et ekstra fokus på diabetes.

Farmasøyter er legemiddeleksperter og skal bidra til riktig og trygg bruk av medisiner. Behandling ved diabetes er krevende, og dessverre blir ikke alltid medisinene brukt optimalt. En problemstilling er at noen diabetikere holder blodsukkeret sitt litt for høyt – kanskje på grunn av frykt for føling. Dette kan for eksempel gjelde i forbindelse med trening, søvn eller på reise.

Bestill klargjøring av e-resept hos Vitusapotek

Diabetes krever både medisiner og utstyr til blodsukkermåling. Hvis du vil slippe å vente mens vi gjør klar resepten for deg i apoteket, kan du sende inn din bestilling på klargjøring av e-resept her. Denne funksjonen kan du også bruke fra DiabetesGuard.

Vitusapotek og DiabetesGuard

Vitusapotek er stolte av å samarbeide med SmartCare, som har utviklet DiabetesGuard. DiabetesGuard kan være med å bidra til å gi diabetikere og pårørende en ekstra trygghet i hverdagen. Applikasjonen kan lastes ned av alle i AppStore, GooglePlay eller du kan klikke her for å få DiabetesGuard.

Med DiabetesGuard kan du også finne ditt nærmeste Vitusapotek, bestille klargjøring av e-resepter og lese mer om diabetes.