Vitusapotek

A-DERMA - hudpleie og miljø hånd i hånd

A-DERMA er et plantebasert hudpleiemerke utviklet for en sart hud. I tillegg til å ta vare på huden vår, tar de ekstra godt vare på miljøet vårt gjennom en rekke tiltak og forpliktelser du kan les mer om her.

A-DERMA - hudpleie og miljø hånd i hånd
Profile Picture
Publisert: 10.08.2020
Sist oppdatert: 17.11.2023

A-DERMA – hudpleie for sart hud

De fleste av oss har en holdning til de pleieproduktene vi smører på huden – ikke minst når det også gjelder våre barn. Derfor er A-DERMA utviklet til å beskytte og pleie alle former for sart hud.

A-DERMA er et plantebasert merke, og jobber ut ifra en visjon og en forpliktelse om å respektere både mennesket og naturen.

Her kan du lese om noen av de tiltakene A-DERMA gjør for å leve opp til dette.

Hudpleie med respekt for både mennesket og naturen

A-DERMA betrakter seg selv som pionerer innenfor plantebasert dermokosmetikk. Deres dermatologiske laboratorier har spesialisert seg på hudpleie tilpasset en sart hud i mer enn 30 år, mye takket være oppdagelsen av den enestående aktive ingrediensen, Rhealba Havre®. Denne unike havresorten er spesifikt valgt ut blant 26 000 andre havresorter, på grunn av dens balanserende, beroligende og reparerende egenskaper.

Økologisk og bæredyktig poduksjon

Rhealba® Havre dyrkes kun i Sørvest-Frankrike etter økologiske og bæredyktige produksjonsstandarder. Konsentrasjonen av de aktive innholdsstoffene i havren måles nøye før innhøsting, og hele prosessen foregår i svært kontrollerte former, for å kunne garantere høyest mulig kvalitet og sikkerhet for forbrukeren.

A-DERMA har redusert bruken av vann og primærenergi i sin produksjon

I A-DERMA sin produksjon står miljøet i sentrum, og det fokuseres hele veien på å bli bedre i forhold til påvirkningen produksjonen har på miljøet. Så langt har A-DERMA på 4 år brukt 32 % mindre vann og 9 % mindre primærenergi på å produsere den samme mengden produkter.

Produksjon med fokus på fornybar energi

Størstedelen av A-DERMAs produkter fremstilles på deres fabrikk i Soual i Sørvest-Frankrike. Fabrikken drives av 80 % fornybar energi, deriblant vannkraft og solenergi. Planterestene fra havren som benyttes i fremstilling av produktene, gjenbrukes til å produsere varmtvann. Alt sammen for å sikre at minst mulig går til spille. Med denne metoden har A-DERMA redusert sitt årlige gassforbruk med 60 %.

Gjenbruk av produksjonsavfall og søkelys på papp- og papiremballasje

Utover det, er det en rekke flere tiltak som er iverksatt:

 • 99 % gjenbruk av produksjonsavfallet. Kun kloakkslam utelates.
 • 100 % av planterestene fra produksjonen omdannes til kompost.
 • All papp- og papiremballasje som brukes til alle A-DERMA – produkter kommer fra FSC/PEFC sertifisert, bærekraftig skogbruk.
 • 100 % av blekket på pappemballasjen er plantebasert.
 • I alle nye produkter er pakningsvedlegget fjernet – i stedet vil informasjonen bli trykt på innsiden av selve pappesken. Bare dette reduserte CO2 utslippet i 2016 tilsvarende en kjøretur på 9 834 km fra Paris til Shanghai i en Renault Twingo.

Kortreist hudpleie

Hele A-DERMA sin produksjon foregår i Sørvest-Frankrike, fra frøet i Rhealba® Havren til det ferdige hudpleieproduktet. De korte avstandene og prosessene bidrar til å sikre næringsinnholdet i havrekimens aktive molekyler, samtidig som den lokale produksjonen bidrar til å sikre at havren ikke reiser mer enn 50 km før den blir til et ferdig produkt.

Andre miljøvennlige tiltak

Utover initiativene direkte forbundet med A-DERMAs produksjonsmetode, har de også andre miljøvennlige prosjekter og tiltak:

 • Bikuber er installert rundt omkring på deres jorder i Sørvest-Frankrike for å styrke biomangfoldet.
 • Forpliktelse om å passe på fuglebestanden, med egne naturområder bestående av over 30 hekkende fuglearter.
 • Plantet mer enn 3 km planter i jorden, for å hjelpe til med å kompensere for 381 tonn CO2 utslipp (det vil si 381 tur/returer med fly fra Paris til New York!).

A-DERMA - et fransk hudpleiemerke inspirert av Skandinavia

A-DERMA er opprinnelig et fransk merke, men formuleringene er likevel inspirerte av de kravene, ønskene og forventningene som forbrukere i Skandinavia stiller til sine hudpleieprodukter. Derfor formulerer A-DERMA sine produkter utfra følgende prinsipper:

 • Produktene baseres på Rhealba Havre® - en innovativ, sikker og effektiv plantebasert aktiv ingrediens.
 • Antallet ingredienser er minimert, men nøye utvalgt.
 • Unngår å bruke råmaterialer som er bevist å kunne være allergifremkallende.
 • Primært uten parfyme og fargestoffer til de sarteste hudtyper (f.eks. hud med tendens til atopisk eksem).
 • Dersom enkelte produkter inneholder parfyme, brukes det utelukkende duftmolekyler vurdert av toksikologiske eksperter for å sikre høyest mulig respekt for sart hud, samt å minimere risikoen for allergiske reaksjoner.
 • Primært med fysiologisk eller nøytral pH-verdi for hudens beste.
 • Ikke-komedogene, det vil si at produktene ikke tilstopper porene i huden.

Hudpleie med naturlige ingredienser

I A-DERMA jobbes det konstant med å forbedre formuleringer slik at de til enhver tid lever opp til nyeste viten og effektivitet. I denne prosessen forplikter A-DERMA seg til å berike alle nye formuleringer med naturlige ingredienser.

Per dags dato består litt over halvparten av alle A-DERMA sine produkter av 85 – 100 % naturlige ingredienser. De resterende produktene har et innhold på mellom 54 – 85 %.

Innen 2023 er målet at 70 % av alle produktene i sortimentet inneholder over 85 % naturlige ingredienser.Kilde: Pierre Fabre​​​​​​​

Les mer: