Vitusapotek
Ansiktspleie

11 tips til en god rens av huden hver dag

Ikke dropp ansiktsrensen! En god rens av huden er nødvendig for å få et godt resultat av hudpleien din. Her får du våre 11 beste tips!

11 tips til en god rens av huden hver dag
Profile Picture
Publisert: 01.09.2020
Sist oppdatert: 22.06.2023


Alle har tid og mulighet til en god rens av huden morgen og kveld. Det gjelder bare å finne hudpleierutinene og produktene som passer i din hverdag.

Her er 11 tips til ansiktsrens som gjør huden enda flottere.

1. Rens av huden gjør hudpleien mer effektiv

Gode rutiner for rens av huden og effektive renseprodukter gjør at resten av hudpleien blir mer effektiv. Faktisk er du avhengig av at huden er ren før andre hudpleieprodukter smøres på. Uten ansiktsvask får huden rett og slett ikke god tilgang på de pleiende og velgjørende ingrediensene som finnes i serum og ansiktskremer

Med andre ord: Uten en god rens av huden, er det penger ut av vinduet å kjøpe dyre serum og ansiktskremer.

2. Lag enkle rutiner for ansiktsrens

Utvalget av renseprodukter for ansiktet er stort. Ansiktsrens kommer i ulike former og konsistenser slik som rensemelk, renseskum, rensegelé, ansiktsvann og toner, sminkefjerner og 3-i-1 hudrens

Noe av det viktigste når du skal velge type rens for huden, er at det er et produkt du synes er enkelt å bruke, slik at det ikke blir liggende i en skuff på badet. 

Gjør det enkelt å rense huden både morgen og kveld i en travel hverdag. Ha gjerne et produkt stående i dusjen til morgenrensen, og et annet stående framme ved baderomsbenken for kveldsstellet. 

Dropper du ofte ansiktsrensen før leggetid fordi du ikke orker, kan det være lurt å ta kveldsstellet når du kommer hjem fra jobb, eller rett etter at barna er lagt. 

3. Rens av fet hud

Det viktigste når du skal velge ansiktsrens, er å gå for produkter som er tilpasset din hudtype. 

Den beste ansiktsrensen for en fet hudtype eller kombinasjonshud med både tørre og fete hudpartier, er en rens som fjerner overskuddstalg. Hudrensen bør bidra til å få huden i balanse og kan gjerne gi en dyptvirkende peeling. Ansiktsrensen skal ikke tørke ut huden. Det kan føre til at huden svarer med å produsere ekstra mye talg. 

4. Rens for en tørr hud

Rens for en tørr hud bør gi ekstra med fuktighet slik at ikke huden kjennes stram og tørr etter rengjøring. En tørr og fettfattig hud har godt av milde renseprodukter.

5. Rens til normal hud

Har du normal hud kan du bruke det meste, men det kan være en fordel å veksle mellom ulike ansiktsrenser for sommer og vinter. Om vinteren kan den normale huden trenge en rens som gir mer fuktighet enn hva som trengs om sommeren.

6. Skånsom rens av sensitiv hud og rosacea

I tillegg til hudtype, bør ansiktsrensen velges ut fra hudtilstanden din.

Sensitiv hud trenger en mild ansiktsrens som ikke forstyrrer pH-balansen i huden, men tilfører fuktighet. Unngå stoffer som kan irritere, slik som parfyme, kunstige fargestoffer og svært aktive ingredienser. Hos Vitusapotek finner du mange gode og milde hudrenser for sensitiv hud, blant annet fra La Roche-Posay, Avène, Eucerin, Dermalogica, Klairs og REN Clean Skincare.

For mange med sensitiv hud, kan også vann gi irritasjon. Her kan det være nyttig med rensevann og rensemelk som kan strykes forsiktig av kun ved hjelp av bomull og uten skylling med vann.

Sensitiv hud er ikke noe som gjelder kun dem med tørr hud. Også fet hud med akne kan være sensitiv.

Hos Vitusapotek har vi også renseprodukter som kan brukes av de mange som har hudsykdommen rosacea og trenger å roe ned irritert og varm hud, blant dem La Roche-Posay Rosaliac 3-i-1 rensegelé.

7. Dobbeltrens med precleanser

Bruker du en del sminke, kan en dobbeltrens om kvelden være veldig bra. 

En precleanser inneholder olje som løsner opp all slags sminke og solkrem, i tillegg til forurensning og overskuddstalg. 

Hos Vitusapotek har vi Dermalogica Micellar Prebiotic som første trinn i dobbelt-rensen. I siste trinn bruker du din vanlige ansiktsrens, og deretter gjerne en toner, før du avslutter hudpleien for kvelden.

8. Renere hud med K-Beauty

Innen K-Beauty inngår dobbeltrens av huden som de to første av i alt 10 trinn til en vakker hud. Hos Vitusapotek finner du den økovennlige koreanske hudpleieserien Klairs hvor alle produkter utenom ett, er veganske. Serien kan brukes på alle hudtyper, også på sensitiv hud. 

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil er en mild og oljebasert precleanser som løsner opp sminke, solkrem, forurensning og overskuddstalg. 

Etter å ha løsnet opp sminke og urenheter, vaskes huden ren med Klairs Rich Moist Foaming Cleanser som rengjør i dybden og gir fuktighet til huden.

9. Husk rens av halsen og brystet

Ansiktsvasken gjelder ikke bare fjeset, men også hals og bryst. Inkluder disse hudområdene når du renser huden. 

10. Sminkefjerning før ansiktsrens

Mange ansiktsrenser kan også kan brukes i øyepartiet, blant annet 3-i-1-ansiktsrens. Men ofte kan det være lurt å bruke en øyesminkefjerner før du tar resten av ansiktsrensen, spesielt om du bruker mye sminke og/eller vannfast sminke.

11. Få hjelp til riktig rens av huden

Det er ikke alltid lett å finne en ansiktsrens som passer akkurat din hud. Hos Vitusapotek har vi mange ansatte med kompetanse på hudpleie og som kan gi deg gode råd. 

Og husk at huden forandrer seg med årene. Også livsstil, ytre påvirkninger som sol og hudbehandlinger, hormonendringer, sykdommer og medisiner kan gjøre at behovet for hudpleie og rens av huden endres.

Kom gjerne innom ditt nærmeste Vitusapotek for gode råd til din hud.


Kilde: Vitusapotek

 

Les mer: