Vitusapotek
Ansiktspleie

10 trinn til en vakker hud med K-Beauty

Følg de 10 trinnene innen K-Beauty hvis du har lyst på en vakker, naturlig og velpleid hud med flott glød. Da kan du få resultater som både synes og kjennes.

10 trinn til en vakker hud med K-Beauty
Profile Picture
Publisert: 14.11.2019
Sist oppdatert: 07.05.2024

Korean Beauty, populært kalt K-Beauty, er en skjønnhetstrend som kommer fra den koreanske halvøya. Her er kvinnene kjent for å være svært nøye med sin daglige hudpleie. En vakker, sunn og glødende hud er et statussymbol, rett og slett. K-Beauty har slått an i hele verden, også i Norge, og flere produkter er å finne hos oss i Vitusapotek.
 

VISSTE DU AT….
... koreanske kvinner bruker syv ganger så lang tid på hudpleie som oss i den vestlige verden?

 

Fokus på god, daglig hudpleie
Et viktig poeng ved K-Beauty er å forebygge hudproblemer og tørr hud. Målet med hudpleieregimet er nemlig at huden skal se flott ut – uten sminke. Hudpleien er skånsom, men effektiv og ingrediensene skal være naturlige.

Den gjennomsnittlige norske kvinne bruker stort sett rens og fuktighetskrem i den daglige egenpleien. K-Beauty har mange flere trinn og produkter i pleie av huden.

Her er 10 trinn til hvordan du kan utføre K-Beauty. Synes du det blir mye, kan du kutte ut tre til fire trinn.

1. Oljebasert rens

En rens med olje, en precleanser, er ypperlig når du steller huden om kvelden, og især om du bruker makeup. Her fjernes smuss, forurensning og sminke effektivt og raskt. Klairs Gentle Black Deep Cleansing oil passer i dette første steget av renserutinen innen K-Beauty. Den tar også øyesminke.

2. Rengjørende rens

Etter den oljebaserte rensen, går du til trinn to i renserutinen. Her fjernes siste rest av oljerensen med en mild og god ansiktsvask.

Se alle våre ansiktsrenser her!

3. Peeling

En god peeling fjerner døde hudceller og rengjør i dybden. Dette tredje trinnet innen K-Beauty skal ikke gjøres mer enn én til to ganger i uken. Veganske Klairs Gentle Facial Polish med svart sukker, masseres lett på tørr hud før den skylles av med vann. Den bør ikke brukes på akne eller svært sensitiv hud.

Tips! Bruk peelingen med noen dråper Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil for en enda bedre effekt.

Se alle våre peelinger her!

4. Toner

En toner roer ned huden, tilfører fuktighet og gjør huden klar for å ta til seg ingredienser fra hudpleieprodukter som masker, serum, dag- og nattkremer. Klairs har to tonere. Klairs Preparation Facial Toner inneholder eteriske oljer, og Klairs Preparation Unscented Toner er uten duft.

5. Essens

Etter rens og toner er huden klar for en essens. Dette er dråper som skal hjelpe huden med å fornye seg slik at den blir jevnere, mer spenstig og sunnere. Essensen gir også huden fuktighet.

6. Serum

Et serum inneholder konsentrerte ingredienser for å øke effekten av hudpleien, og kan hjelpe både tørr og fet hud, eller virke mot aldringstegn, gi glød og fuktighet eller dempe irritert hud. Klairs Rich Moist Soothing Serum gir fuktighet og roer ned huden, og kan brukes på hud som er sensitiv, fet og aldrende.

Se alle våre serum her!

7. Sheet-maske

Du kan nesten ikke kalle hudpleie K-Beauty uten å ha med Sheet-masker. Dette er masker dynket med pleiende ingredienser. Masken foldes ut og ligger på huden i noen minutter før du fjerner den og masserer inn resten av serumet fra masken. Hos Vitusapotek finner du mange typer sheetmasker fra både Masque Me Up, Patchology og Klairs. Uansett pleiebehov og utfordringer, vil du finne en passende Sheet-maske hos oss. Prøv for eksempel Patchology FlashMasque Hydrate 5 Minute Sheet Mask som gir en skikkelig forsyning med fuktighet. Trenger huden å bli kvitt urenheter og få en skikkelig rens, kan du prøve Masque Me Up dyptrensende Pore Refining Sheet Mask.

Se alle våre ansiktsmasker her!

8. Øyekrem

Huden i øyepartiet er tynnere enn i resten av ansiktet, og har godt av en øyekrem som passer denne huden. Unngå å ha øyekrem på øyelokkene.

Se alle våre øyekremer her!

9. Fuktighetskrem

Etter rens, essenser og serum, forsegler du huden med en fuktighetskrem som beskytter og forsterker de pleiende produktene som allerede er påført. Fuktighetskremene kan være for ulike typer hud. Klairs Rich Moist Soothing Cream gir godt med fuktighet og gjør huden frisk og glødende.

Se alle våre ansiktskremer her!

10. Sleeping mask

Om natten skjer fornyelsen i huden. Da renses også huden for mye avfallsstoffer. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask smøres på til slutt om kvelden i stedet for den vanlige fuktighetskremen. Produktet kan også brukes som en beskyttende daglig fuktighetskrem.

Se alle våre nattkremer her!

Lyst til å prøve K-Beauty?
Klairs er koreansk og økovennlig hudpleie som kan brukes av alle, også dem med sensitiv hud. Alle produktene, med unntak av Midnight Blue Calming Cream, er veganske. Patchology er en hudpleieserie med mange ulike masker som er viktige innen K-Beauty. Her finner du masker til ansikt, øyne, lepper og føtter. Masque Me Up er Sheet masker som kan brukes i ansiktet, på hendene og føttene. Maskene har kun naturlige og rene ingredienser og passer alle hudtyper.

 

Les mer: