Vitusapotek
Ansiktspleie

5 tegn på sensitiv hud

Sensitiv hud kan manifestere seg på ulike måter som en reaksjon på en rekke triggere. Det betyr at behovet for hudpleie for sensitiv hud kan være svært forskjellig fra person til person. Cetaphil jobber kontinuerlig med å utvikle produkter for sensitiv hud og har identifisert fem tegn som er vanlige blant personer med sensitiv hud.

5 tegn på sensitiv hud
Profile Picture
Publisert: 06.06.2023
Sist oppdatert: 13.12.2023

Tegn på sensitiv hud

1. Svekket hudbarriere

Sensitiv hud har ofte en tynn eller svekket hudbarriere som gjør at irriterende stoffer treffer lenger ned i huden. 

 

2. Irritasjon 

Rødhet, kløe, brennende og stikkende følelse samt generell irritasjon er et av de vanligste tegnene på sensitiv hud.

 

3. Ruhet

Flassende, rødflammet eller ujevn hudstruktur er synlige tegn på sensitiv hud. Disse problemene påvirker hudkvaliteten generelt og kan føre til både ubehag og plager.

 

4. Stramhet

Den ubehagelige følelsen av stram og anstrengt hud er noe mange med sensitiv hud opplever altfor ofte. Stramhet er en tydelig indikasjon på at huden mangler nok fuktighet.

 

5. Tørrhet 

Tørr hud er et vanlig tegn på sensitiv hud, noe som både oppleves og ser plagsomt ut. En svekket hudbarriere reduserer effektiviteten i det ytterste beskyttende hudlaget, noe som fører til at huden får problemer med å holde på fuktigheten og dermed tørker ut.

 

Cetaphil for sensitiv hud 

Cetaphil fokuserer på å drive vitenskapen om sensitiv hud for å kunne gi huden din de beste løsningene. Cetaphil har utviklet produkter som er spesialdesignet for å ta vare på alle typer sensitiv hud og bruker et bredt utvalg av hovedingredienser, som niacinamid, ceramider og hyaluronsyre, hver og en med unike og effektive egenskaper for å håndtere ulike hudproblemer. Se vårt komplette sortiment fra Cetaphil her. 

 

Kilde: Galderma Nordic