Vitusapotek
Baby

Gode tips og produkter til daglig stell av babyen

Nyfødte sover store deler av døgnet, men trenger likevel massevis av nærhet og omsorg. En del av den daglige rutinen er stell og pleie av det lille barnet. Her har vi samlet noen gode tips og produkter for daglig stell av babyen.

Gode tips og produkter til daglig stell av babyen
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 20.12.2023

Bleieskift


TIPS! Våtservietter er veldig kjekke å ha i stellevesken og er fine å bruke til bleieskift utenfor hjemmet. 
 

  • Vann er ofte tilstrekkelig rengjøring ved bleieskift, men ha gjerne andre renseprodukter ved litt «større bleier». 
  • Sinksalve og stellekremer er kjekke produkter som kan brukes ved rødhet/sårhet i bleieområdet eller for å forhindre at barnet får sår/irritert hud i bleieområdet.
  • Pass på å skifte bleie ofte nok. Så ofte du har tid, er det også fint å la babyen ligge og lufte seg uten bleie. Det kan gjøre at huden i bleieområdet blir mindre sår.
  • Er babyen din plaget med bleieutslett kan du lese mer om det her.  

Bading

Mange barn er veldig glade i å bade, og bading er ofte mer kos enn en nødvendighet. Den første tiden har ikke babyen behov for noen produkter i badevanet. Etter hvert kan litt babyolje brukes i vannet. Babyolje fjerner ikke naturlige fettstoffer fra huden slik noen såper kan gjøre. Når babyen blir større kan skumbad være morsomt. Se alle våre produkter for bad og stell av baby her

TIPS! Prøv en babyolje som «sjampo» for små babyer, særlig dersom babyen er plaget med skurv.

Stell av navlen før navlestrengen faller av

Navlestrengstumpen faller av i løpet av de to første ukene. Pass på å holde området rundt navlestrengstumpen rent og tørt. Både avkjølt kokt vann eller klorhexidin 0,5 % er anbefalt å bruke til vask av området. Snakke gjerne med lege eller helsesøster for mer informasjon. Det er helt normalt at det blør litt fra navlen, men hvis det kommer mye blod må du kontakte lege.

"Tett nese"

Mange spedbarn kan høres ut som de har tett nese og «snøfter litt», for eksempel rett etter at de våkner. Buser kan fjernes med q-tips dersom de har kommet nesten helt ut, men ikke stikk en q-tips langt inn i nesa på barnet! Saltvannsdråper kan også være med å rense opp nesa til spedbarn. Nesesuger fra Otribaby gjør at man lett kan fjerne eventuell snørr fra nesa lett.

Gode produkter å ha i nærheten av stellebordet

Kilder: Eget informasjonsmateriell

Les mer: