Vitusapotek
Gravid

Knipetrening for din intimhelse

Å trene musklene i ben, rygg og armer er en selvfølge for å skape gode forutsetninger for en frisk og sunn kropp. La også bekkenbunnstrening bli en del av treningsrutinen! Les mer om bekkenbunnsmuskler og hvorfor knipetrening er viktig.

Knipetrening for din intimhelse
Profile Picture
Publisert: 21.10.2021
Sist oppdatert: 21.11.2022

Knipekuler (vaginalkuler)

Du har kanskje hørt om knipekuler, vaginalkuler, kegel- eller geisha balls. Det finnes mange varianter i ulike former og med ulike tyngder som kan hjelpe deg med å forbedre både sexlivet og intimhelsen.

Knipetreningen kan du gjøre når som helst og hvor som helst uten tilbehør, kanskje når du venter på bussen eller ser på en film. Når du trener med vekter i form av knipekuler/vaginal kan treningen bli mer effektiv og lettere å følge opp.

Fokusområdet i det som kalles kjegletrening eller knipetrening er altså bekkenbunnsmusklene, som påvirker både nytelse og god intim helse hos kvinner.

Knipetrening

Knipetrening kan du som voksen kvinne begynne med når som helst i livet, det vil være til fordel for din egen intime helse.

Styrking av bekkenbunnen og bekkenbunnstrening gir deg ikke bare muligheten til å motvirke livmorfremfall, men også sjansen til å forbedre sexlivet da en sterk bekkenbunnsmusklaturen kan gi deg mer intense orgasmer. Trening kan også motvirke urinlekkasje, ettersom sterke bekkenbunnsmuskler kan hjelpe deg med å holde deg bedre når du trenger å tisse.

Knipeøvelser er ekstra viktig å gjøre etter graviditet og fødsel for å bidra til gjenoppretting av kjernestyrke og mage. Husk å spørre jordmoren din om råd når du tidligst kan begynne å bruke knipekuler etter fødsel.

Raske fakta om bekkenbunnsmusklene

  • Bekkenbunnsmusklene sitter rundt endetarmen, skjeden og urinrøret og hjelper kroppen med å holde bekkenbunnen oppe.
  • Under graviditeten mykner bekkenbunnen og musklene strekkes under fødselen.
  • Prolaps / fremfall betyr at noe svinger ned mot, eller ut gjennom åpningen av skjeden. Det kan for eksempel være skjedeveggene, livmoren eller begge som kommer ned. En prolaps er vanligvis ikke farlig, men kan føles ubehagelig og kan påvirke din livsstil.

Trene med knipekuler (vaginalkuler)

Legg deg gjerne på ryggen når du skal trene med knipekuler/vaginalkuler de første gangene og sørg for å bruke glidemiddel for en mer behagelig følelse. Hvis du er nybegynner anbefales det å lage en rutine på minst to treningsøkter per dag. Dette kan avta etter hvert som du blir sterkere i muskulaturen. Når du har lagt deg ned på ryggen med føttene mot bakken og litt adskilte ben, fører du knipekulene inn i skjeden og så er du klar for en treningsøkt!

Knip ordentlig, men riktig - det skal føles som om du løfter knipekulene oppover mot navlen. Knip i 1-3 sekunder og slapp deretter av i 10 sekunder. Gjenta øvelsen i noen minutter. Treningen er faktisk ikke vanskeligere enn det, men gjør godt for din intime helse!


OPPDAG ALLE BELLADOTS PRODUKTER FOR NYTELSE HER!


Kilde: Belladot

Les mer: