Vitusapotek
Barn

Se på meg- om oppmerksomhet og samspill med barn

Samspill mellom foreldre og barn er viktig for barnets fysiske, psykiske og sosiale utvikling, og noe av de viktigste du kan gi barnet ditt, er oppmerksomhet. Vi setter oppmerksomhet på oppmerksomhet!

Fire barn i ulike aldre smiler mot kamera. Alle har "se på meg" merket på genseren sin
Profile Picture
Publisert: 08.03.2024
Sist oppdatert: 08.03.2024

Vi lever i teknologiens tidsalder, og de fleste av oss bruker skjermer av ulike slag i en eller annen grad. Mobiltelefonen er for mange den skjermens som brukes hyppigst. Den er lett tilgjengelig, og gir oss konstant tilgang til internett og applikasjoner vi bruker i hverdagen -med de fordelene og ulempene det medfører. Vi har alle godt av en pause fra mobilen innimellom, men kanskje ekstra viktig er det for foreldre å være bevisst rundt bruk av mobiltelefon sammen med barna.

Folkehelseinstituttet har utført en studie på oppdrag fra Helsedirektoratet som omhandler nettopp foreldres bruk av mobile skjermer og samspill med barn i alderen 0-6 år. De konkluderer der med at det trengs mer tid for å kunne stadfeste de langvarige konsekvensene foreldrenes skjermbruk kan ha på barn. Resultatet viser imidlertid at på kort sikt, kan foreldres bruk av mobil  sammen med barn, påvirke foreldrenes responstid og sensitivitet ovenfor barnas følelsesuttrykk. Du kan lese Folkehelseinstituttets studie i sin helhet her.

Se på meg

God helse handler ikke bare om forebygging og behandling av sykdom, men også andre valg og tiltak som gjøres gjennom hele livet, og som påvirker helsen vår helhetlig. Vi i Vitusapotek ønsker derfor å løfte temaer som er ekstra viktige for oss, og bidra til økt kunnskap rundt disse.

«Se på meg» handler blant annet om å være bevisst på bruk av mobil rundt barn, og en vennlig påminnelse om å se opp fra skjermen.

Vitusapotek har gode råd og kvalitetssikrede produkter

Vi vet at det viktigste barnet ditt trenger er din oppmerksomhet, men også en del andre ting.  I mer enn 300 Vitusapotek spredt over hele landet, står det dedikerte og engasjerte medarbeidere med høy faglig kompetanse klare til å tilby gode råd når du skulle trenge det. Er du usikker på hvilke produkter du skal velge? Spør oss, VI vet. Du kan finne ditt nærmeste Vitusapotek her.

I alle Vitusapotek finner du et stort utvalg av trygge, kvalitetssikrede produkter til deg og barnet ditt. Dersom du foretrekker å handle på nett, finner du de samme produktene i vårt nettapotek.  Du kan velge å hente varene selv i et valgfritt Vitusapotek gjennom vår Klikk & Hent- løsning, eller få varene levert hjem. Raskt og enkelt! Se alle våre produkter til baby og barn her.

Som VI+ medlem får du 40% rabatt på utvalgte produkter til barn og baby. Hvilke produkter som er på tilbud, variere fra måned til måned gjennom året. Vi har også fast medlemspris på flere nyttige og populære produkter. Her kan du lese om alle våre VI+ tilbud og fordeler.

 

Kilder: FHI, NHI.no, Vitusapotek